AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Christian Schenk imenovan za novog člana Upravnog odbora Škoda Auto

Christian Schenk imenovan za novog člana Upravnog odbora Škoda Auto

Christian Schenk od danas je novi član Upravnog odbora Škoda Auto za finansije i IT, a naslediće Klaus Dieter Schürmanna, koji je za sektor bio odgovoran poslednjih pet godina...

Schenk je nedavno bio član Upravnog odbora za finansije, IT i pravne poslove u MAN Truck & Bus SE. Novi tim Uprave koji vodi CEO Thomas Schäfer sada je kompletiran.


Thomas Schäfer, izvršni direktor ŠKODA AUTO, kaže: „Želeo bih da se zahvalim Klaus-Dieter Schürmannu na njegovom radu u kompaniji ŠKODA AUTO. On je dao značajan doprinos izvrsnom finansijskom razvoju kompanije u poslednjih pet godina. Posebno 2020. godine usled izazova koje je postavila pandemija, uspeo je da postigne pozitivnu operativnu dobit kroz strogo upravljanje troškovima. Želim mu sve najbolje u budućnosti. Istovremeno sam oduševljen što smo uspeli da zaposlimo Christian Schenka kao novog člana Uprave ŠKODA AUTO za finansije i IT. Gospodin Schenk je dokazani finansijski stručnjak s međunarodnim iskustvom u automobilskoj industriji. Njegov zadatak će biti da pretvori kompaniju u dugogodišnjeg prvaka u efektivnosti među glavnim evropskim konkurentima i da prilagodi IT poslovanje kompanije ŠKODA AUTO za budućnost. Gospodinu Schenku želim svaki uspeh u ovom nastojanju i radujem se saradnji sa njim.“


Christian Schenk će 1. oktobra 2021. postati novi član Uprave ŠKODA AUTO za finansije i IT. Nakon što je diplomirao ekonomiju na Univerzitetu u Göttingenu, Schenk je započeo svoju karijeru 1999. u Volkswagen AG u Wolfsburgu. Između 2003. i 2006. godine je radio kao rukovodilac grupne revizije za Europcar International u Francuskoj, a zatim se preselio u Milton Keynes kao direktor finansija u uvozniku grupe VW u Velikoj Britaniji. Schenk je tada preuzeo visoke položaje u Volkswagen putničkim automobilima u Wolfsburgu u sektorima profit i finansiranje (2009-2012) i Finansijsko planiranje (2012-2016). Od 2016. do 2019. bio je odgovoran za kontrolu u brendu Volkswagen putnički automobili. U oktobru 2019. godine je imenovan za člana Uprave za finansije u MAN SE i člana Uprave za finansije, IT i pravne poslove u MAN Truck & Bus SE. Spajanje MAN SE i TRATON SE 31. avgusta 2021. godine dovelo je do zatvaranja dodatnog mesta Izvršnog odbora u MAN SE.


Klaus-Dieter Schürmann član je Upravnog odbora za finansije i IT u ŠKODA AUTO od jula 2016. godine. Za to vreme, kompanija je odlično poslovala u smislu prihoda, zarade i povrata ulaganja. Uprkos izazovnoj 2020. godini pandemije, kompanija je postigla pozitivnu operativnu dobit zahvaljujući brojnim merama. Schürmann je u Volkswagen Grupi od 1990. godine, a 1995. je postao predsednik i izvršni direktor Volkswagen Credit, Inc. kao i član menadžmenta Volkswagen u Americi.


U Volkswagen Financial Services AG, Schürmann je bio generalni direktor od 2000. do 2002. godine i član Upravnog odbora od januara 2003. Bio je i potparol Uprave Volkswagen Bank GmbH pre nego što je imenovan za člana Uprave za finansije i IT u Volkswagen komercijalna vozila 1. septembra 2008. godine. Nakon pet godina u ŠKODA AUTO, Klaus-Dieter Schürmann vraća se u Volkswagen Grupu prema planu i tamo će preuzeti nove odgovornosti.


Novi tim Upravnog odbora koji vodi CEO Thomas Schäfer sada je kompletiran


Imenovanjem Christian Schenka, novi tim Upravnog odbora ŠKODA AUTO sada je kompletiran. Uz Michael Oeljeklausa, koji je od avgusta 2010. godine odgovoran za proizvodnju i logistiku, i Karsten Schnakea, koji je zadužen za nabavku od jula 2020. godine, Thomas Schäfer sukcesivno je restrukturirao svoj menadžerski tim: Johannes Neft je bio odgovoran za tehnički razvoj u Upravnom odboru od januara 2021. godine, a u martu ove godine, Maren Gräf pridružila se ŠKODA AUTO kao članica Uprave za ljudske resurse, a Martin Jahn kao član uprave za prodaju i marketing, dva nova lidera s dugogodišnjim iskustvom.


PR

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje