AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Fiat Panda: Zvanične informacije i fotografije

Nova Fiat Panda: Zvanične informacije i fotografije

Kompanija Fiat je objavila prve zvanične fotografije potpuno nove generacije modela Fiat Panda, koja će biti predstavljena na predstojećem IAA u Frankfurtu. Nova generacija modela, koji je tokom poslednjih 30 godina prodat u više od 6,5 miliona primeraka, počeće da se proizvodi krajem tekuće godine...

Aktuelnu generaciju modela Panda, dizajnirao je studio Bertone i I.DE.A, a nova je razvijena u odeljenju Fiata, Fiat Centro Stile. Nova Panda je porasla u dužinu i širinu, a visina automobila je smanjena. Treća generacija Pande je 365 centimetara dugačka (+1 cm), 164 centimetra široka (+5 cm) i 155 centimetara visoka (-3 cm). Međuosovinsko rastojanje iznosi 2,3 metra.

Nova Fiat Panda: Zvanične informacije i fotografije

Zahvaljujući nešto široj karoseriji, možemo očekivati više prostora za putnike, posebno u visini laktova. Karakter visoke karoserije je zadržan, a druga i treća generacija modela Panda će ličiti jedna na drugu samo sa boka. Panda "trojka" ima tri visoko postavljena bočna prozora i visoko postavljena stop svetla. Treći prozor je zakošen, a svetlosne grupe su kraće nego kod prethodne generacije. Što se tiče oslanjanjam, Panda ima klasično rešenje: napred McPherson, pozadi torziona šipka.

Nova Fiat Panda: Zvanične informacije i fotografije

Zapremina prtjlažnik još uvek nije obelodanjena, ali možemo očekivati veći prtljažni prostor nego kod druge generacije, koji iznosi 200 litara. U spisak opreme standardno ulaze četiri vazdušna jastuka, ABS sa asistentom kočenja BAS, prednji pojasevi sa zatezačem, pojačivač upravljača Dualdrive sa funkcijom "City", svetla za dnevno osvetljenje i naslovni za glavu sa funkcijom zaštite kičme putnika prilikom sudara. Nova Panda će biti dostupna u tri nivoa opreme, 10 boja i 4 kombinacije boja enterijera. Bezbednosnu opremu može činiti i elektronski sistem stabilnosti. Fiat ima cilj da nova Panda na testovima bezbednosti EuroNCAP osvoji 4 zvezdice (prethodna generacija je zabeležila tri zvezdice).

Nova Fiat Panda: Zvanične informacije i fotografije

U trenutku uvođenja na tržište, Panda će biti dostupna samo sa pogonom na sve točkove, a 4x4 verzija će biti dostupna kasnije. Pod haubom može disati jedan od 4 agregata, a od samog početka u ponudi će biti robotizovani menjač Dualogic. Benzinske agregate predstavljaju tri motora. 0.9 TwinAir motor može imati snagu od 48 ili 62 KWm a ponudu zaokružuje agregat 1.2 litra od 51 kW. Dizele predstavlja 1.3 Multijet sa sistemom Start-Stop, čija snaga iznosi 55 kW.

Nova Fiat Panda: Zvanične informacije i fotografije

Prodaja nove generacije modela Fiat Panda, počinje u februaru mesecu 2012. godine. Za razliku od aktuelne generacije, koja se proizvodi u Poljskoj, nova Panda će izlaziti iz italijanske fabrike Pomigliano d’Arco, nedaleko od Napulja.

Automagazin.rs

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Svojom novom,  Paint to Sample i Paint to Sample Plus opcijom, Porsche Exclusive manufaktura proširuje svoju specijalnu ponudu boja karoserije za sve modele. Fokus je na dostupnosti klasičnih Porsche boja, koje su postale prepoznatljive tokom godina...

Velika zimska servisna akcija kompanije AC Brajić

Velika zimska servisna akcija kompanije AC Brajić

Pred nama je još jedna zima koja sa sobom donosi izazove kao što su niske temperature, sneg i mraz. Preventivno delovanje spasiće vas brige, neprijatnih situacija, komplikacija i što je najvažnije značajno će povećati, kako vašu, tako i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju..

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje