AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Vikend na sajmu automobila i motocikala

Vikend na sajmu automobila i motocikala

Međunarodni salon automobila i Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion" i pre otvaranja su, pratećim programima, privukli veliki broj posetilaca. Nije ni čudo jer se radi o jednom od 12 najvećih ovogodišnjih automobilskih sajmova u svetu...

Оvogodišnji Salon automobila okupio je 250 izlagača, koji predstavljaju 33 automobilska i sedam brendova lakih privrednih vozila sa više od 40 premijera. Na izuzetno ekspanzivnom Sajmu motocikala 60 izlagača predstavlja više od 40 brendova motocikala, kvadova i skutera i veliki broj brendova moto-opreme.


Izložbene postavke raspoređene su tako da su Hali 3 premijum brendovi, kao što su Mercedes, Maybach, BMW, Mini, Maserati, Audi, Porsche. Svi ostali automobilski brendovi su u centralnoj Hali 1 - Volkswagen, Nissan, Chery, Škoda, Subaru, Geely, Volvo, Kia, Mazda, Renault, Dacia, Hyundai, Ford, MG, Citroen, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Suzuki, Peugeot, Opel, Toyota, Honda, Seat i Cupra. Motocikli i oprema su u Hali 4, laka privredna vozila u Hali 3A, a prateća automobilska oprema u halama 2 i 1A.


U iščekivanju vikenda, kada је broj zainteresovanih da vide šta sajmovi nude po pravilu znatno veći nego inače, pored izložbenog programa pažnju privlači i zanimljiv prateći program.


Već je tradicija da Nacionalna vozačka akademija NAVAK, u atrijumu između hala 2 i 3, svakodnevno između 10 i 17 časova edukuju vozače o bezbednim tehnikama vožnje, a njihove demonstracije i pokazne vežbe neretko posmatračima i samim učesnicima oduzimaju dah.


Čitav sajamski petak, 24. marta, od 10 do 20 časova, predviđen je da bude i "family day", dan namenjen porodičnim posetama. Tokom "porodičnog dana" cela porodica, koja uključuje decu do 16 godina, plaća ukupno 1.000 dinara.


Petak, i to u Hali 1, od 17 časova, završava još jednim od više tradicionalnih događanja koja prate sajmove automobila i motocikala. To je "izbor za miss" ove jedinstvene sajamske manifestacije, a u konkurenciji su sve devojke koje sve vreme dok traju sajmovi svojim stavom, lepotom, stilom i harizmom dodatno ukrašavaju skupocene modele automobila i motocikala.


Oni koji uživaju u automobilima starijeg datuma rođenja, među kojima se nađu i stariji od sto godina, treba da sačekaju subotu, 25. marta, kada će od 10 do 13 časova, ispred Upravne zgrade Beogradskog sajma, biti održana međunarodna smotra i parada oldtajmera "Memorijal princa Tomislava Karađorđevića".


Radno vreme Salona automobila i sajma "Motopassion" je od 10 do 20 časova.


Cena pojedinačne ulaznice 450 dinara, grupne 350, za organizovane posete studenata i đaka 250 dinara. Cena porodične karte tokom "porodičnog dana" je 1000 dinara.


Cena parkinga u krugu Sajma 150 din/h, maksimalno 750 dinara po danu.


PR

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Nova Toyota GR Yaris imala je svetsku premijeru na Salonu automobila Tokio 2024, uz predstavljanje brojnih tehničkih, dizajnerskih i konstrukcionih poboljšanja koja obećavaju još bolje iskustvo sportske vožnje...

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, s obzirom da se prema najavi Hidrometereološkog zavoda u večernjim satima očekuju snežne padavine...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje