AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Gazelle New Next opremljen VW 2.0 TDI motorom - promocija

Gazelle New Next opremljen VW 2.0 TDI motorom - promocija

Poznato je da GAZ laka komercijalna i dostavna kombi vozila inače karakterišu:visoka udobnost, odlična sposobnost upravljanja, bogata fabrička oprema, visok stepen bezbednosti, zaista najpovoljnije cene, veoma pristupačne cene rezervnih delova i izuzetno ekonomična potrošnja goriva...

Od sada kvalitet, sigurnost i brojne druge karakteristike su, inovacijom na novom modelu “GAZelle NEW NEXT” sa novim VW motorom 2.0 TDI „Euro 6 standarda" i šestostepenim menjačem, podignute na značajno viši nivo.


Radi se o vozilu u koje se standardno ugrađuje dizel-motor Volkswagen, a novi šestostepeni menjač delo je inženjera GAZ-a. Promene u dizajnu omogućile su smanjenje potrošnje goriva za još 10%, smanjenje buke i vibracija, te poboljšanje vučno-dinamičkih karakteristika vozila.

Gazelle New Next opremljen VW 2.0 TDI motorom - promocija

Kompaktan dizel-motor kapaciteta 2.0 litra sa turbo-punjenjem i Common Rail sistemom za ubrizgavanje goriva, zadovoljava najstrožije zahteve za pogonske agregate komercijalnih vozila. Maksimalna snaga motora je 136 KS. Ekonomičan agregat obezbeđuje efikasnu potrošnju goriva na nivou najboljih modela u klasi lakih komercijalnih vozila. Specijalni blok za balansiranje omogućava efikasno neutralisanje vibracija i buke motora, povećanje udobnosti vozača i putnika i osiguravanje ujednačenog rada kroz čitav raspon okretaja.

 

"GAZelle NN" ima kamionsku šasiju koja osigurava pouzdanost vozila i mogućnost rada u teškim uslovima na putu, čak i pod velikim opterećenjem, a takođe omogućava instaliranje širokog spektra specijalizovanih nadgradnji za različite vrste delatnosti. Prednje nezavisno vešanje osigurava visoku glatkoću hoda i kontrolu upravljanja. Indikatori informativnosti i upravljivosti upravljačkog mehanizma sa zupčastom letvom su u rangu najboljih svetskih modela u klasi LCV.

Gazelle New Next opremljen VW 2.0 TDI motorom - promocija

Inače, već je poznato da je prostrana kabina "Gazelle NEXT" modela opremljena sedištem za vozača s anatomskom podrškom, pet nivoa podešavanja i podrškom za lumbalni deo i bezbednosnim vazdušnim jastukom. Pregledna i jasno čitljiva instrument tabla, odlična vidljivost, dobro osmišljena ergonomija… obezbeđuju vozaču komfor tokom dugih vožnji.


Novi LED-farovi imaju veliku površinu refloktora i najbolje pokazatelje osvetljenosti puta. Osnovni model opremljen je dnevnim svetlima za vožnju i LED svetlima za vožnju u uslovima magle.


Uz sve već ranije poznate dobre karakteristike GAZ-vozila, sada možemo zaključiti da je novi model "GAZelle NN" sa WV motorom 2.0 TDI, standarda „Euro 6” i novim šesto-stepenim menjačem, još efikasniji, ergonomičniji i funkcionalniji.


I na kraju još jedna važna informacija - “GAZelle NN” ima produženu garanciju od 3 godine ili 200.000 pređenih kilometara.


Podsećamo da u ovom trenutku se drumovima u više desetina svetskih država vozi preko 1,5 miliona GAZ-vozila. Na srpskim drumovima ih je oko 200 dostavnih i lakih komercijalnih vozila iz savremene proizvodne ponude Ruskog GAZ-a.


Napominjemo da je za upravljanje ovim programom lakih komercijalnih i dostavnih vozila dovoljna dozvola sa „B“ kategorijom.

 


Izloženi modeli na promociji:


* GAZ NN sa tri sedišta sa produženim sandukom
* GAZ NN putar sa 7 sedišta
* GAZ NN crew van (kombi sa duplom kabinom) sa 7 sedišta
* GAZ NN vozilo sa hidrauličnom platformom i korpom za rad na visini
* GAZ NN putar-trostrani kiper sa 7 sedišta
* GAZ NEXT trostrani kiper sa 3 sedišta
* GAZ NEXT vatrogasno vozilo za gašenje malih i početnih požara.
* GAZ BIZNIS sa povremenim pogonom na sva 4 točka

 

PR

Dizajnirana u Nemačkoj: Kako nova Opel Astra budi emocije

Dizajnirana u Nemačkoj: Kako nova Opel Astra budi emocije

Nova Opel Astra svojim čistim i smelim dizajnom ima za cilj da donese visok kvalitet u svakom detalju. Šesta generacija Astre, koja je svetsku premijeru proslavila u septembru, dizajnirana je da izazove emocije i postigne „must have“ efekat na prvi pogled...

Nissan otkriva koncept Ariya Single Seater visokih performansi

Nissan otkriva koncept Ariya Single Seater visokih performansi

Nissan je predstavio svoj uzbudljivi novi koncept Nissan Ariya Single Seater – projekat istraživanja, razvoja i demonstracije visokih performansi o tome kako bi mogao da se koristi potpuno električni pogonski sklop trkačkog automobila Nissana Ariya u šasiji po meri trkačkih jednoseda...

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Svojom novom,  Paint to Sample i Paint to Sample Plus opcijom, Porsche Exclusive manufaktura proširuje svoju specijalnu ponudu boja karoserije za sve modele. Fokus je na dostupnosti klasičnih Porsche boja, koje su postale prepoznatljive tokom godina...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje