AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Električna mobilnost: Najmanji BEV model će se zvati Škoda Epiq

Električna mobilnost: Najmanji BEV model će se zvati Škoda Epiq

Zaduženi da istražuju više: Škoda Epiq će proširiti Škoda potrfolio potpuno električnih automobila, kao jedno od šest novih električnih vozila planiranih za lansiranje u narednim godinama...

„Škoda Epiq će biti automobil sa mnogim prednostima po atraktivnoj ceni i prostranošću enterijera s kompaktnom veličinom. Naši kupci žele izbor, zbog čega proširujemo rastući portfolio e-mobilnosti u ovaj popularni segment. Nadam se da će ove prve najave dizajna pokazati da će Epiq zablistati zbog svog modernog dizajna, svakodnevnog dometa i tehnologija prilagođenih korisniku – a sve to pristupačnoj ceni.“ - Klaus Zellmer, izvršni direktor kompanije Škoda Auto.


Dug 4,1 metar, električni domet od preko 400 km i do 490 litara prtljažnika


Nova studija digitalnog dizajna koju je objavila Škoda ističe ključne karakteristike i karakteristike budućeg serijskog vozila. Sa 4,1 metar dužine, gradski SUV crossover Škoda Epiq imaće dovoljno prostora za pet osoba i kapacitet prtljažnika do 490 litara. S početnom cenom od oko 25.000 evra, savršen je izbor za kupce koji se tek upoznaju s električnom mobilnošću. U potpunosti oslikava snažan dizajnerski jezik Modern Solid – spolja i unutra – i nudi maksimalni električni domet veći od 400 kilometara.


„Naš novi dizajnerski jezik – Modern Solid – predstavlja sledeći nivo kada su trendovi u pitanju. Pametna funkcionalnost i praktičnost skladno su uravnoteženi atraktivnim novim izgledom i našim pristupom održivosti. Dizajnerska studija Škoda Epiq savršeno oslikava sve ključne atribute novog pravca u dizajnu.“ - Oliver Stefani, rukovodilac Škoda sektora za dizajn.

Električna mobilnost: Najmanji BEV model će se zvati Škoda Epiq

Modern Solid: snažan, funkcionalan, autentičan dizajn reinterpretira klasične Škoda atribute
Novi jezik dizajna Modern Solid spaja robusnost, funkcionalnost i autentičnost. Dizajnerska studija Škoda Epiq ima isklesani poklopac motora s novim natpisom Škoda. Njegov Tech-Deck Face u sjajnoj crnoj boji je moderna reinterpretacija poznate Škoda rešetke i sadrži električne uređaje poput radara za merenje udaljenosti i prednje kamere. Tech-Deck Face je okružen bifunkcionalnim LED elementima u obliku slova T za dnevna svetla i pokazivače. Prednja svetla su u donjem, sekundarnom položaju. Njihovi svetlosni moduli imaju dizajn nadahnut kubizmom i imaju Matrix LED tehnologiju. Robusni prednji branik dolazi s upečatljivim spojlerom obojenim u jedinstveni tamni hrom. Bočni pogled karakteriše visoka, široka tornado linija koja vizuelno odvaja stakleni deo od ostatka karoserije i naglašava moćna ramena automobila. Lukovi točkova istaknuti su upečatljivim ukrasima i sadrže aerodinamički optimizovane točkove. Niska, blago padajuća linija krova spaja se u krovni spojler za optimalnu aerodinamičku efikasnost. Zadnji deo takođe ima robustan branik i natpis Škoda u jedinstvenom tamnom hromu na vratima prtljažnika. Minimalistički izgled dizajnerske studije Škoda Epic naglašen je mat metalik bojom u Moon beloj boji. Blještavi narandžasti detalji na krovnim nosačima i točkovima, kao i na prednjem i zadnjem braniku, dodaju vizuelni naglasak.

Električna mobilnost: Najmanji BEV model će se zvati Škoda Epiq

Minimalistički, funkcionalan enterijer i nove tehnologije


Škoda Epiq biće prvo serijsko vozilo koje će imati minimalistički Modern Solid enterijer s fokusom na izdržljive, praktične i održive materijale. Ima otvorenu pregradu za odlaganje koja uključuje bežični punjač za mobilni telefon u slobodno lebdećoj centralnoj konzoli kao i Simply Clever pregrade za još više mogućnosti za odlaganje. Prtljažnik takođe ima neke Simply Clever detalje brenda kao što su kuke za torbe, kargo elementi, kuke za pričvršćivanje i skrivenu pregradu ispod poda. Dvokraki upravljač prikazuje novi natpis Škoda kao i fizičke dugmiće i dodirne točkiće s blistavo narandžastim detaljima za upravljanje ključnim funkcijama tokom vožnje. Mobilni digitalni ključ omogućava širok raspon interakcija putem pametnog uređaja korisnika, čime se poboljšava digitalno iskustvo korisnika. Ovo naglašava doslednu usredsređenost na kupca Škoda pristupa „prvo mobilnost“ osmišljenog da vozačima olakša svakodnevni život. Škoda Epiq takođe podržava dvosmerno punjenje, pretvarajući automobil u kotrljajuću jedinicu za skladištenje energije koja može uneti višak električne energije u dom korisnika i druge uređaje.

Električna mobilnost: Najmanji BEV model će se zvati Škoda Epiq

Upečatljivo ime za epsku prekretnicu u istoriji Škode


Škoda Epiq će biti prekretnica u istoriji brenda Škoda, što ističe i njegovo prepoznatljivo i lako pamtljivo ime. Savršeno se uklapa u nomenklaturu Škoda BEV SUV modela: E na početku označava električni Škoda model, dok ga Q na kraju identifikuje kao člana SUV porodice. Epiq je izveden iz starogrčke reči „epos“, koja označava „reč“ ili „stih“, ali takođe i „priču“ ili „pesmu“. Ime izaziva pozitivne asocijacije kao što su neverovatno, sjajno, izvanredno i savršeno. Svojim pametnim karakteristikama i svestranošću, Škoda Epiq ima za cilj da ispuni potrebe kupaca orjentisanih na porodicu i moderan životni stil. Gradski SUV crossover proizvodiće se u Pamploni, u Španiji, kao zajednički razvojni i proizvodni projekat Volkswagenovih predstavnika Brand Group Core za Škoda, Cupra i Volkswagen. Škoda Auto je posvećen ulaganju milijardi evra u svoju transformaciju prema e-mobilnosti u dolazećim godinama. Škoda Elroq, baterijski električni kompaktni SUV, biće prvo vozilo koje će biti lansirano u sklopu kampanje električnih modela, a njegova premijera zakazana je za kraj ove godine.


PR

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje