AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Auto-moto savez Srbije svečano obeležio vek postojanja!

Auto-moto savez Srbije svečano obeležio vek postojanja!

Veliki broj visokih zvaničnika, gostiju iz zemlje i inostranstva, okupio se sinoć u Belexpo centru u Beogradu u čast obeležavanja jubileja Auto-moto saveza Srbije - jedinog nacionalnog udruženja građana i vozača, koje već 100 godina pruža oslonac i zaštitu vozačima u zemlji i Evropi...

Uz spektakularan program i prisustvo više od 250 zvanica, na ovoj svečanosti prikazan je impresivan rad i napredak Saveza kroz čitav vek postojanja.


Predsednik AMSS-a Dejan Stojić zahvalio se svima koji su došli da uveličaju ovaj događaj: "Ovo veče je veliko priznanje za sve one koji su čitav vek delili početni entuzijazam naših osnivača, našu viziju i želju za postizanjem rezultata. Svaka ideja i poslovni uspeh koji smo zajednički realizovali davali su dodatno ubrzanje našoj vožnji kroz istoriju saobraćaja Srbije. Za naše trajanje zaslužne su i brojne institucije Republike Srbije i domaći i inostrani poslovni partneri sa kojima smo zajedno unapređivali mobilnost naših građana", izjavio je Stojić.

Auto-moto savez Srbije svečano obeležio vek postojanja!

"Sto godina nam vozači iz Srbije i Evrope ukazuju bezrezervno poverenje, što nas obavezuje da ostanemo odgovorni, inovativni i posvećeni u misiji sigurnijeg drumskog saobraćaja. Prerasli smo odavno svoje okvire i kroz novoosnovane kompanije, kao što su AMS Osiguranje i Centar za motorna vozila, nudimo građanima dodatnu sigurnost i stručnu podršku. Posebno smo ponosni na naš budni broj 1987 - simbol brige o vozačima, iza koga donanonoćno dežuraju stotine naših zaposlenih, kao i na edukativnu akciju "Šta znaš o saobraćaju" kroz koju godišnje prođe više od 300.000 osnovaca. Merilo našeg uspeha jeste vaše poverenje i težićemo da tako ostane i u narednom periodu", istakao je generalni sekretar AMSS-a Milan Nikolić.


"Čestitam svima koji su svojim radom ostavili značajan trag i učestvovali u građenju ove svetski priznate organzacije", rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i poželeo domaćinima da i u narednom periodu pomeraju granice i budu, kao i do sada, ponos naše zemlje.


"AMSS je istaknuti član FIA i vaše angažovanje je ključno za dalje unapređenje auto sporta na ovim prostorima i uveravamo vas da imate našu veliku podršku za buduće planove", poručio je novoimenovani predsednik Svetske automobilske federacije FIA, Muhamed Ben Sulajem, čije prisustvo pokazuje koliko je rad AMSS-a priznat u svetskim okvirima.


Daleke 1921. godine grupa vizionara osnovala je prvi auto-klub u Srbiji, udruženje koje će zadovoljavati potrebe i rešavati probleme u tom trenutku, sasvim nove grupe građana – vozača. Preko prvih obuka za vozače u Srbiji kroz otvaranje auto-škola, organizacije prvih takmičenja u automobilizmu još pre Drugog svetskog rata, do pružanja pomoći na putu i servisnih informacija svim građanima o stanju na putevima putem linije (1)987 pokrenute još 80ih godina prošlog veka, AMSS je postao vodeći nosilac razvoja mobilnosti građana, saobraćaja i auto-moto sporta u Srbiji. Danas, to je moderna poslovna organizacija kojoj poverenje ukazuje preko 100 hiljada članova i koja svojim širokim spektrom delatnosti nastavlja da servisira potrebe i unapređuje bezbednost svih učesnika u saobraćaju.


PR

Kia EV6 i Kia Carnival dobitnici nagrade GOOD DESIGN 2021

Kia EV6 i Kia Carnival dobitnici nagrade GOOD DESIGN 2021

Kia je osvojila dve prestižne dizajnerske nagrade za svoja 2 najnovija modela. Novi električni crossover Kia EV6 i četvrta generacija monovolumena Kia Carnival su osvojili najviša priznanja na godišnjim nagradama GOOD DESIGN Awards, u kategoriji 'Transport'...

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje