AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volkswagen objasnio da je vest o promeni imena brenda bila samo šala

Volkswagen objasnio da je vest o promeni imena brenda bila samo šala

Volkswagen je saopštio da je vest o promeni imena kompanije na američkom tržištu samo prvoaprilska šala, odnosno marketinški potez...

Kompanija se na socijalnim mrežama suočila sa lavinom kritika zbog najave promene imena, a neki su podsetili na skandal sa emisijama.


"Kompanija Volkswagen of America neće promeniti ime u Volkswagen. Izveštaj o preimenovanju je bio u duhu prvoaprilske šale i trebao je da skrene pažnju na lansiranje leketričnog SUV vozila ID.4 i ukazati na našu posvećenost da svima ponudimo električne automobile." - rekao je portparol kompanije.


Podsetimo, naziv Volkswagen znači "narodni automobil", a novo najavljeno ime se odnosilo na jedinicu napona električne energije Volt. Prema saopštenju za medije od utorka, promena imena je trebala stupiti na snagu u maju mesecu. Volkswagen je najavio da će ime Voltswagen koristiti na svim modelima na električni pogon, dok bi automobili sa konvencionalnim pogonom imati Volkswagen ime.


Podsetimo, Volkswagen kao drugi najveći proizvođač automobila na svetu, namerava da ove godine udvostruči isporuku električnih vozila. Plan je ulaganje od 16 milijardi evra u elektrifikaciju i digitalizaciju do 2025. godine i da do tada godišnje prodaje milion električnih automobila širom sveta.


Automagazin.rs

Škoda Fabia osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testu

Škoda Fabia osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testu

Najbolja ocena za četvrtu generaciju modela ŠKODA FABIA: početni model češkog proizvođača automobila osigurao je pet zvezdica na referentnom testu bezbednosti prilikom sudara koji je sproveo nezavisni Evropski program za ocenu novih automobila (Euro NCAP)...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje