AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Dunlopov pneumatik Sport Maxx Race izabran za novi Porsche 911 GT3

Dunlopov pneumatik Sport Maxx Race izabran za novi Porsche 911 GT3

Dunlopovi pneumatici visokih performansi Sport Maxx Race izabrani su za novi Porsche 911 GT3. Sport Maxx Race je prvi pneumatik koji je Porsche odobrio za svoj novi 911 GT3, i to zbog uravnoteženih voznih karakteristika pneumatika i sportskih performansi na visokom nivou...

Ovaj sportski pneumatik, koji već u svojoj osnovi ima Dunlopov trkački DNK, montira se na prednje točkove vozila Porsche 911 GT3 u dimenzijama 245/35 ZR20 (91Y), a na zadnje u dimenzijama 305/30 ZR20 (103Y) XL. Navedene dimenzije i njihovu specifičnu kombinaciju Dunlop je razvio namenski za novi Porsche 911 GT3, u tesnoj saradnji sa proizvođačem vozila.

Andreas Preuninger, projektni direktor za vozila GT u preduzeću Porsche AG, kaže: "Već od samog početka bili smo ubeđeni da će pneumatik Dunlop Sport Maxx Race dobro da se pokaže na našem GT3 jer je njegovo prianjanje na izuzetno visokom nivou. Zahvaljujući upravo ovim pneumaticima uspeli smo da poboljšamo smanjivanje brzine pri kočenju i postigli optimalan prenos poprečnih sila. Ove pneumatike odlikuju takođe pouzdan odziv na komande i velika stabilnost smera. Testove smo vršili i na trkačkoj stazi Nürburgring Nordschleife na raznim asfaltnim površinama, u različito oštrim krivinama i pri različitim kompresijama – pneumatik Sport Maxx Race je svojim pouzdanim performansama potvrdio da će se odlično pokazati na našem vozilu 911 GT3.”

Sport Maxx Race sa trkačkim genima

Pneumatik Dunlop Sport Maxx Race, kojeg odlikuje trkačka tehnologija sa 125 godina tradicije, napravili su od komponenata trkačkih pneumatika Dunlopovi inženjeri sa bogatim iskustvom na području moto sporta i vožnje po putu. Oni su postigli osetno i merljivo bolje prianjanje u širokom rasponu temperatura, dok čvrst i izuzetno širok spoljašnji rameni deo obezbeđuje veliku stabilnost u krivini.

Dvostruka godišnjica

Predstavljanje vozila Porsche 911 GT3 početkom ove godine poklapa se sa 50. godišnjicom serije 911. Svoju godišnjicu ove godine proslavlja i Dunlop, pri čemu se osvrće 125 godina unazad, na svoje početke, kad ga je osnovao John Boyd Dunlop, izumitelj prvog pneumatika napunjenog vazduhom. Njegova tehnologija je osnova svih savremenih pneumatika, a njegov entuzijazam da na tržište isporučuje sve bolje proizvode održava se u Dunlopu i dan-danas.

Dunlopov pneumatik Sport Maxx Race izabran za novi Porsche 911 GT3

RENAULT CLIO RS 200 EDC i Sport Maxx RT

U Renault-u su za novi Clio RS 200 EDC izabrani nedavno lansirani Dunlopovi pneumatici Sport Maxx RT. Dunlop će ih isporučivati u proširenim dimenzijama 205/40R18 86Y XL.

Pneumatik Sport Maxx RT, specijalno namenjen ljubiteljima oštre vožnje, zadovoljava potrebe najvatrenijih sportskih vozača koji uživaju u osećaju da vladaju velikom snagom i maštaju da na nekoj prestižnoj svetskoj trci postignu najbolju startnu poziciju. Ovaj pneumatik odlikuje Dunlopova trkačka tehnologija sa 125 godina tradicije, rođena i odrasla na trkačkim stazama kao što su Le Mans, Nürburgring i Silverstone. Osnova svih Dunlopovih pneumatika za vožnju po putu je trkačka tehnologija, bilo da se radi o smeši ili o milionima sati iskustva koje su njegovi inženjeri stekli na trkačkim stazama.

Renault Clio R.S. 200 EDC je prvi put predstavljen 2012. godine na Sajmu automobila u Parizu, a odlikuju ga turbo motor od 1,6 litara (200 KS i 240 Nm obrtnog momenta), šestostepeni menjač EDC sa duplim kvačilom i ručicama menjača na volanu i napredne tehnologije koje potiču iz moto sporta, u koje spadaju izmenjeni program promene stepena prenosa, odziv prigušne zaklopke i podešavanje i upravljanje sistema ESP – uključujući "trkački" način vožnje. Novi Renault Clio R.S. 200 EDC je koncipirao i razvio Renault Sport Technologies, a sada se proizvodi u Francuskoj.
Dunlop je izabrani partner svih Renault-ovih nacionalnih trkačkih prvenstava za pehar Clio, na kojima kao ekskluzivni izvođač "snabdeva" trkališta svojom naprednom tehnologijom trkačkih pneumatika.

Goodyear Dunlop Sava Tires

Nova Toyota Corolla - Američka verzija se otkriva

Nova Toyota Corolla - Američka verzija se otkriva

Postalo je skoro tradicija, da automobilske kompanije svoje modele otkrivaju postepeno, kako bi privukli maksimalnu pažnju javnosti. Najčešće se dešava da proizvođači najpre obelodane fotografiju jednog detalja automobila: svetla, felna, deo enterijera... Toyota USA je učinila slično.

ABT Sportsline ubrzao VW Golf GTD

ABT Sportsline ubrzao VW Golf GTD

Za one, kojima je brzi dizelski Golf GTD nedovoljno snažan, nemačka tjunerska kompanija nudi upgrade za dvolitarski turbodizel motor. Za sve one kojima 184 konjske snage i 380 Nm nije dovoljno, ABT Sportsline ima rešenje...

Mazda3: Ovo je nova generacija ?

Mazda3: Ovo je nova generacija ?

Treća generacija modela Mazda3, po ugledu na ostale modele ove marke, koristi tehnologiju Skyactiv. Neimenovani japanski časopis objavio je prvi snimak plavog automobila, za kojeg tvrdi da je nova "trojka". Autentičnost fotografije nije potvrđena...

FIAT i IVECO pod jednim krovom u Crnoj Gori

FIAT i IVECO pod jednim krovom u Crnoj Gori

FIAT i Iveco su od počev od 3. juna prisutni na crnogorskom tržištu u ovlašćenom prodajno-servisnom centru KOV CAR u Danilovgradu. Prateći zamisao Fiat Grupe, ovlašćeni diler je u mogućnosti da ponudi proizvode počev od najmanjeg segmenta putničkih pa sve do teških kamiona...

Vitro Group inc - Letnje sniženje cena servisiranja Citroën vozila

Vitro Group inc - Letnje sniženje cena servisiranja Citroën vozila

U sredu 05. juna Vitro Group inc, zvanični uvoznik i distributer Citroen vozila za Srbiju i Crnu Goru, počinje veliku letnju servisnu akciju u svom servisu u Radničkoj 22, prekoputa Ade. Pred prestojeće letnje odmore vlasnici Citroen vozila imaju priliku da po veoma povoljnim cenama priprema svoje ljubimce za duža putovanja.

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje