AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi član električne porodice autobusa Solaris Urbino - pratite uživo!

Novi član električne porodice autobusa Solaris Urbino - pratite uživo!

Solaris Bus & Coach sp. z o.o. jedan je od vodećih evropskih proizvođača autobusa i trolejbusa, za 30. septembar 2021. godine najavljuje premijeru potpuno novog niskopodnog gradskog modela Urbino LE 9 na električni pogon...

Prezentacija počinje u 12.00 sati po srednjeevropskom vremenu na Internet stranici kompanije www.solarisbus.com/premiere. Novi proizvod će predstaviti uprava Solarisa i dizajnerski i tehnički timovi koji su radili na razvoju ovog vozila.


Premijera novog električnog vozila iz porodice Urbino nastavak je dinamične razvojne i proizvodne strategije čiji je cilj proširenje ponude vozilima s nultom emisijom, koja je započeta prošle godine, predstavljanjem električnog gradsko/prigradskog autobusa Urbino 15 LE.


Novi devetometarski električni autobus Urbino LE 9 je nastao kao odgovor renomiranog proizvođača na različite potrebe kupaca. To je izuzetno fleksibilan model, koji se može prilagoditi lokalnim okolnostima. Novi autobus sa niskim ulazom odličan je izbor i za uske urbane prostore i za komunikaciju u područjima sa mrežom malih i raštrkanih gradova. Solaris najavljuje da će se vozilo sjajno ponašati u skučenim gradskim prostorima, ali i u težim uslovima eksploatacije, na dužim rutama i strmim usponima, kao što će to činiti i na uskim brdovitim i planinskim zavojima. Dvoosovinsko vozilo je još jedna opcija u električnoj paleti koja ispunjava zahteve obeju klasa vozila - I i II.

Novi član električne porodice autobusa Solaris Urbino - pratite uživo!

Solaris se opredelio da budućim korisnicima ponudi izbor između Solaris baterija velike snage i Solaris baterija visoke energije. To će omogućiti prevoznicima da fleksibilno planiraju rute bez emisije štetnih gasova, ne samo unutar urbanih, gradskih celina, već i izvan njih.


Električni autobus Urbino 9 LE je ekološki prihvatljiva kombinacija bezbednosti, udobnosti i dopadljivog stila. Za udobnost i bezbednost vozača „zaduženi“ su napredni sistemi pomoći kao i interaktivni panel. Uprkos svojim kompaktnim dimenzijama, autobus od devet metara nudi iznenađujuće prostranu unutrašnjost u kojoj ima mesta za do 27 udobnih sedišta, od kojih je većina okrenuta unapred. Praktična rešenja, poput rukohvata sa raspršivačima dezinfekcionih sredstava u antibakterijskom sloju i zatvorena kabina za vozača garantuju udobnu i bezbednu vožnju putnicima u gradskom prevozu.


Električna novina Solarisa idealno je prilagođena potrebama evropskog tržišta. Veliki izbor dodatne opreme i širok spektar tehničkih rešenja omogućiće operaterima da vozilo savršeno prilagode individualnim potrebama svakog vida eksploatacije. Solaris sa zadovoljstvom poziva na premijeru novog autobusa Urbino 9 LE electric - svoje kupce, dobavljače, predstavnike lokalnih samouprava, predstavnike medija i sve zainteresovane za inovativna i revolucionarna rešenja koja zaista doprinose transformaciji javnog prevoza iz ere fosilnih goriva novo doba nulte emisije.


PR

Dizajnirana u Nemačkoj: Kako nova Opel Astra budi emocije

Dizajnirana u Nemačkoj: Kako nova Opel Astra budi emocije

Nova Opel Astra svojim čistim i smelim dizajnom ima za cilj da donese visok kvalitet u svakom detalju. Šesta generacija Astre, koja je svetsku premijeru proslavila u septembru, dizajnirana je da izazove emocije i postigne „must have“ efekat na prvi pogled...

Nissan otkriva koncept Ariya Single Seater visokih performansi

Nissan otkriva koncept Ariya Single Seater visokih performansi

Nissan je predstavio svoj uzbudljivi novi koncept Nissan Ariya Single Seater – projekat istraživanja, razvoja i demonstracije visokih performansi o tome kako bi mogao da se koristi potpuno električni pogonski sklop trkačkog automobila Nissana Ariya u šasiji po meri trkačkih jednoseda...

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Svojom novom,  Paint to Sample i Paint to Sample Plus opcijom, Porsche Exclusive manufaktura proširuje svoju specijalnu ponudu boja karoserije za sve modele. Fokus je na dostupnosti klasičnih Porsche boja, koje su postale prepoznatljive tokom godina...

Audi S1 Hoonitron Concept
Slika nedelje