AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Peugeot 208 - najprodavaniji u Evropi u februaru 2021

Peugeot 208 - najprodavaniji u Evropi u februaru 2021

U trenutku kada brend predstavlja potpuno novi identitet i modernizovaniji i elegantniji novi logotip koji prati redizajn vozila,  Puegeot 208 i SUV Peugeot 2008 nastavljaju da nižu uspehe...

Peugeot 208 - najprodavaniji u Evropi u februaru 2021

U februaru je na tronu najprodavanijih vozila u Evropi bio upravo Peugeot 208 sa 18.375 isporučenih primeraka. Sledi ga Peugeot 2008 koji je stigao do 17.120 novih vlasnika, što je takođe najbolji evropski rezultat u SUV segmentu.


Najnovija generacija Peugeota 208, apsolutno odgovara globalnoj strategiji brenda koja ide u pravcu premijum društva, odskače od konkurencije pre svega po svom oštrom i hrabrom dizajnu koji sa sobom donosi novi talas energije i mladosti.

Peugeot 208 - najprodavaniji u Evropi u februaru 2021

Peugeot 208 je nova komponenta vizije budućnosti Brenda: ističe mladolik izgled i donosi svu svoju energiju, spontanost koja ističe vrednosti Peugeot Brenda: najviša očekivanja, stil i emociju. Kao jedan od glavnih volume maker-a, svoj doprinos kompletnoj gami daje već ustaljenim karakteristikama: dizajn koji odiše samopouzdanjem uparen sa inovacijama i najnovijim tehnologijama.

Peugeot 208 - najprodavaniji u Evropi u februaru 2021

S obzirom na to da se način korišćenja automobila konstantno menja, da je tranzicija na sve efikasnije motore velika šansa, nova 208-ica od samog starta nudi tri izbora kada su u pitanju motori: električni, benzin i dizel. I po prvi put svi isto izgledaju bez
obzira na vrstu pogona.


Postignutom rezultatu dodatno je doprinela i električna verzija modela, PEUGEOT e-208, koja se na listi najprodavanijih električnih automobila nalazi na četvrtom mestu.

 

Peugeot 2008 dizajnerski je potpuno usklađen sa najnovijom generacijom modela brenda, što znači da ima prepoznatljivu masku hladnjaka i specifične LED farove na koje se nadovezuju dnevna LED svetla koja predstavljaju stilizovane lavlje očnjake.

Peugeot 208 - najprodavaniji u Evropi u februaru 2021

Peugeot 2008 dolazi po prvi put u verziji na struju, opremljenoj elektromotorom od 136 ks (100 kW) i 260 Nm. Električna energija skladišti se u baterijama kapaciteta 50 kWh, koje obezbeđuju autonomiju u vožnji od 312 km. Snažan i prepoznatljiv, novi Peugeot 2008 kreiran da ispuni najviše ambicije i okrene novu stranicu pisanja istorije SUV modela
Peugeot brenda, što dokazuju i prošlomesečni rezultati.


PEUGEOT 2008


Takođe, zavidan rezultat ostvario je i PEUGEOT 3008 PHEV, koji se nalazi na drugom mestu najprodavanijih hibridnih vozila sa 2.564 prodatih jedinica i zabeleženim rastom od 120%.
Novi SUV PEUGEOT 3008 HYBRID kombinuje snagu i odvažnost sa sveprisutnom tehnologijom u kabini koja doprinosi jedinstvenom uživanju u vožnji. Njegova dva motora HYBRID 225 ks FWD i HYBRID4 300 ks AWD, kombinuju energije, efikasni su i dinamični. 100% električni režim vožnje pruža sjajne osećaje u vožnji.


Autonomija litijum-jonske baterije novog SUV PEUGEOT 3008 HYBRID omogućava da prelaženje do 59 km u Electric režimu, prema WLTP homologacionom protokolu (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). WLTP protokol daje korisnicima precizniji pogled i realističnije vrednosti autonomije u odnosu na stvarno korišćenje vozila.


PR

Škoda Fabia osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testu

Škoda Fabia osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testu

Najbolja ocena za četvrtu generaciju modela ŠKODA FABIA: početni model češkog proizvođača automobila osigurao je pet zvezdica na referentnom testu bezbednosti prilikom sudara koji je sproveo nezavisni Evropski program za ocenu novih automobila (Euro NCAP)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje