AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia pokazala prve skice novog Sportagea

Kia pokazala prve skice novog Sportagea

Kia je danas pokazala prve skice potpuno novog Sportagea – 5. generacije najpopularnijeg sportskog terenca ovog brenda...

Sportage prvi put u svojoj 28-godišnjoj istoriji dobija isključivo evropsku varijantu
Novi Sportage koji će biti razotkriven u julu u Koreji brižljivo je napravljen kako bi postao novo merilo u svom segmentu – zbog svog naprednog dizajna eksterijera i enterijera, tehnologija povezivosti te odzivnih i štedljivih motora. U septembru će Sportage prvi put u 28-godišnjoj istoriji dobiti isključivo evropsku varijantu.


Kijina dizajnerska filozofija 'Spajanje suprotnosti' u središtu mladolikog izgleda Sportagea


Kijin novi dizajnerski jezik Spajanje suprotnosti (Opposites United), razotkriven početkom godine i dobro prihvaćen u dizajnerskoj zajednici, predstavlja srce Sportagea, jer utiče na svaki vidik njegovog izgleda i karaktera. Prve skice nakazuju odlučan, vrhunski izgled sportskog terenca koji odaje počast savršenosti i istovremenom povezivanju sa novim dizajnerskim usmerenjem ove najstarije južnokorejske marke automobila.

Kia pokazala prve skice novog Sportagea

Mišićava spoljašnjost i inovativna unutrašnjost


Novi Sportage ima mišićav stav i moćnu, ali profinjenu siluetu. Zapaženiji novi detalji su, između ostalog, oštre karakterne crte. Na prednjem delu dominira trenutno prepoznatljiv i provokativan stav, sa crnom maskom i detaljnom grafikom koja se proteže preko celog novog »lica«. Zadnji deo karakterišu mišićava ramena čije linije blago padaju do spoja sa uskim dnevnim svetlima koja obgrljuju novi Kia logo i amblem Sportage.


Skica unutrašnjosti razotkriva prema vozaču usmeren prostor, koji donosi odvažan dizajn, mekoću kvalitetnih materijala i inovativne tehnologije. U središtu je prekrasno dizajniran zakrivljeni ekran.

Kia pokazala prve skice novog Sportagea

"Sa inspiracijom nađenom u etosu na tački susreta prirode i modernosti kreirali smo novi Sportage koji svojom avanturističkom, ali savremenom spoljašnjošću, prekrasnom unutrašnjošću i sa puno dosad neviđenih detalja izaziva dizajnerske norme," rekao je Karim Habib, viši podpredsednik i vođa Kijinog globalnog dizajnerskog centra. "Sa novim Sportageom nismo hteli da napravimo tek korak napred nego smo se radije prebacili na potpuno drugačiji nivo SUV segmenta."


Više detalja o evropskoj varijanti novog Sportagea biće razotkriveno u septembru.


PR

COTY 2024: poznato 7 finalista

COTY 2024: poznato 7 finalista

Iako je udeo električnih automobila u prodaji novih automobila u Evropi dostiže manje od 15 % tržišta, na listi finalista za COTY 2024 ne nalazi se nijedan model koji ne može da radi na baterije. I prvi put se automobil poreklom iz Kine nalazi na ovoj prestižnoj listi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje