AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Delta Auto grupa: 19 noviteta i 20 miliona evra investicija u 2023. godini

Delta Auto grupa: 19 noviteta i 20 miliona evra investicija u 2023. godini

Delta Auto grupa predstavila je poslovne rezultate, kao i buduće planove na godišnjoj konferenciji za novinare kompanije Delta Holding, najavivši tom prilikom investicije u vrednosti od 20 miliona evra za 2023. godinu...

„Uprkos izazovima u lancu snabdevanja tokom 2022. godine koji su posebno pododili auto industriju i padu kako evropskog tako i našeg tržišta, uspeli smo da ostvarimo 25% rasta na liniji prihoda i tako prebacimo cifru od 100 miliona evra. Rast našeg biznisa diktira dodatne potrebe za kapacitetima, zbog čega će Delta Auto grupa u ovoj godini investirati 20 miliona evra u servisne i prodajne kapacitete naših brendova“, istakla je generalna direktorka Delta Auto grupe i potpredsednica Delta Holdinga, Aleksandra Đurđević, dodajući da je ova grupacija tokom prethodne godine prodala nešto više od 3.000 novih i korišćenih vozila.


Ona je istakla da će portfolio brendova koje ova kompanija zastupa: BWM, MINI, Honda, Maserati i KTM biti proširen dolaskom čak 19 novih, atraktivnih modela, dok će brend Maserati su drugoj polovini godine dobiti i svoj prodajni salon.

Delta Auto grupa: 19 noviteta i 20 miliona evra investicija u 2023. godini

„Kompanija Delta Automoto u decembru prošle godine postala ekskluzivni uvoznik, distributer i ovlašćeni serviser luksuznog italijanskog brenda Maserati za područje bivše Jugoslavije. Otvaranje prodajnog salona može se očekivati u drugoj polovini godine, a do tada klijenti svoja vozila mogu konfigurisati u Maserati Storu u tržnom centru Galerija. Poslovanje u Sloveniji startovaće u poslednjem kvartalu ove godine, dok će poslovne operacije u Hrvatskog biti pokrenute tokom trećeg kvartala 2024.“


Đurđević je najavila i otvaranje novog „The BMW Store-a“ u tržnom centru Galerija koji u novom izdanju dolazi u proširenom kapacitetu od gotovo 500 kvadratnih metara prodajnog prostora.


„Tržište motocikala u Srbiji takođe beleži značajan rast od 17% što je primetno i u prodajnim rezultatima brendova koje zastupa Delta Auto grupa. Pa je tako brend BMW Motorrad imao rast od 28%, Honda od 30% i KTM od 79%. Naša grupacija je tokom prethodnog perioda bila posebno fokusirana na ulaganje i unapređenje ovog segmenta što je i dovelo do dobrih rezultata“, ističe generalna direktorka Delta Auto grupe.


U toku ove godine očekuje se dolazak modela: BMW X1, BMW X2, BMW Serije 5, BMW X5, BMW X6, kao i za najekskluzivniji BMW model do sada – XM Red Label. Ljubitelje BMW Motorrad brenda obradovaće modeli BMW CE 02 i BMW R18 Roctane.

Delta Auto grupa: 19 noviteta i 20 miliona evra investicija u 2023. godini

Gama MINI automobila biće dopunjena modelima MINI Cooper, MINI Countryman, kao i inovativnim i avangardnim MINI Aceman modelom, koji predstavlja iskorak u novu eru MINI-ja.


Ljubitelji Honda brenda upoznaće se sa najnovijom verzijom popularnog i u Srbiji najprodavanijeg Honda CR-V modela, ali i sa prvom ikada Hondom ZR-V, koja pripada segmentu krosovera. Segment Honda motocikla takođe će dobiti nove dvotočkaše: Hondu CB 750, Hondu XL750 Transalp i Hondu CL 500.


Brend KTM predstaviće jedinstveni model KTM BRABUS 1300 R, koji je jedan od ukuno 154 na svetu, a ujedno i najekskluzivniji motocikl na tržištu.


U okviru luksuznog segmenta svi modeli Maserati porodice će biti dostupni za domaće kupce, dok će poseban ekskluzivitet predstavljati super-sportski automobil Maserati GranTurismo i Maserati MC20 Cielo koji će uskoro biti dostupni i u Srbiji.


PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje