AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Kompanija Opel najavila je sinoć novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja na konferenciji za novinare održanoj u Legatu Rodoljuba Čolakovića na Dedinju, uz prisustvo brojnih predstavnika medija, poznatih ličnosti i Opelovih saradnika...

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Na samom početku konferencije poznata srpska voditeljka, Aleksandra Jeftanović, poželela je dobrodošlicu velikom broju zvanica i najavila da su takmičenja tek početak aktivnosti koje Opel sprema u godini svog 150. jubileja. Aktuelni rođendanski popust za vozila sa lagera i velika rođendanska proslava 18. juna na kojoj će biti prikazana revolucionarna Opel Ampera, su samo nagoveštaji onoga što ove godine može da se očekuje od Opela.

Gostima se obratio i direktor Opela gospodin Ivan Kekić : ’’Veliko mi je zadovoljstvo što možemo najaviti novu sezonu takmičenja i ukazati priliku mladim talentovanim ljudima da razviju svoju karijeru iskazivanjem ključnih vrednosti brenda Opel. 2012-ta godina je veoma značajna za našu kompaniju. Naime, ove godine slavimo 150-ti rođendan Opela, što je i tema takmičenja. Tim povodom, želimo da pozovemo sve mlade umetnike, kao i sve talentovane kreativce da pokažu svoje umeće tako što će dizajnirati ili fotografisati za Opel,’’ izjavio je gospodin Kekić.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Kompanija Opel je osnovana pre tačno vek i po, davne 1862. godine, kada je Adam Opel pravio šivaće mašine u bravarskoj radionici svog oca. Vrlo brzo počinje proizvodnja i prodaja bicikala koji postaju veoma popularni u 19. veku. Međutim, Opel se ne zadovoljava laskavim mestom najvećeg proizvođaca bicikala na svetu, pa razvija i motocikle. 1899. godine počinje tradicija proizvodnje automobila što čini Opel drugim najstarijim proizvođačem automobila u Nemačkoj.

Aleksandra Jeftanović je prisutnim gostima bliže objasnila zadatak i temu takmičenja. Pred učesnike Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja se postavlja zadatak da dizajniraju majicu, odnosno naprave fotografiju, koja će na najbolji način oslikati Opelovu istoriju, tradiciju i revolucionarni duh. To znači da u svoje radove mogu da uključe bilo šta što je obeležilo Opel u proteklih 150 godina: od šivaće mašine, preko motocikla i frižidera do automobila – od Opel Lutzmana do Opel Ampere.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

’’U novoj sezoni Pret-A-Opela i FotOpela želimo da talentovani učesnici svojim fotografijama i dizajnerskim rešenjima pošalju poruku optimizma koji budi sećanja i ističe Opelov revolucionarni duh. Mislim da je Opel ovim projektima još jednom dokazao da ulaže u budućnost, mlade ljude i da nagrađuje talenat i kvalitet. Nadamo se i da će takmičenja nastaviti da se tradicionalno održavaju i da će dobiti još širi karakter - regionalni, a možda čak i evropski. Ovo je tek početak aktivnosti koje možete da očekujete od Opela ove godine,’’ dodao je gospodin Kekić.

Aleksandra Jeftanović je potom bliže objasnila pravila i zadatke takmičenja i pozvala sve kreativce koji žele da učestvuju u nagradnom konkursu i pokažu svoj talenat treba da pošalju svoje radove u periodu od 10. juna do 10. septembra. O pobednicima takmičenja će odlučivati profesionalni žiri a pobednike očekuju vredne novčane nagrade. U sastavu Pret-A-Opel žirija su: Darko Kostić, Igor Todorović, Srđan Šveljo, Aleksandra Jeftanović, Jelena Nenadić i Irena Trifunović.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

FotOpel žiri čine: Miloš Nadaždin, Branko Baki Koljajić, Maja Petković Ivanović, Mihajlo Todorović, Jelena Blečić i Irena Trifunović. Prilikom odlučivanja o pobedniku, žiri će vrednovati koliko radovi odgovaraju zadatoj temi, kreativnost i inovativnost pristiglih radova.

’’Pred takmičarima je veliki izazov, jer treba da na pravi način predstave Opelovu dugu i uspešnu istoriju. Izvora inspiracije je mnogo i baš zato očekujemo veliki broj raznovrsnih, maštovitih i originalnih radova. Želim i da pohvalim Opel na organizovanju ovako fenomenalnog projekta i pružanju jedne velike prilike mladim talentima. Verujem da će znati da je iskoriste na pravi način i da će uspeti da iskažu sve svoje ideje i svu maštu, a žiri će to sigurno prepoznati,’’ istakao je Miloš Nadaždin ispred FotOpel žirija.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Na oduševljenje prisutnih, dve manekenke, za čiji se stajling pobrinuo Darko Kostić, prikazale su najinteresantnije radove prošlogodišnjeg ciklusa Pret-A-Opel takmičenja, a gosti su mogli da uživaju i u izložbi najlepših fotografija koje su pristigle u prošloj sezoni FotOpel takmičenja.

’’Ovo je sigurno veoma posebna prilika, jer se takmičarima pruža šansa da se stave u ulogu Opelovih dizajnera. Opel automobile karakteriše dizajn koji je pravi izraz emocije, dinamike i elegancije, pa tako i od takmičara očekujemo da njihovi radovi na pravi način predstave sve ove karakteristike i samu suštinu Opela. A kada pogledamo 150 godina unazad zaista ima veoma mnogo oblika i objekata koji mladim umetnicima mogu biti neiscrpna inspiracija, tako da mogu samo da im poželim mnogo kreativnosti i ideja’’ zaključila je predstavnica Pret-A-Opela, Jelena Nenadić.

Na kraju konferencije, Aleksandra Jeftanović se zahvalila svima što su prisustvovali otvaranju nove Pret-A-Opel i FotOpel sezone i pozvala sve goste da uz koktel i posluženje uživaju u retrospektivnoj izložbi najboljih fotografija iz prošlogodišnjeg ciklusa FotOpel takmičenja. Predivna izložba, manekenke koje su prikazale najbolja prošlogodišnja dizajnerska rešenja i najava brojnih iznenađenja i akcija, podigli su fantastičnu atmosferu u prelepom prostoru umetničkog paviljona na još viši nivo.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Pret-A-Opel

Takmičenje je pokrenuto prošle godine, i već tada, u svojoj prvoj sezoni, naišlo je na sjajan odziv. Tema i inspiracija prošlogodišnjeg ciklusa bila je Opel Astra. Među više od 100 pristiglih radova, u Pret-A-Opel takmičenju se posebno istakla Emina Ćorić, student modnog dizajna na Mod’Art University of fashion design u Beogradu, koja je osvojila prvo mesto. ž

Ove godine, zadatak Pret-A-Opel takmičenja je dizajnirati majicu na temu ''150 godina Opela.'' Majica treba da na najbolji način oslika Opelovu istoriju, tradiciju i revolucionarni duh. Treba da bude zabavna, atraktivna, moderna, da se savršeno slaže uz dizajn Opel automobila i da izražava suštinu kompanije Opel. Ona treba da ističe karakter Opelovog vozača i filozofiju brenda.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

FotOpel

Zadatak prvog ciklusa FotOpel takmičenja održanog prošle godine, je bio napraviti najlepšu fotografiju na temu ''Opel Astra.'' Nije bilo lako uhavtiti jedan kadar koji bi na pravi način predstavio jednog od Opelovih najboljih modela koji je prošle godine napunio 20 godina. Na ovaj zahtevan zadatak je najbolje odgovorio Miloš Miljanić koji je osvojio prvo mesto. Za takmičenje je pristiglo preko 70 sjajnih radova.
Pred učesnike novog ciklusa FotOpel takmičenja se postavlja zadatak da naprave fotografiju na temu ''150 godina Opela.'' Fotografija treba da uhvati pravi trenutak iz Opelove istorije, ali i da šalje optimističnu i vedru poruku. Treba da bude maštovita, originalna, da budi sećanja, da oslikava karakteristike brenda i iskazuje suštinu njegovog dosadašnjeg, kao i budućeg postojanja.

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

I Fiat započeo proizvodnju automobila u Kini

I Fiat započeo proizvodnju automobila u Kini

Italijanski proizvođač automobila Fiat, u saradnji sa kompanijom Guangzhou Auto (GAC), u četvrtak, 28. juna, pustio je u rad svoju prvu fabriku u Kini. Tamo će se proizvoditi sedan Viaggio, koji nije ništa drugo, nego Dodge Dart decentno modifikovan za potrebe kineskog tržišta. Nova fabrika ima kapacitet od 140.000 vozila godišnje...

Škoda Auto glavni partner Tour de France 2012

Škoda Auto glavni partner Tour de France 2012

Ovogodišnje, 99. izdanje najslavnije biciklističke trke na planeti, Tour de France, po deveti put biće održano uz podršku kompanije Škoda Auto. Češka kompanija je, u okviru ovog velikog partnerstva, organizatoru obezbedila flotu od 110 automobila...

BMW i Toyota zajednički će razvijati sportski automobil

BMW i Toyota zajednički će razvijati sportski automobil

Japanska i nemačka automobilska kompanija, najavili su saradnju na polju "zelene" tehnologije još u decembru prošle godine. BMW i Toyota ove nedelje su potpisali takozvani Memorandum o razumevanju, koji je fokusiran na dugoročnu stratešku saradnju u četiri oblasti...

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake - Prve zvanične fotografije i info

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake - Prve zvanične fotografije i info

Karoseriju sa petora vrata, imao je i koncept aktuelne generacije modela Mercedes-Benz CLS. Nemačka kompanija najpre je prikazala studiju, a serijski automobil je prikazan samo u verziji sa četvora vrata. Posle prošlogodišnjeg proširenja ponude sa pogonom na sve točkove 4Matic, stigla je i nova karoserijska verzija klase CLS...

NIS podržao Bajk rok misiju 2012

NIS podržao Bajk rok misiju 2012

Humanitarni karavan pod nazivom «Bajk rok misija 2012» krenuo je danas sa benzinske stanice NIS PETROL u Beogradu, ka Kosovskoj Mitrovici, gde je krajem dana planiran rok koncert, uz učešće poznatih rok bendova. NIS već treću godinu za redom podržava ovaj projekat, koji organizuje Harlej Dejvidson klub Srbije...

AK Kompresor - Velika letnja servisna akcija

AK Kompresor - Velika letnja servisna akcija

AK Kompresor, auto kuća sa višedecenijskim iskustvom servisera i prodavca putničkih i teretnih vozila, od 2006. godine deo je dilerske mreže Renault Nissan Srbija, gde je jedan od najuspešnijih dilera marki Renault, Dacia i Nissan...

Grand Motors: Infiniti EX 30d s popustom i poklonom

Grand Motors: Infiniti EX 30d s popustom i poklonom

Uvoznik i serviser vozila Infiniti, novobeogradski Grand Motors, formirao je novu, za 5.000 evra nižu maloprodajnu cenu za eksponat iz prodajnog salona – model EX 30d. Taj kompaktni crossover-kupe iz modelske 2011. s vrhunskom opremom GT Premium i izvanrednim performansama sada, sa svim dažbinama, košta 57.180 evra (u dinarskoj protivvrednosti).

Euro Sumar: Suzuki SX4 prvi put ispod 10.000 evra

Euro Sumar: Suzuki SX4 prvi put ispod 10.000 evra

Iz kompanije Euro Sumar, ovlašćenog uvoznika Suzuki automobila i motocikala, stiže pravo letnje osveženje: najprodavaniji model ove marke kod nas, popularni SX4, sa motorom zapremine 1,6 litara (120 „konja“) i GLX paketom opreme, od 1. jula do 31. avgusta ove godine moći će da se kupi za 9.990 evra (u dinarskoj protivvrednosti)...

Lamborghini Lanzador concept
Slika nedelje