AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Uspešna priča se nastavlja: Opel je već proizveo više od 300,000 jedinica nove Corse

Uspešna priča se nastavlja: Opel je već proizveo više od 300,000 jedinica nove Corse

Nova Corsa ostaje garancija uspeha za Opel: Najnovija generacija klasičnog malog automobila sišla je sa proizvodne trake u Saragosi u Španiji već oko 300.000 puta, da bi bila isporučena kupcima širom sveta...

Uspešna priča se nastavlja: Opel je već proizveo više od 300,000 jedinica nove Corse

Od lansiranja Corse u novembru 2019. godine, automobil je pravi pobednik i poneo je razne nagrade. Na primer, potpuno električna Corsa-e počašćena je “Zlatnim Volanom” kao najpopularniji mali automobil u Nemačkoj 2020. godine.


Na drugim lokacijama, Corsa se takođe pokazala izuzetno popularnom među kupcima. Najmanji model u Opelovoj ponudi nije bio samo najprodavanije vozilo u segmentu malih automobila u Nemačkoj 2020. godine – već i u ovoj godini takođe prednjači u svom segmentu. U nekim momentima je nova Corsa bila najprodavaniji automobil u svim segmentima u Velikoj Britaniji prošle godine – a tu poziciju trenutno zauzima i ove godine.


Od Čilea, preko Reuniona i Maroka do Južne Afrike: Corsa je takođe u veoma tražena van Evrope. Međunarodna prodaja Corse gotovo se utrostručila 2020. godine i stvari se nastavljaju poboljšavati početkom 2021. godine: prodaja Corse u izvoznim regionima Bliskog Istoka / Afrike, Latinske Amerike i Azije / Pacifika već je više nego udvostručena u prva dva meseca 2021. u poređenju sa prvim kvartalom 2020. Corsa takođe igra centralnu ulogu u daljim planovima proširenja i, između ostalog, najaviće povratak brenda u Japan. To Corsu čini važnim stubom Opelove izvozne ofanzive.


Corsa je takođe ključna za Opelovu sveobuhvatnu ofanzivu na elektrifikaciju. Samo u prva dva meseca godine prodato je više od 4.000 Corsi-e. Fizička i pravna lica podjednako su oduševljena prikladnošću za svakodnevnu upotrebu.

Uspešna priča se nastavlja: Opel je već proizveo više od 300,000 jedinica nove Corse

„Corsa je pravi uspeh za Opel brend i nova generacija nastavlja dugu tradiciju ovog modela. Sa Corsom i novom Mokkom, koja je upravo stigla kod naših dilera, u ponudi su dva nova uzbudljiva modela u veoma važnim segmentima. Ovo će nam dati primetan zamah “, izjavio je direktor Opela Michael Lohscheller.


Opel Corsa takođe omogućava kupcima pristup tehnologijama i sistemima pomoći koji se češće nalaze u višim segmentima tržišta. Vrhunske karakteristike uključuju prilagodljiva svetla IntelliLux LED® bez odsjaja koje Opel prvi put nudi u segmentu malih automobila. Pored toga, bestseler dolazi sa brojnim naprednim sistemima pomoći vozaču. Zahvaljujući visokotehnološkoj prednjoj kameri, prepoznavanje saobraćajnih znakova otkriva širok spektar informacija, poput LED znakova. Na ekranu se pojavljuju ograničenja brzine sačuvana u sistemu. Upozorenje o sudaru sa automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i otkrivanje pešaka i biciklista aktivno je pri brzinama od 5 do 85 km/h i znatno povećava bezbednost, posebno u gustom gradskom saobraćaju. Adaptivni tempomat automatski prilagođava razmak između automobila i prethodnog vozila usporavanjem ili ubrzavanjem. Ako prethodni automobil uspori, Corsa takođe usporava - čak se i zaustavi, ako je potrebno. Ako prethodni automobil ponovo poveća brzinu, Corsa takođe ubrzava do odabrane brzine. Lane Keep Assist primenjuje postepeno korektivno upravljanje i nežno guranje ako automobil nenamerno napusti traku. Upozorenje za mrtav ugao, kamera od 180 stepeni i razni pomoćnici za parkiranje olakšavaju manevrisanje u gradu.

Uspešna priča se nastavlja: Opel je već proizveo više od 300,000 jedinica nove Corse

Opel Corsa-e je kompaktan, okretan i pogodan automobil za svakodnevnu upotrebu zahvaljujući dometu do 337 km prema WLTP-u. Baterija od 50 kWh može se brzo napuniti do 80 posto stanja napunjenosti za 30 minuta. Corsa-e je spremna za sve opcije punjenja - preko zidne kutije, brzog punjača ili kabla za kućne utičnice - a osmogodišnja / 160.000 km garancija pokriva bateriju.


PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje