AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Honda predstavila NT1100 – motocikl

Honda predstavila NT1100 – motocikl

Mnogi vozači danas žele vrhunske performanse, dobru upravljivost, komfor na dužim putovanjima, kao i široki raspon moderne tehnologije, a novi Hondin NT1100 je upravo takav motocikl...

Honda predstavila NT1100 – motocikl

Ova turing mašina, sa bogatim spiskom specifikacija i sportskom oštrinom u performansama, efikasno izlazi na kraj sa svakodnevnim relacijama, ali je podjednako spremna za duge ture sa dva putnika i punim tovarom.


Komforman, a agilan - NT1100 sa „New touring“ modom za uživanje, projektovan je tako da privuče one koji pamte slične Hondine mašine iz prošlosti, ali predstavlja i pravu opciju za mlade vozače koji planiraju da idu dalje od srednje kategorije.


Koristeći kao osnovu ram i karakterni motor sa dva cilindra modela CRF1100L Africa Twin, ovaj motocikl pruža vrhunske performanse, uz niz dodatnih elemenata koji ga čine atraktivnim.

Osmrtnice

Honda predstavila NT1100 – motocikl

NT1100 je dostupan u tri nijanse: Matte Iridium Grey Metallic, Pearl Glare White i Graphite Black – koje imaju elegantan efekat, a suptilna stilizacija pruža efikasne aerodinamične performanse sa položajem za vožnju skrojenim za komforni turing.


Visina vetrobrana se može podešavati na 5 nivoa, a gornji i donji deflektori vetra takođe štite vozača. Praktičnost je garantovana zahvaljujući pozamašnim integrisanim bisagama, zagrejanim ručkama, centralnom stalku, tempomatu i USB i ACC utičnicama za punjenje sve standardne opreme.


Svetla su u punoj LED izvedbi sa svetlima za dnevnu vožnju radi veće vidljivosti, uz samogaseće migavce i signale za hitno zaustavljanje, dok je visina sedišta 820mm.

Honda predstavila NT1100 – motocikl

Čelični ram poludvostrukog ležaja koristi relativno kratki osovinski razmak i oštru geometriju upravljanja, dok je vešanje preko 43mm Show-a prednjih invertiranih viljuški visokih specifikacija i kertridž tipa, te jednocevnog zadnjeg amortizera, sa 150mm puta napred i nazad.


Prethodno opterećenje zadnje opruge hidraulički se podešava, a dvojni prednji diskovi od 310mm upareni su sa radijalno postavljenim 4-klipnim kočionim čeljustima; gume su veličine 120/70-17 napred i 180/55-17 pozadi.


Novi NT1100 takođe sadrži „full-fat“ performanse spremnog i karakternog motora, sa 75kW snage i 104Nm obrtnog momenta i usisa i izduvne grane podešenih za super-glatko ubrzavanje i prijatan zvuk pri niskom broju obrtaja. Performanse ne ugrožavaju efikasnost potrošnje goriva, sa dometom od 400km mogućim sa rezervoarom za gorivo od 20 litara.

Honda predstavila NT1100 – motocikl

Hondin jedinstveni menjač sa dvojnim kvačilom (DCT), prodat u 200.000 primeraka, opcija je za šestobrzinsku menjačku kutiju i pronalazi prirodni dom u modelu NT1100 sa izborom manuelnih okidača za promenu brzina ili za glatke, efikasne automatske promene.


Obiman elektronski paket modela NT1100 obuhvata tri podrazumevana moda vožnje (URBAN, RAIN i TOUR) plus 2 podesiva USER (korisnička) moda, Hondinu kontrolu izbora obrtnog momenta (HSTC) sa 3 nivoa i kontrolu propinjanja sa 3 nivoa. TFT tačskrin od 6,5-inča daje punu boju, podesive prikaze i nudi Apple CarPlay®, Android Auto® i Bluetooth® konektivnost.


Sa bogatim spiskom specifikacija i iscrpnom svestranošću, praktičnošću i komforom NT1100 nudi još jednu novu dimenziju u Hondinom jedinstvenom i raznovrsnom asortimanu motocikala.


PR

Dizajnirana u Nemačkoj: Kako nova Opel Astra budi emocije

Dizajnirana u Nemačkoj: Kako nova Opel Astra budi emocije

Nova Opel Astra svojim čistim i smelim dizajnom ima za cilj da donese visok kvalitet u svakom detalju. Šesta generacija Astre, koja je svetsku premijeru proslavila u septembru, dizajnirana je da izazove emocije i postigne „must have“ efekat na prvi pogled...

Nissan otkriva koncept Ariya Single Seater visokih performansi

Nissan otkriva koncept Ariya Single Seater visokih performansi

Nissan je predstavio svoj uzbudljivi novi koncept Nissan Ariya Single Seater – projekat istraživanja, razvoja i demonstracije visokih performansi o tome kako bi mogao da se koristi potpuno električni pogonski sklop trkačkog automobila Nissana Ariya u šasiji po meri trkačkih jednoseda...

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Svojom novom,  Paint to Sample i Paint to Sample Plus opcijom, Porsche Exclusive manufaktura proširuje svoju specijalnu ponudu boja karoserije za sve modele. Fokus je na dostupnosti klasičnih Porsche boja, koje su postale prepoznatljive tokom godina...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje