AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hankook Tire objavljuje finansijske rezultate za treći kvartal 2022

Hankook Tire objavljuje finansijske rezultate za treći kvartal 2022

Proizvođač premijum pneumatika Hankook objavio je finansijske rezultate kompanije u trećem kvartalu 2022, sa konsolidovanom globalnom prodajom od 2.299,7 milijardi KRW (1.706,6 miliona evra) i operativnim profitom od 192,4 milijarde KRW(142,7 milijarde evra)...

Usred globalne ekonomske neizvesnosti, političkih sukoba i kontinuiranih poremećaja u lancu snabdevanja u vezi sa COVID-19, Hankook Tire je zabeležio pozitivan finansijski učinak tokom trećeg kvartala ove godine. Prodaja kompanije porasla je za 25,7 procenata u odnosu na isti period prethodne godine i 12,7 procenata na kvartalnom nivou, dok je operativni prihod porastao za 6,4 procenata i 9,8 procenata respektivno, zahvaljujući snažnoj strategiji određivanja cena i uticaju deviznih kurseva. Prodaja premijum pneumatika je poboljšana tokom kvartala, kao i pneumatici za originalnu opremu (OE) na ključnim tržištima uključujući SAD, Evropu, Kinu i Koreju. Međutim, potražnja za pneumaticima za zamensku opremu (RE) blago je opala u poređenju sa istim kvartalom prošle godine.


Jedan od najjačih segmenata kompanije Hankook Tire segment pneumatika velikog prečnika, ostao je važan pokretač rasta u trećem kvartalu. Globalna prodaja pneumatika za putnička vozila od 18 inča ili više činila je 41,1 odsto ukupne prodaje pneumatika za putnička vozila, što je povećanje od 4,7 procentnih poena (pp) u odnosu na prošlu godinu. Posmatrano po regionima, Hankook Tire je zabeležio najveći rast u pneumaticima za putničke automobile od 18 inča i viših na kineskom tržištu, porastao je za 8,9 pp na 52,3% u odnosu na isti period prošle godine, praćen povećanjem od 4,4 pp na 30,1% u Evropi, što je više. 4,2 pp u Koreji na 51,4 procenta, i porast od 3,6 pp na 51,2 procenta na američkom tržištu.


Nastavljajući svoju posvećenost isporuci prve ugradnje za premijum modele električnih vozila (EV), Hankook je nedavno lansirao svoju iON porodicu pneumatika prilagođenih za EV. Štaviše, od sezone 2022/23, Hankook će biti ekskluzivni dobavljač itehnički partner prve potpuno električne trkačke serije na svetu, ABB FIA Svetskog šampionata Formule E.


Do kraja ove godine, Hankook teži dvocifrenom rastu u odnosu na prethodnu godinu, iako će tržišne neizvesnosti izazvane ekonomskim padom i rastućim cenama energije verovatno potrajati. Kompanija će se fokusirati na dalje povećanje udela pneumatika visokog inča u ukupnoj prodaji putničkih pneumatik i postati lider u segmentu pneumatika za električna vozila.


PR

COTY 2024: poznato 7 finalista

COTY 2024: poznato 7 finalista

Iako je udeo električnih automobila u prodaji novih automobila u Evropi dostiže manje od 15 % tržišta, na listi finalista za COTY 2024 ne nalazi se nijedan model koji ne može da radi na baterije. I prvi put se automobil poreklom iz Kine nalazi na ovoj prestižnoj listi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje