AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Iskustvo iz prve ruke sa modelom Superb iV: Čuvajmo vazduh čistim

 Iskustvo iz prve ruke sa modelom Superb iV: Čuvajmo vazduh čistim

Fotografu Jan Řeháček, zvanom Kopernikk, nedelja sa modelom ŠKODA SUPERB iV bila je prvo iskustvo sa nekim hibridom. Kako influenser ocenjuje automobil i zašto ga je odvezao u nacionalni park Krkonoše?

 Iskustvo iz prve ruke sa modelom Superb iV: Čuvajmo vazduh čistim

Najviši planinski venac u Češkoj ima tri zanimljiva i slikovita mesta koja je Jan Řeháček želeo da poseti. Na put je krenuo sa svojim psom Sitkom u hibridu ŠKODA SUPERB iV. „Te sedmice sam doživeo prvo iskustvo s električnim pogonom i moram reći da mi se ideja zaista sviđa. Po mom mišljenju, to je budućnost industrije i najbolje rešenje za uticaj automobila na okolinu“, oduševljen je fotograf koji priznaje da je od nedavno zabrinut zbog uticaja automobila i njihovih emisija izduvnih gasova. „Sitka i ja provodimo puno vremena u planinama i na selu, tako da mi je važno da znam da se ponašam odgovorno.“

 Iskustvo iz prve ruke sa modelom Superb iV: Čuvajmo vazduh čistim

Čim pređe granicu nacionalnog parka, Honza prelazi na čisto električnu energiju. Prirodno, to prazni bateriju, ali na povratku, dugim spuštanjem s planina, baterija se puni zahvaljujući rekuperaciji prilikom kočenja. „Kad sam stigao do vrha uspona, ostalo je tek oko osam ili devet posto baterije. Putovanje nazad je napunilo bateriju na četrdeset posto. Mislim da je to jednostavno prekrasno”, kaže influenser sa preko pola miliona pratilaca.

 

Na kraju, ali ne najmanje važno, veoma mu je bitna povezanost automobila. „Sviđaju mi se funkcije aplikacije My ŠKODA jer mogu da proverim stanje automobila pre nego što krenem - vidim kolika je napunjenost baterije ili koliko benzina ima u rezervoaru. Aplikacija je jednostavna za upotrebu i lepo je dizajnirana.“

 Iskustvo iz prve ruke sa modelom Superb iV: Čuvajmo vazduh čistim

“Moj sledeći automobil će biti hibrid”


Kako biste ocenili SUPERB iV hibrid?


Imati priliku testirati ovaj automobil bilo je sjajno i sa zadovoljstvom ću pričati svima o svom pozitivnom iskustvu.


Šta vam se konkretno svidelo u vezi s vozilom?


Puno stvari: električni pogon, asistencija za parkiranje, grejanje prozora i čitava funkcionalnost daljinskog upravljanja. Oh, i ogroman prtljažni prostor - nikada nisam zamišljao da će tone stvari koje nosim sa sobom tako lako stati u prtljažnik.

 Iskustvo iz prve ruke sa modelom Superb iV: Čuvajmo vazduh čistim

Da li biste kupili električni automobil?


Prošle godine počeo sam više da brinem o štetnoj emisiji gasova i vidim ovakav automobil kao sjajan način za smanjenje. Ne znam hoće li moj sledeći automobil biti SUPERB iV - možda će to biti OCTAVIA iV, ali već znam da će to biti automobil na hibridni pogon..


ŠKODA SUPERB iV


Kombinovana potrošnja goriva od samo 1,5 litara na 100 km, domet električnog pogona do 62 kilometra, motor sa unutrašnjim sagorevanjem 1,5 TSI i kombinovana snaga od 160 kilovata. To su impresivne vitalne statistike ove ekološki prihvatljive limuzine. Ispod poklopca motora ŠKODA SUPERB iV ćete pronaći plug-in hibridnu kombinaciju koja kombinuje najbolje od tradicionalnih i električnih pogonskih sklopova. Rezultat je dinamičan, ali zeleni pogon. Nepotrebno je reći da je SUPERB iV prepun praktičnih sistema za asistenciju i bezbednost, automatskog parkiranja i inovativnog osvetljenja. To je krunisano vrhunskom povezanošću koja vam omogućava daljinsko punjenje baterije, na primer, samo pomoću pametnog telefona.


PR

Renault predstavio novi logotip (VIDEO)

Renault predstavio novi logotip (VIDEO)

Renault ovog meseca predstavlja novi logotip. Prvobitno je predstavljen u januaru, tokom predstavljanja nove strategije Renaulution,  i već tada je krasio prednju masku modela Renault 5 Prototype...

BMW X6 2023
Slika nedelje