AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

AK Kole - Abarth s isporukom odmah po uplati

AK Kole - Abarth s isporukom odmah po uplati

Ekskluzivni prodavac čuvenih italijanskih automobila Abarth, Auto kuća Kole iz Zemuna, ovih dana nudi model 595 u nekoliko verzija, s isporukom odmah po uplati...

Atraktivni Abarth u AK Kole je dostupan u hečbek i kabriolet verziji, sa motorima od 145 do 180 KS koji ispunjavaju EURO 6 norme, s četiri nivoa opreme. Za ovog, po svemu specifičnog “sportistu”, zavisno od verzije, potrebno je od 20.950 do 31.100 evra sa PDV-om. Na lageru jedinog prodavca Abarth automobila u Srbiji trenutno se nalaze verzije Turismo i Competizione.


Generalno, ponudu “otvara” model 595 u verziji Custom opremljen motorom od 145 KS čiji paket opreme, između ostalog, sadrži ABS u kočionom sistemu, ESP, prednje i bočne vazdušne jastuke, vazdušni jastuk za kolena vozača, daljinsko zaključavanje i otključavanje, multifunkcionalni volan obložen kožom, 7-inčni radio-monitor osetljiv na dodir, USB, AUX, blutut, sportska sedišta presvučna tkaninom, ručni klima-uređaj, putni računar, podizače stakala, elektro-pokretljive spoljne retrovizore, sportske branike, aluminijumske naplatke od 16 inča, TPMS (sensor očitavanje pritiska u pneumaticima), led dnevna svetla itd.

AK Kole - Abarth s isporukom odmah po uplati

Istu opremu ima i 595C Custom. Nešto snažniji 595 Turismo opremljen je motorom od 165 KS, a, kao i 595C Turismo, ima bogatiju opremu u odnosu na Custom. Tako se u ovom paketu, osim već pomenutog kod verzije 595 custom, nalaze i automatski klima-uređaj, zatamnjena zadnja stakla, prednja svetla za maglu, aluminijumski naplaci od 17”, perforirani kočni diskovi, sportsko oslanjanje KONI pozadi + EIBACH prednje opruge, siva kočiona klješta, BMC „sportski“ filter vazduha i hromirani poklopac rezervoara, zadnji parking senzori i senzori za kišu. farovi.

AK Kole - Abarth s isporukom odmah po uplati

Svih 180 KS ima verzija 595/595C Competizione na čijem se spisku, osim pobrojane opreme, nalaze i „sabelt corsa“ sportska sedišta, „montecarlo“ 17-inčni aluminijumski naplaci, NAVI 7” uconnect sistem, kočnice Brembo crvene boje, sportski “Monza attivo” izduv, ksenon farovi itd. Isti motor pokreće i verziju 595 Esseesse, koja poseduje i najbogatiji paket opreme. Evo nekih dodatnih elemenata kojima se izdvaja u odnosu na pomenute verzije: aluminjumski naplaci od 17 inča „Esseesse” u beloj boji, ručica menjača sa karbon detaljima (kod verzije s ručnim menjačem), “Akrapovič” aktivni sporstki izduv itd.
U principu, većina verzija je spremna za isporuku odmah po uplati, ali, ako na lageru prodavca nema odgovarajuće varijante, moguće je naručiti posebne pakete opreme i aluminjumskih naplataka, a postoji i mogućnost izbora 20 boja zavisno od odabrane verzije.
Sve verzije modela 595 opremljene su 1.4 T benzinskim motorom, usklađenim s evropskim emisionim standardom, koji pokreće i italijanske i nemačke bolide Formule 4. Competizione i Esseesse su opremljeni i turbinom Garrett GT1446 kao i mehaničkim samoblokirajućim diferencijalom, koji je opciono samo na Esseesse verziji, dok su Brembo kočnice su sa fiksnim aluminijumskim čeljustima. Sve varijante 1.4 T-jet motora su uparene sa mehaničkim menjačem, ali se mogu opremiti i Abarthovom sekvencijalnom (automatizovanom) transmisijom.
Abarth je 31. marta „navršio“ 72 godine. „Škorpion“ je do 1949. do danas postigao više od 10.000 pobeda, deset svetskih rekorda, četiri svetska prvenstva u reliju. Ovaj brend je u proteklih sedam decenija proslavilo nekoliko tehničko-tehnoloških prekretnica u automobilskoj industriji.


Bliže informacije o kupovini, ali i o samom brendu Abarth, mogu se dobiti u Auto kući Kole u Zemunu, Cara Dušana 209, gde se mogu pogledati i trenutno odmah dostupne verzije ovog modela.


PR

Novi član Dacia Dakar tima

Novi član Dacia Dakar tima

Dacia je i zvanično objavila da se Nasser Al-Attiyah pridružio njenom reli timu izdržljivosti. Pedesetdvogodišnji Al-Attiyah je dvostruki šampion FIA svetskog reli šampionata (WRC-2) i 19-struki pobednik FIA prvenstva u reliju Bliskog istoka (između 2003. i 2015.)...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje