AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sajam automobila u Beogradu 2023 - Audi zasijao punim sjajem

Sajam automobila u Beogradu 2023 - Audi zasijao punim sjajem

Kompanija Porsche Srbija i Crna Gora, generalni uvoznik za vozila marke Audi, na ovogodišnjem salonu automobila predstavlja niz različitih modela ljubiteljima četvorotočkaša u hali 3 beogradskog sajma...

Sajam automobila u Beogradu 2023 - Audi zasijao punim sjajem

Električna ofanziva koja je u punom jeku na globalnom nivou odražava se i u Srbiji. Nakon što je pre nekoliko meseci premijerno prikazan u svetu Novi Audi Q8 e-tron, publika ima priliku da ga vidi na ovogodišnjem sajmu automobila u Beogradu.


Ovaj potpuno električni SUV, naslednik modela e-tron koji je ispunio pionirsku ulogu u razvoju Audi elektro mobilnosti, novi Q8 e-tron dolazi unapređen u mnogome. Sa novim, specifičnim izgledom odražava svoju progresivnu tehnologiju. Iako ima moćne performanse, snažno i gotovo nečujno ubrzanje elektromotora sa preko 300 KS, koji dostiže od 0 do 100 km/h za manje od 6 sekundi, ima impresivan domet od preko 580 km po WLTP, zahvaljujući većem
kapacitetu baterije i povećanoj snazi punjenja i rekuperacije.

Sajam automobila u Beogradu 2023 - Audi zasijao punim sjajem

Publici su predstavljena još dva fenomenalna električna automobila: Audi e-tron GT, elektrifikovano remek-delo sa emotivnim dizajnom i uzbudljivom tehnologijom sa dva moćna elektromotora koji pružaju dinamične performanse vožnje i siguran električni pogon na sva četiri točka i Audi Q4 e-tron predstavlja električni automobil u segmentu kompaktnih vozila. Ispod ekspresivno dizajnirane karoserije. Ovaj SUV nudi visok nivo svakodnevne upotrebljivosti i snažne performanse.

Sajam automobila u Beogradu 2023 - Audi zasijao punim sjajem

Poseban akcenat na ovogodišnjoj izložbi dat je fenomenanim RS modelima za ljubitelje sportskih automobila. Pored modela RS Q8 i RS 6 Avant, koji je prošle godine proslavio svoj 20. rođendan, izložen je Novi Audi RS 3 Sportback. Ovaj model donosi impresivne performanse u svakom pogledu. Snažan dizajn, izvanredna dinamika vožnje koju pokreće motor sa preko 300 KS, sa neverovatnim ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 3,6 sekundi pravi je predstavnik dinamične vožnje. Članica žirija za izbor svetskog automobila godine po zboru žena (WWCOTY), Tina Vujanović, uručila je plaketu za pobednika u kategoriji sportskih automobila koja je pripala upravo modelu Audi RS 3.


Pored umetničke izložbe najrazličitijih modela, Audi je za svoje kupce pripremio niz posebnih paketa opreme i sajamskih uslova kupovine za skoro sve modele iz svoje game. Vozila su spremna za isporuku odmah a više detalja o uslovima kupovine možete saznati u hali 3 sajma od 22. do 28. marta ili kod ovlašćenih Audi prodavaca.


PR

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje