AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia EV9 s dvostrukom pobedom na 2024 World Car Awards

Kia EV9 s dvostrukom pobedom na 2024 World Car Awards

Kia EV9 ostvario je dvostruku pobedu u izboru World Car Awards 2024. Tokom proglašenja uživo na salonu automobila u New Yorku EV9 je osvojio čak dve prestižne titule - Svetski automobil godine i Svetsko električno vozilo...

EV9 donosi savremenu profinjenost i isključivo električne perfomanse


Žiri sastavljen od 100 uglednih automobilskih novinara iz 29 zemalja je nagradom World Car Awards kod EV9 prepoznala inovativan dizajn, prostranu unutrašnjost sa sedam sedišta i konkurentsku cenu. EV9 napravljen je na platformi E-GMP i predstavlja prvu Kiju s četvrtom generacijom baterijske tehnologije koja pruža unapređene mogućnosti.


EV9 je Kiji doneo četvrtu i petu titulu na World Car Awards od 2020. godine


Program World Car Awards, osnovan 2003. godine, predstavlja vrhunski globalni standard za automobilsku perfekciju i liderstvoslaveći izuzetna dostignuća u automobilskoj industriji koja se brzo menja. Do ovogodišnje dodele Kia je već osvojila tri titule World Car Awards. 2020. godine Telluride je proglašen Svetskim automobilom godine, dok je te iste godine Soul EV postao Svetski gradski automobil. Godine 2023. Kia EV6 GT osvojio je titulu Svetski perfomance automobil godine.


"Velika nam je čast što je 2024 EV9 proglašen Svetskim automobilom godine i Svetskim električnim vozilom. Ovaj trijumf dokaz je naše nepokolebljive posvećenosti pomicanju granica tehnologije i izvrsnosti dizajna. Kontinuirani uspeh Kia EV9 podstaknuće nas da nastavimo da isporučujemo izuzetna vozila koja redefinišu iskustvo vožnje za kupce širom sveta." rekao je Ho Sung Song, predsednik i izvršni direktor Kia Corporation.


Dve pobede u izboru World Car Awards dopunjuju ionako impresivnu zbirku priznanja za EV9 u 2024. godini


EV9, Kijin prvi isključivo električni SUV sa 6 ili 7 sedišta, je od svog predstavljanja osvojio brojne nagrade. Između ostalog je pobedio u kategoriji 'porodični automobili' u nemačkom izboru Zlatni volan; proglašen je 'severnoameričkim SUV-om godine 2024.', i dobio priznanje za 'najbolji premium SUV' po mišljenju Newsweek Autos Awards 2023.


"EV9 jasan je prikaz Kijine vizije i daljnji dokaz naše posvećenosti kvalitetu. Ova nagrada učvršćuje Kijin položaj kao predvodnika u rešenjima održive mobilnosti koja nadilaze konvencionalne automobile. Ovu čast delimo sa našim globalnim timovima koji su dali sve od sebe da potaknu uspeh EV9," rekao je Sean Yoon, predsednik i izvršni direktor Kia North America i Kia America.


PR

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje