AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi član električne porodice autobusa Solaris Urbino - pratite uživo!

Novi član električne porodice autobusa Solaris Urbino - pratite uživo!

Solaris Bus & Coach sp. z o.o. jedan je od vodećih evropskih proizvođača autobusa i trolejbusa, za 30. septembar 2021. godine najavljuje premijeru potpuno novog niskopodnog gradskog modela Urbino LE 9 na električni pogon...

Prezentacija počinje u 12.00 sati po srednjeevropskom vremenu na Internet stranici kompanije www.solarisbus.com/premiere. Novi proizvod će predstaviti uprava Solarisa i dizajnerski i tehnički timovi koji su radili na razvoju ovog vozila.


Premijera novog električnog vozila iz porodice Urbino nastavak je dinamične razvojne i proizvodne strategije čiji je cilj proširenje ponude vozilima s nultom emisijom, koja je započeta prošle godine, predstavljanjem električnog gradsko/prigradskog autobusa Urbino 15 LE.


Novi devetometarski električni autobus Urbino LE 9 je nastao kao odgovor renomiranog proizvođača na različite potrebe kupaca. To je izuzetno fleksibilan model, koji se može prilagoditi lokalnim okolnostima. Novi autobus sa niskim ulazom odličan je izbor i za uske urbane prostore i za komunikaciju u područjima sa mrežom malih i raštrkanih gradova. Solaris najavljuje da će se vozilo sjajno ponašati u skučenim gradskim prostorima, ali i u težim uslovima eksploatacije, na dužim rutama i strmim usponima, kao što će to činiti i na uskim brdovitim i planinskim zavojima. Dvoosovinsko vozilo je još jedna opcija u električnoj paleti koja ispunjava zahteve obeju klasa vozila - I i II.

Novi član električne porodice autobusa Solaris Urbino - pratite uživo!

Solaris se opredelio da budućim korisnicima ponudi izbor između Solaris baterija velike snage i Solaris baterija visoke energije. To će omogućiti prevoznicima da fleksibilno planiraju rute bez emisije štetnih gasova, ne samo unutar urbanih, gradskih celina, već i izvan njih.


Električni autobus Urbino 9 LE je ekološki prihvatljiva kombinacija bezbednosti, udobnosti i dopadljivog stila. Za udobnost i bezbednost vozača „zaduženi“ su napredni sistemi pomoći kao i interaktivni panel. Uprkos svojim kompaktnim dimenzijama, autobus od devet metara nudi iznenađujuće prostranu unutrašnjost u kojoj ima mesta za do 27 udobnih sedišta, od kojih je većina okrenuta unapred. Praktična rešenja, poput rukohvata sa raspršivačima dezinfekcionih sredstava u antibakterijskom sloju i zatvorena kabina za vozača garantuju udobnu i bezbednu vožnju putnicima u gradskom prevozu.


Električna novina Solarisa idealno je prilagođena potrebama evropskog tržišta. Veliki izbor dodatne opreme i širok spektar tehničkih rešenja omogućiće operaterima da vozilo savršeno prilagode individualnim potrebama svakog vida eksploatacije. Solaris sa zadovoljstvom poziva na premijeru novog autobusa Urbino 9 LE electric - svoje kupce, dobavljače, predstavnike lokalnih samouprava, predstavnike medija i sve zainteresovane za inovativna i revolucionarna rešenja koja zaista doprinose transformaciji javnog prevoza iz ere fosilnih goriva novo doba nulte emisije.


PR

Renault - parkiranje jednom papučicom (VIDEO)

Renault - parkiranje jednom papučicom (VIDEO)

Marka Renault već više od jednog veka dokazuje da su inovacije u srži njenog DNK-a. Renaultovi inženjeri već godinama ne prestaju da osmišljavaju nove načine na koje bi živote vozača učinili udobnijim, praktičnijim i sigurnijim...

Potpuno nova Toyota Aygo X

Potpuno nova Toyota Aygo X

Potpuno nova Toyota Aygo X jedinstven je krosover u A-segmentu, dizajniran i proizveden u Evropi kako bi zadovoljio potrebe urbanog i prigradskog života u Evropi...

Peugeot 308 Nemački auto godine 2022

Peugeot 308 Nemački auto godine 2022

Žiri “Nemačkog automobila Godine” (GCOTY) je 26. oktobra 2021. proglasio novi
PEUGEOT 308 za pobednika u Compact klasi, među 11 kandidata 9 različitih
proizvođača automobila...

Škoda - pet asistencija za parkiranje bez stresa

Škoda - pet asistencija za parkiranje bez stresa

Istraživanje Arecent-a u Australiji pokazalo je da je 79% vozača reklo da pate od neke vrste stresa ili nelagode za volanom. Šta je uzrok? Longitudinalno parkiranje bilo je na prvom mestu, a gotovo 60% ispitanika ga je navelo kao najstresniji faktor...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje