AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hankook šestu godinu zaredom uvršten u Dow Jones indekse održivosti za svet

Hankook šestu godinu zaredom uvršten u Dow Jones indekse održivosti za svet

Vodeći proizvođač pneumatika u svetu, Hankook, šestu godinu zaredom dobija priznanje prema Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) World kao najbolji lider održivog razvoja u svojoj klasi...

DJSI služi kao merilo za procenu održivosti kompanije i prati učinak vodećih svetskih kompanija u pogledu ekonomskog, ekološkog i društvenog uticaja. Dow Jones indeksi održivosti su kreirani u saradnji sa specijalizovanom investicionom kompanijom RobecoSAM sa sedištem u Cirihu, koja sprovodi detaljno istraživanje održivosti na hiljade lidera kapitalizacije globalnog tržišta.


Na ovogodišnjoj listi DJSI World našle su se 322 kompanije, koje čine 12,7 procenata od najuspešnije 2544 kompanije širom sveta. Hankook je na ovoj listi predstavnik industrije auto-delova. Ova prestižna pozicija ukazuje na kontinuirani fokus proizvođača pneumatika na pitanja zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja, tzv. ESG (Environment, Social, Corporate Governance) faktori, kao i na svoju pionirsku ulogu industriji. Tačnije, kompanija je dobila priznanje u oblastima društvenog doprinosa i upravljanja lancem snabdevanja.


Hankook neprekidno nastoji da još više poboljša održive prakse na nivou kompanije deleći svoju viziju sa svim rukovodiocima i zaposlenima kroz osam različitih stručnih oblasti. Godine 2018, Hankook je počeo da dodatno podstiče upravljanje ESG faktorima sprovodeći smernice za održivo upravljanje nabavkom prirodne gume i izjave E-kruga. Godine 2021, ne samo da je kompanija osnovala ESG komisiju u okviru upravnog odbora, već je i ažurirala svoje smernice za održivo upravljanje nabavkom gume u skladu s okvirom politike Global Platform for Sustainable Natural Rubber (GSPNR).


Na osnovu ciljeva koje smo sami sebi postavili i u saradnji s raznim zainteresovanim stranama, sprovodimo brojne aktivnosti s pozitivnim uticajem na društvo. Na primer, Hankook godinama svojim donacijama podržava mobilnost ustanova socijalne zaštite.


Hankook se prvi put našao na listi DJSI 2011, a u poslednje vreme je već šest godina na njoj, počev od 2016.


Kompanija Hankook zadržava fokus na daljem razvoju održivog upravljanja kako bi osigurala budući rast i liderski položaj. Hankook nastavlja da pruža društveni doprinos i sprovodi upravljačke prakse vodeći računa o životnoj sredini i oslanjajući se na zdrave poslovne performanse.


PR

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje