AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Video: 10 najboljih automobilskih reklama u poslednjih 25 godina

Video: 10 najboljih automobilskih reklama u poslednjih 25 godina

Detroitski salon automobila bio je mesto premijere niza svetskih noviteta. Ali, veliki sajmovi automobila ne služe samo za predstavljanje novih modela, već i za razne propratne akcije. Za jednu takvu akciju se postarala kompanija The One Show...

Pred početak međunarodnog sajma automobila u Detroitu, ova kompanija je sastavila žiri, koji su činili automobilski novinari i stručnjaci za oglašavanje. Žiri je imao samo jedan cilj, a to je da izabere deset najboljih automobilskih reklamnih spotova iz poslednjih 25 godina. Najbolji reklamni spotovi su emitovani i tokom sajma u Detroitu.

Pogledajmo 10 najboljih reklama u poslednjih 25 godina.

10. Snow Covered, Jeep/Chrysler, 1994.

Jeep kroz svoj reklamni spot, ističe odlične vozne osobine svojih vozila u surovim snežnim uslovima. Reklama je snimljena 1994. godine i najstarija je u TOP 10 plasmanu.

VIDEO:



9. Milky Way, Volkswagen, 1999.

Deveto mesto je zauzeo spot, na kojem je promovisan VW Golf Cabrio iz 1999. godine. Za muziku se postarala grupa The Church.

VIDEO:



8. Lamp Post, Volkswagen, 1998.

U ovom izboru, Volkswagen je bio veoma popularan. Osmo mesto je zauzela reklama, koja promoviše nisk cenu modela Polo iz 1998. godine. Ovako jednostavan i zabavan spot, možda je zaslužio i višu ocenu.

VIDEO:



7. Toys, Nissan, 1997.

Nissan je dobio pohvale za reklamu iz 1997. godine. Umesto živih glumaca, stručnjaci za marketing u japanskoj kompaniji su izabrali igračke, koje na veoma maštovit način promovišu zabavu za volanom.

VIDEO:



6. Born of Fire, Chrysler, 2011.

Uzbudljivu atmosferu su uspeli da dočaraju tvorci reklamne kampanje za model Chrysler 200. Pored automobila, glavnu ulogu u spotu igra i slavni Eminem. Šesto mesto je zasluženo.

VIDEO:



5. Sheet Metal, Saturn, 2002.

Kompanija Saturn, u našem regionu nije dovoljno poznata. Za tržišta na kojima se ovi automobili prodaju, 2002. godine je lansirala zanimljivu reklamu. Inženjeri ove marke na automobile gledaju kao na ljude, koji će se u njima voziti.

VIDEO:



4. The Hire, BMW, 2001.

Za reklamni spot iz 2001. godine, BMW je "pomešao" najvatrenije scene iz akcionih filmova. U reklamnom spotu se pojavljuje nekoliko poznatih glumaca i pevača, među kojima je i Madona.

VIDEO:



3. The Force, Volkswagen, 2011.

Ideja je preuzeta iz legendarnih "Ratova zvezda". U reklami se prikazuje mali dečak koji nosi kostim zlikovca Darta Vejdera. On vežba svoje čarobnjačke veštine ispred kuće i iznenađen je iznenadnom reakcijom automobila. Da li postoji ljubitelj automobila, koji nije video ovu reklamu?

VIDEO:



2. Cog, Honda, 2003.

Na drugom mestu je veoma poznata reklama Honde, koja ima milionsku gledanost samo na internetu. Japanci promovišu svoj proizvod pomoću temeljno osmišljene reklame, koja po mnogima treba da zauzme prvu poziciju u ovom izboru.

VIDEO:



1. Grr, Honda, 2004.

Najbolja reklama, koja se u poslednjih 25 godina pojavila na našim ekranima, prema mišljenju stručnjaka iz kompanije The One Show, jeste reklama pod nazivom Grr, koju je javnost prvi put imala priliku da vidi 2004. godine. U ovom spotu, Honda posebno ističe prednosti svog i-DTEC motora, ali sa akcentom na očuvanje životne okoline.

VIDEO:



Automagazin.rs

Renault Kangoo ima novo lice i bolju opremu

Renault Kangoo ima novo lice i bolju opremu

Facelift verzija francuskog dostavnog modela, približila je svoj dizajn ostalim modelima ove marke. Aktuelna generacija modela Renault Kangoo, koja je poslužila kao osnova za model Mercedes-Benz Citan, iza sebe ima prvu polovinu svog "životnog ciklusa", što znači samo jedno: došlo je vreme za modernizaciju...

Video: Mercedes-Benz E63 AMG pali pneumatike

Video: Mercedes-Benz E63 AMG pali pneumatike

Pre nekoliko nedelja, na međunarodnom sajmu automobila u Detroitu, kompanija Mercedes-Benz je predstavila kompletno osveženu seriju modela E-Klasa, među kojima je i vrhunska verzija Mercedes-Benz E63 AMG. Pred nama je prvi video...

Kia pokazala skicu koncepta Cross GT

Kia pokazala skicu koncepta Cross GT

Kia će na skorašnjem salonu automobila u Čikagu predstaviti koncept premium crossovera Cross GT, koji je plod rada Kijinog kalifornijskog dizajnerskog odeljenja. Koncept nakazuje smernice Kijinog dizajna u budućnosti...

Bosch radi na hidrauličnom hibridnom motoru za putnička vozila

Bosch radi na hidrauličnom hibridnom motoru za putnička vozila

Nakon uspešnog uvođenja Bosch-ovog hibridnog motora sa električnom „axle-split” osovinom (varijanta pogona, gde jedna osovina ima konvencionalni, a druga električni pogon) u vozila na dizel-pogon grupe PSA Peugeot Citroën, ove dve kompanije sada planiraju da zajednički razviju hidrauličnu hibridnu pogonsku grupu za putnička vozila.

Toyota GT86 kabriolet u Ženevu stiže kao koncept

Toyota GT86 kabriolet u Ženevu stiže kao koncept

Toyota GT86 u verziji kabriolet, polako postaje realnost. Na autosalonu u Ženevi, japanska kompanija će predstaviti koncept FT-86 Open, koji će najaviti izgled serijskog kabrioleta, razvijenog na bazi ovog atraktivnog kupea...

Opel ADAM: Preko 20.000 porudžbina

Opel ADAM: Preko 20.000 porudžbina

Samo nedelju dana nakon lansiranja na tržište, za ADAM-a je stiglo preko 20.000 porudžbina iz čitave Evrope. Najveće interesovanje za ovaj šik i urbani automobil je u Nemačkoj. Jedna od glavnih ADAM-ovih prednosti je njegova raznolikost...

Nova Toyota Auris stigla u Srbiju - Fotografije

Nova Toyota Auris stigla u Srbiju - Fotografije

Nova generacija modela Toyota Auris stigla je na naše tržište. Kompanija Toyota Srbija, organizovala je zvaničnu promociju u Subotici, obezbedivši mnogobrojnim predstavnicima medija prve test vožnje. Podsetimo, cena modela Toyota Auris počinje već od 14.200 evra, koliko treba izdvojiti za modela Auris 1.33 VVT-i Terra, koji se može pohvaliti bogatom osnovnom opremom...

Mercedes-Benz S-Klasa: Špijuni otkrili enterijer!

Mercedes-Benz S-Klasa: Špijuni otkrili enterijer!

Kolege iz servera Autospies.com neko je pustio da uđu u novu generaciju modela Mercedes-Benz S-Klasa, što teško može biti slučajnost. Bilo kako bilo, najvažnije je da imamo autentične snimke nove generacije ovog vrhunskog luksuznog automobila...

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje