AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda MX-30 osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testiranju

Mazda MX-30 osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testiranju

Potpuno električnoj Mazdi MX-30 Euro NCAP je u svojoj najnovijoj seriji testova dodelio maksimalnih pet zvezdica, sa ocenom 91% i 87% u odgovarajućim kategorijama za zaštitu odraslih i dece...

Mazda MX-30 osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testiranju

91% je najbolji rezultat zaštite odraslih putnika postignut ove godine među svim testiranim vozilima.


Mazda MX-301 postigla je maksimalne bodove u testovima bočnog udara, kao i pune ocene za performans pri testu sudara za kategoriju dece od 6 i 10 godina i za frontalni i za bočni udar. MX-30 prva je Mazda koja je postigla ukupnu ocenu od pet zvezdica prema novim strožim Euro NCAP testovima. Euro NCAP 2020. uvodi nove testove kako bi udovoljili nekim dugogodišnjim potrebama u zaštiti putnika i poboljšanoj zaštiti od sudara, kao i za promociju najnovije napredne sigurnosne tehnologije.

Mazda MX-30 osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testiranju

Potpuno električni SUV za male porodice pridružio se modelima CX-5 (2017.), Mazdi6 (2018.), Mazdi3 i CX-30 (obje 2019.) u postizanju rejtinga Euro NCAP ocene s pet zvezdica.


Mazda MX-301 je impresionirala u sve četiri Euro NCAP testne kategorije: Odrasli - 91%, Deca - 87%, Učesnik u saobraćaju (sigurnost pešaka) - 68% i Sigurnosna pomagala - 73%. Ocena je rezultat tri ključna činioca: primene najnovije arhitekture vozila Skyactiv, koja se odlikuje visokom krutošću lagane karoserijske strukture koja apsorbuje udarce; širokog raspona naprednih sigurnosnih tehnologija i-Activsense koje pomažu vozačima da prepoznaju potencijalne rizike i smanje verovatnoću oštećenja ili povreda; i visokog nivoa zaštite pešaka.

Mazda MX-30 osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testiranju

Istaknuti element dizajna potpuno električnog kompaktnog porodičnog automobila su njegova Freestyle vrata, nasleđeno rešenje sa Mazde RX-8 iz 2003. godine. To, međutim, ne utiče štetno na sigurnost. U stvari, 'analiza lomljenja deformabilnog elementa pri ispitivanju frontalnog naleta sa pomeranjem pokazala je da struktura MX-301 nije predstavljala visok rizik za putnike pri takvoj vrsti sudara', rekli su ispitivači. 'I pri testu naleta s boka - simulirajući sudar sa drugim vozilom uz snažni bočni udar - zaštita svih kritičnih područja tela bila je dobra i automobil je postigao maksimalni broj bodova za ova dva testa'.

Mazda MX-30 osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testiranju

Posvećena budućem društvu bez saobraćajnih nesreća, Mazda kontinuirano radi na unapređivanju sigurnosnih performansi u skladu sa Mazdinom filozofijom proaktivne sigurnosti. Vrhunska vozna dinamika, kao rezultat primene Mazdine tehnologije Skyactiv, takođe je doprinela tome da nova Mazde MX-30 postigne pet Euro NCAP zvezdica, pružajući vrlo intuitivno, ugodno, potpuno električno iskustvo vožnje. Omogućavajući automobilu lakšu sigurnu vožnju, sve primenjene tehnologije smanjuju mogućnost nesreća bez ugrožavanja Mazdinog tradicionalnog karaktera zabave u vožnji.


VIDEO:



PR

Foto: EuroNCAP

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Nova Toyota GR Yaris imala je svetsku premijeru na Salonu automobila Tokio 2024, uz predstavljanje brojnih tehničkih, dizajnerskih i konstrukcionih poboljšanja koja obećavaju još bolje iskustvo sportske vožnje...

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, s obzirom da se prema najavi Hidrometereološkog zavoda u večernjim satima očekuju snežne padavine...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje