AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Europe sa kadrovskim pojačanjem

Kia Europe sa kadrovskim pojačanjem

Kia Europe nedavno je imenovala Sjoerda Knippinga kao novog direktora proizvoda i planiranja. Knipping će raditi u Kijinoj evropskoj centrali u Frankfurtu gde će direktno da sarađuje sa izvršnim menadžerima...

Knipping će biti zadužen za implementaciju marketinške strategije lansiranja novih modela i uvođenja usluga Kia UVO Connect


Knipping će biti odgovoran za oblikovanje Kijine evropske strategije lansiranja novih proizvoda, koji će biti deo rebrendinga, kao i lansiranja brojnih novih modela, među kojima će do 2027. biti sedam novih potpuno električnih vozila. Knipping će pomagati i kod uspostavljanja digitalnog okvira proizvoda koji će se fokusirati na tehnologije povezivosti i usluge Kia UVO Connect (KUC).


Stručnjak sa više od 20 godina iskustva u automobilskom sektoru


Knippinga odlikuje više od 20 godina iskustva na području automobilske delatnosti. Između ostalog je 2011. obavljao različite funkcije u marketingu i prodaji u Kijinoj holandskoj podružnici gde je na kraju bio direktor komercijale...

Kia Europe sa kadrovskim pojačanjem

Prilikom imenovanja na položaj direktora proizvoda i planiranja u Kia Europe Knipping je rekao: "Vrlo sam radostan, a ujedno i ponosan, što mi se ponudila ovakva jedinstvena prilika. U prethodnim godinama Kia je zauzela čvrst položaj među najprodavanijim automobilskim brendovima, ne samo u Holandiji, već i u Evropi. Za ovaj uspeh zaslužni su moderna, svestrana i dobro popunjena ponuda modela, nenadmašiva 7-godišnja fabrička garancija i snažna zastupnička mreža. Pored svega toga Kia se razvila u jednog od glavnih igrača na području elektrifikovane mobilnosti."


"Radujem se izazovima na evropskom nivou gde ćemo učiti iz prethodnih izuzetnih dostignuća i uspešno nastaviti."


Jason Jeong, predsednik Kia Europe, rekao je: "Ovo je vrlo uzbudljiv period za Kiju, jer sledimo naš strateški rebranding. Krećemo u novi, uzbudljiv period razvoja električnih vozila koji počinje u drugoj polovini godine dolaskom isključivo električnog modela visokih performansi.


"Sjoerdova stručnost na tom području, kao i njegovo bogato iskustvo na svim područjima planiranja i pozicioniranja cena vozila za nas su neprocenjivi u trenutku kada naše evropsko putovanje upravo hvata zalet."


Knipping, rođen 1973. godine u Amsterdamu, završio je studije međunarodnog poslovanja na univerzitetu u Mastrihtu. Svoju automobilsku karijeru počeo je u Fordu u Kelnu, gde je radio na području finansija i pozicioniranja cena. 2011. godine pridružio se holandskoj podružnici Kije koja se 2018. na tamošnjem tržištu plasirala među pet najboljih marki. Dve godine kasnije, kada je Covid-19 dobro promešao karte na tržištu automobila, imali su tržišni udeo od 7,5 posto, što je najviše u istoriji ovog brenda u Holandiji čime su odlučno doprineli uspehu Kije u Evropi.


PR

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Svojom novom,  Paint to Sample i Paint to Sample Plus opcijom, Porsche Exclusive manufaktura proširuje svoju specijalnu ponudu boja karoserije za sve modele. Fokus je na dostupnosti klasičnih Porsche boja, koje su postale prepoznatljive tokom godina...

Velika zimska servisna akcija kompanije AC Brajić

Velika zimska servisna akcija kompanije AC Brajić

Pred nama je još jedna zima koja sa sobom donosi izazove kao što su niske temperature, sneg i mraz. Preventivno delovanje spasiće vas brige, neprijatnih situacija, komplikacija i što je najvažnije značajno će povećati, kako vašu, tako i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju..

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje