AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Dacia Sandero je najprodavaniji automobil u Evropi!

Dacia Sandero je najprodavaniji automobil u Evropi!

Dacia Sandero u julu mesecu je zabeležila veliki prodajni uspeh u Evropi - 20.446 prodata primerka, što ga čini najtraženijim automobilom na Starom kontinentu. Ovo su podaci iz prodajnih statistika JATO Dynamics...

U julu mesecu tekuće godine je registrovano 967.830 novih automobila, što je za 24 % manje nego u istom mesecu prošle godine. Razlog za pad prodaje nalazi se u krizi izazvanoj korona virusom i nestašica poluprovodnika. "Uprkos naporima nacionalnih vlada, da povećaju poverenje potrošača, uticaj pandemije na industriju se i dalje oseća." - izavio je Felipe Munoz iz kompanije JATO Dynamics.


Jasni pobednik prošlog meseca je Dacia Sandero, sa 20.446 registracija, što je rast od 6 % u odnosu na isti mesec prošle godine. Timme je hatchback rumunske kompanije Dacia postao najprodavaniji automobil u Evropi, prvi put u istoriji. Dugogodišnji broj 1 na Starom kontinentu, VW Golf, morao se sa 19.425 registracija zadovoljiti drugom mestom, što je pad od 37 % u odnosu na isti period prošle godine. Ipak, ovo nije bio loš mesec za Volkswagen. Nemački brend ima četiri predstavnika u TOP 10 - pored Golfa, tu su i Polo, T-Roc, i T-Cross.


Na trećem mestu u tabeli nalazi se Toyota Yaris, koji se plasirao ispred VW Poloa, VW T-Roca, Hyundai Tucson. Na osmo mesto se plasirala još jedna Dacia, model Duster sa 13.329 registracija.


Automagazin.rs

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje