AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia pokazala prve obrise novog električnog SUV-a EV9

Kia pokazala prve obrise novog električnog SUV-a EV9

Korporacija Kia je razotkrila nekoliko video snimaka svog dugo očekivanog modela EV9, električnog SUV-a. Veliki sportski terenac Kia EV9 trebao bi u doba elektrifikacije da ubrza preobražaj brenda kao pružaoca rešenja održive mobilnosti...

Elegantna silueta, specifična svetla i jasne linije najavljuju odvažan i samouveren izgled električnog SUV-a. Video snimak EV9, koji možete pogledati na našem Kia YouTube kanalu, prikazuje siluetu Kijinog najprestižnijeg modela s dosad neviđenim prednjim delom i elegantnim linijama karoserije. Odvažan identitet EV9 karakterišu neobične svetlosne linije koje kreiraju prednja i zadnja svetla.


VIDEO:



Video snimci donose i premijerno predstavljanje jedinstvene mešavine elegantnog dizajna i samouverene i odlučne geometrije Kia EV9.


Ime EV9 proizilazi iz Kijine nomenklature električnih vozila, koja udružuje prefiks 'EV' (električno vozilo) s brojem '9', što predstavlja segment modela u Kijinoj ponudi električnih modela.


Kao i Kia EV6 i Kia EV9 napravljen je na namenskoj platformi za električna vozila E-GMP (Electric Global Modular Platform).


Kia će spoljašnjost i unutrašnjost novog modela u celosti razotkriti sredinom marta, dok će detaljnije informacije biti poznate krajem marta kada će Kia EV9 doživeti svetsku premijeru.


PR

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Nova Toyota GR Yaris imala je svetsku premijeru na Salonu automobila Tokio 2024, uz predstavljanje brojnih tehničkih, dizajnerskih i konstrukcionih poboljšanja koja obećavaju još bolje iskustvo sportske vožnje...

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, s obzirom da se prema najavi Hidrometereološkog zavoda u večernjim satima očekuju snežne padavine...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje