AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sajam automobila u Parizu 2012 - Chevrolet

Sajam automobila u Parizu 2012 - Chevrolet

Uzbudljiva svetska premijera, sasvim novi Chevrolet Trax, sveže izdanje popularnog mini automobila Spark, te jedinstven ambijent karakterišu prisustvo Chevrolet-a na Sajmu automobila u Parizu 2012. godine...

Glavna atrakcija je Chevrolet Trax, koji će ovde imati svoju svetsku premijeru. Od proleća 2013. godine, prvi dodatak brzo razvijajućem segmentu malih SUV modela će zaokružiti Chevrolet ponudu sposobnih SUV modela pored sedmoseda Captiva. Posetioci će moći i da vide novi stil modela Spark za 2013. godinu kao i dva Chevrolet koncepta za mlade, Code 130R i Tru140S.

Chevrolet štand, koji se nalazi u Hali 5.2 na površini od 2014 kvadratnih metara, će sigurno privući fudbalske entuzijaste na ovogodišnjem pariskom Sajmu automobila. Oni mogu da se slikaju u Navijačkoj zoni Mančester Junajteda, sedeći na jednom od sedišta Old Traford stadiona Mančester Junajteda sa Chevrolet „leptir-mašna“ logom. Pored toga, Trax model sa temom Mančester Junajteda donosi moćnu interpretaciju nedavno lansiranih sponzorskih aktivnosti Chevrolet-a u svetu fudbala.

Chevrolet Trax

Trax je moderan, veoma raznovrsan, a opet ekonomičan mali SUV, koji nudi upravljanje kao u automobilu i pogon na sva četiri točka. Doneće energiju ovom segmentu svojim inspirativnim stilom, izborom od tri ekonomična motora i sportskim karakteristikama vožnje sa brzom reakcijom na komande.

Linija motora se sastoji iz 1,4-litarskog benzinca sa turbo punjenjem, 1,6-litarskog benzinca, te 1,7.litarskog dizel motora. Uparen sa šestostepenim ručnim sistemom prenosa, 1,4-litarski motor donosi snagu od 140 ks (103 kW), i proizvodi maksimalan obrtni momenat od 200 Nm. Sistem pogona na sva četiri točka će biti dostupan u verzijama opremljenim 1,4-litarskim turbo benzincem ili 1,7-litarskim dizel motorom.

1,7.litarski dizel motor donosi snagu od 130 ks (96 kW), te maksimalan obrtni momenat od 300 Nm. Sve verzije ručnog sistema prenosa dolaze sa Start/Stop funkcijom. 1,7-litarski i 1,4-litarski turbo benzinac će takođe ponuditi šestostepeni automatski menjač.
Trax-ov prostor za utovar može da smesti maksimum 1370 litara. Pored podele površine zadnjeg sedišta na 60:40, Trax može da se pohvali i prednjim suvozačevim sedištem koje može da se u potpunosti preklopi, nudeći dodatnu fleksibinost u ovom segmentu. Moguće je napraviti do osam opcija za sedenje.

Viši nivoi Chevrolet Trax opreme će imati Chevrolet LyLink kao deo standardne opreme. Chevrolet MyLink sistem je novi sistem za informisanje i zabavu koji donosi sadržaj za pametne telefone na ekran u boji, od sedam inča, visoke rezolucije, koji je osetljiv na dodir. Navigaciona applikacija vezana za ovaj sistem će biti dostupna početkom sledeće godine. Projektovaće rutu sa pametnog telefona na ekran sistema koji je osetljiv na dodir*.

Sajam automobila u Parizu 2012 - Chevrolet

Sveža iskra inspiracije

Redizajnirana prednja dvodelna maska hladnjaka i prednji branik, kao i restilizovani poklopci farova i svetla za maglu daju Sparku svež novi izgled. Spark takođe donosi redizajnirane 14-inčne i 15-inčne alu-felne koje naglašavaju njegov sportski, zreliji stav.

Na zadnjem delu, centralno postavljena LED stop svetla su integrisana u spojler iznad prozora, što rezultuje poboljšanom vidljivošću zadnjeg dela. Izmene unutra uključuju nove elemente enterijera kao i redizajniranu centralnu konzolu sa više prostora.

Orlando postaje turbo

Kupci modela Orlando za 2013. godinu će znati da cene snagu 1,4-litarskog turbo benzinca koji će biti uvršćen u već postojeću ponudu koju čine 1,8-litarski benzinac i 2,0-litarski dizel motor. Ovaj novi motor ima izlaznu snagu od 140 ks (103 kW) i donosi maksimalan obrtni momenat od 200 Nm pri 1,850~4,900 opm.

Ovaj motor dolazi sa standardnom Start/Stop tehnologijom i šestostepenim ručnim sistemom prenosa. Prosečna potrošnja goriva je 6,2 l/100 km pri kombinovanom ciklusu. Zahvaljujući uvođenju električnog servo upravljača (EPS) i Start/Stop funkcije, dve dokazane verzije Orlandovog 2,0-litarskog dizel motora će postati ekonomičnije na mnogim tržištima, uz uštedu goriva do 11% pri kombinovanom ciklusu*.

Druge opcije koje su novina na Orlando modelu za 2013. godinu uključuju dostupnu zadnju kameru i suvozačevo sedište koje ima mogućnost potpunog preklapanja.

Cruze karavan i Malibu dizel model sada u prodaji

Sa dolaskom Cruze karavana u prodajne salone širom Evrope, Chevrolet nudi kompaktni automobil koji će biti posebno privlačan porodicama i pojedincima sa aktivnim stilom života. Ovaj karavan, koji se nastavlja na popularne verzije limuzina i hečbek modela, može da ponudi do 1.478 litara slobodnog prostora.

Njegova ponuda pogonskih sistema sadrži 1,4-litarski turbo benzinac i 1,7-litarski dizel motor, kao i usavršen 2,0-litarski dizel motor, pored već dokazanih 1,6-litarskih i 1,8-litarskih benzinaca ovog brenda. 1,7-litarski dizel motor je najštedljiviji od svih Cruz motora, i troši samo 4,5 l/100 km.

Malibu je novi vodeći model  Chevrolet-a u Evropi i izdvaja se po svom američkom stilu, prostranosti i EuroNCAP bezbednosti od pet zvezdica. Verzije ove limuzine srednje klase sa dizel motorom sada se mogu kupiti u evropskim salonima.

Ovaj pouzdan i moćan motor donosi maksimalnu izlaznu snagu od 160 ks pri 4.000 opm, i 350 Nm obrtnog momenta pri 1.750 opm. Ubrzanje od nula do 100 km/h dostiže za 9,75 sekundi u verziji sa ručnim sistemom prenosa, uz maksimalnu brzinu od 213 km/h.

Chevrolet koncepti za mlade

Od njihove svetske premijere na Severnoameričkom međunarodnom sajmu automobila u Detroitu 2011. godine,  Chevrolet-ova dva koncepta za mlade, Code 130R i Tru 140S, su počastila nekoliko glavnih sajmova svojim stilizovanim prisustvom, uključujući Vašington, Čikago, Ženevu, Njujork i Peking u 2012. Sajam automobila u Parizu 2012. godine nudi novu priliku ljubiteljima automobila da vide ova dva izvanredna koncepta.
Code 130R i Tru 140S su dizajnirani od strane Nikolasa Dejvida i Džo Bejkera iz GM-ovog Centra za dizajn u Severnom Holivudu, na osnovu informacija dobijenih od mladih ljudi ispod 30 godina starosti širom Sjedinjenih Država. Ova dva vozila istražuju stil i funkcionalnost koje je ova grupa kupaca navela da bi želeli da vide na novom automobilu.

Dobijeno je mnogo entuzijastičnih povratnih informacija o ova dva vozila od strane posetilaca prethodnih sajmova. Ukupno, skoro 16.000 zainteresovanih pojedinaca je odgovaralo na razna anketna pitanja.

* preliminarni podaci

Chevrolet

Dodeljena nagrada Volkswagena za kvalitet servisa 2012. godine

Dodeljena nagrada Volkswagena za kvalitet servisa 2012. godine

Volkswagen je u Drezdenu dodelio tradicionalnu nagradu za kvalitet servisa (VSQA). I ove godine nagrađeno je sto partnera, među najboljim međunarodnim servisnim partnerima. Pobednici iz Evrope, koji su ostvarili najbolje rezultate u pogledu kvaliteta servisa i brige o kupcu u poslednjih 12 meseci su nagrađeni na gala ceremoniji...

ABS Show - 229. epizoda

ABS Show - 229. epizoda

U okviru  epizode ABS Show 229, možete pogledati auto vesti, gde vas očekuje veliki broj informacija iz sveta automobila: promocija Fiat 500L na Belom dvoru, robot ASIMO u Srbiji, promocija Dacia Lodgy i Brdska trka Vrdnik...

Novi Volvo FH glavna zvezda na IAA sajmu u Hanoveru

Novi Volvo FH glavna zvezda na IAA sajmu u Hanoveru

Nova Volvo FH serija bila je prava zvezda na međunarodnom sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru. Promocija nove generacije super-kamiona Volvo FH i FH 16 za švedsku kompaniju je veoma važan korak, a prema interesovanju potencijalnih kupaca, biće važan korak i za mnoge kompanije...

STOJANOV prezentovao novi FIAT 500L

STOJANOV prezentovao novi FIAT 500L

Novosadska auto kuća ''STOJANOV doo'' nastavlja sa saradnjom i izlaganjem novih modela iz svog prodajnog programa na Golf terenima. Uz konstantnu prezentaciju noviteta, koje će imati priliku da vide svi koji posete Golf Centar, obezbeđena su i Test vozila...

BMW. GOLF  KUP  SERBIA 2012.

BMW. GOLF KUP SERBIA 2012.

Delta Motors je u saradnji sa Golf klubom Beograd, u subotu 29.09.2012., organizovao „BMW Golf kup Serbia 2012.“ na golf terenima GKB na Adi Ciganliji. „BMW Golf kup Serbia“ je sastavni deo „BMW Golf Cup International“ i predstavlja kvalifikacioni turnir za učešće na „BMW Golf Cup International World Final“ koji će se održati u martu 2013. godine.

KIA plaća PDV umesto Vas

KIA plaća PDV umesto Vas

Uprkos povecanju PDV-a sa 18% na 20% od 1.oktobra, kompanija KIA AUTO Beograd svim kupcima KIA vozila pružila je mogucnost da do 15.oktobra nova KIA vozila nabave po starim cenama. Na taj nacin KIA AUTO ce sam finansirati razliku zbog povecanja PDV-a, a u korist svojih kupaca...

Toyotina jesenja akcija!

Toyotina jesenja akcija!

Jesenje-zimski uslovi znaju da budu veoma neprijatni. Zbog toga je Toyota Srbija za vas pripremila posebno povoljnu ponudu svega što vam može zatrebati. Posetite Toyota ovlašćene servise, u periodu od 01.10.2012. do 31.10.2012. i proverite!

Pet pogrešnih položaja za volanom - Vladan Petrović

Pet pogrešnih položaja za volanom - Vladan Petrović

Svaki malo iskusniji instruktor vožnje će vam potvrditi, da je pravilno sedenje i pravilno držanje volana osnova za bezbednu i udobnu vožnju automobila. Iako možda nekom zvuči banalno, naša analiza nas je dovela do iznenađujućih zaključaka. U tome nam je pomogao četvorostruki državni reli šampion i test vozač Automagazin portala, Vladan Petrović. Kako sedite za volanom?

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje