AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

KIA EV6 – celovito i intuitivno iskustvo koje inspiriše svako putovanje

KIA EV6 – celovito i intuitivno iskustvo koje inspiriše svako putovanje

Kijin novi model EV6, koji ima domet više od 500 kilometara sa jednim punjenjem, donosi brojne napredne tehnologije koje u kabini vozaču pružaju celovito korisničko iskustvo...

KIA EV6 – celovito i intuitivno iskustvo koje inspiriše svako putovanje

Intuitivna i jednostavno dostupna povezivost te informacioni sistemi, koji se mogu pohvaliti proširenom stvarnošću (AR, engl. augmented reality), nude izuzetno korisničko iskustvo sa minimalnim odvlačenjem pažnje tokom vožnje.


EV6 temelji se na modularnoj E-GMP platformi koja zahvaljujući ravnom dnu kabine omogućava najveću prostranost u kabini u svom segmentu. Kabina svim putnicima pruža prostran i opušten ambijent.


Panoramski zakrivljeni ekran sa dva odvojena široka, 12,3-inčna ekrana nudi intuitivnu i prema vozaču usmerenu interakciju


Dva zakrivljena, 12,3-inčna široka ekrana visoke rezolucije obgrljuju vozača i nude jednostavan pristup ključnim informacijama o vozilu.

KIA EV6 – celovito i intuitivno iskustvo koje inspiriše svako putovanje

Multimodalni sistem sa na dodir osetljivim i fizičkim tasterima


Neposredno ispred vozača je prilagodljiv 'ekran sa instrumentima', koji prikazuje informacije, kao što su npr. brzina, preostali domet na struju i stanje napunjenosti baterije. Pored je središnji ekran koji združuje navigaciju, putne informacije i meni. Ta dva ekrana stvaraju 3D osećaj koji deluje u svim uslovima vožnje. Staklena površina je "hemijski ojačano staklo" koje omogućava bolju vidljivost i veću izdržljivost. Pomagala namenjena udobnosti, kao što su npr. pametni ključ sa tasterima osetljviim na dodir, podesivi profili vozača, masažna sedišta i ergonomski dizajn kreiraju iskustvo koje vozača stavlja na prvo mesto.


Head-up ekran sa proširenom stvarnošću (AR) za navigacijsko iskustvo sledeće generacije i minimalno odvlačenje pažnje tokom vožnje


Sve od automatskog izvlačenja ručica vrata, koje su inače sakrivene u karoseriji, do intuituivnog i na dodir osetljivog interfejsa i head-up ekrana sa proširenom stvarnošću (AR) doprinosi tome da je svako putovanje sa EV6 ispunjeno odličnom interakcijom čoveka i mašine te dobrog osećaja u vozilu.

KIA EV6 – celovito i intuitivno iskustvo koje inspiriše svako putovanje

"Želimo da naši proizvodi nude instinktivno i prirodno iskustvo koje unapređuje svakidašnji život naših klijenata. Naš cilj je kreirati fizičko iskustvo našeg brenda i pružati originalna, inovativna i uzbudljiva električna vozila. Ideje naših dizajnera i svrha brenda postaju povezaniji nego ikada do sada – pritom su naše stranke u središtu toga što radimo i utiču na svaku našu odluku," rekao je Jason Jeong, predsednik Kia Europe.


Napredne tehnologije u vozilu preko naprednog head-up ekrana sa tehnologijom proširene stvarnosti odlično povezuju vozača i EV6 – to je još jedna od karakteristika koje su bile dosad prisutne samo u premijum vozilima. Tekuća komunikacija između GPS, kamere u kabini i HUD sistema na head-up ekranu ispred vozaču prikazuje navigacijska uputstva (»zavoj za zavojem«) kako bi vozač tokom vožnje bio isključivo usmeren na cestu. Ekran sa proširenom stvarnošću i dva široka ekrana pružaju sve informacije koje trebaju vozaču za prijatnu i inspirativnu vožnju bez odmicanja pogleda sa ceste.

KIA EV6 – celovito i intuitivno iskustvo koje inspiriše svako putovanje

Materijali, koji upijaju zvuk i ugrađeni su u pod, na blatobrane, vrata i prtljažna vrata kao i posebni pneumatici, smanjuju buku sa ceste i buku vetra čime kreiraju miran i tih prostor za sve putnike. Akustični prozori i vetrobransko staklo unapređuju vozačko iskustvo te u EV6 stvaraju zvučnu kulisu, karakterističnu za premijum vozila.


Kia će do 2026. lansirati 11 novih električnih vozila među kojima prvi stiže model EV6. Kod nas je EV6 već raspoloživ za narudžbine, dok su prve isporuke predviđene na jesen.


PR

Novi logo, novi amblem, nove boje... i dalje Dacia

Novi logo, novi amblem, nove boje... i dalje Dacia

Dacia ponovo prkosi pravilima. Ovog puta to čini sa novim vizuelnim identitetom. Kao sve odvažnija marka uvek verna sebi, Dacia postaje simbol jednostavnosti i robusnosti uz novi logotip i amblem kao i novu paletu boja inspirisanih prirodom i širokim prostranstvima...

 Dacia na salonu automobila u Minhenu

Dacia na salonu automobila u Minhenu

Sa novim modelom Sandero Stepway, nedavno predstavljenim električnim Springom i obnovljenim Dusterom koji stiže na jesen i na naše tržište, marka Dacia nastavlja da obnavlja svoja vozila u skladu sa strateškim planom predstavljenim početkom ove godine...

FIAT 500X Yachting i FIAT 500 Yachting

FIAT 500X Yachting i FIAT 500 Yachting

Od prvog jula, Evropa ima novi start: pomoću koncepta „Green Pass“, moguće povratiti slobodu kretanja u 27 država Evropske unije. Sloboda, joie de vivre i eskapizam stižu nakon dugo očekivanog restarta i početka ovogodišnje letnje sezone...

Mercedes-Benz EQG Concept (2021)
Slika nedelje