AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda nastavlja sa razvojem za budućnost

Mazda nastavlja sa razvojem za budućnost

Kompanija Mazda Motor Corporation je objavila ažuriranje Mazdinog srednjoročnog plana do 2030. U objavi je istaknuto da Mazda pozitivno reaguje na vrlo neizvesno poslovno okruženje i obnavlja svoju predanost postizanju ugljenične neutralnosti u svim svojim procesima do 2050...

Poslednjih godina okruženje u kojem deluju proizvođači automobila se drastično promenilo, pogotovo u Evropi, povećanjem električnih proizvoda i povezanog regulatornog okruženja. Kako bi mogla fleksibilno da odgovori na buduće izazove, Mazda je predstavila plan u tri faze do 2030.


Ubrzanje elektrifikacije u sklopu pristupa koji uključuje više rešenja


Od danas pa sve do 2024., kompanija će se usredsrediti na postizanje veće otpornosti na promene u okruženju, fokusirajući se na jačanje našeg tehnološkog razvoja, lanaca snabdevanja i nastojanja za smanjenje troškova. Tokom tog perioda Mazda će nastaviti sa ubrzanjem elektrifikacije svojih vozila, predstavljanjem privlačnih proizvoda koji ispunjavaju propise na odgovarajućim tržištima posledičnim sprovođenjem pristupa kompanije Mazda koji uključuje više rešenja.


U Evropi smo vrlo ponosni na uspeh električne Mazde MX-30[1], neverovatnim prodajnim rezultatima za nedavno predstavljen model Mazda CX-60 PHEV[2], sa više od 20 000 prodatih vozila i dolazak električne Mazde MX-30 R-EV sledeće godine, a nakon njega i ostalih električnih vozila, uključujući model sa tri reda sedišta Mazda CX-80.

Prelaz na elektrifikaciju


Od 2025. do 2027., kako propisi budu sve strožiji, pogotovo u Evropi, Mazda će nastaviti da proizvodi potrebne delove za prelaz na elektrifikaciju našeg asortimana. To će uključivati poboljšanje i primenu višestrukih tehnologija za elektrifikaciju i proizvodnju kompanije Mazda, kao i globalno predstavljanje novih električnih vozila pogonjenih baterijom.


Mazda će postići prelaz na elektrifikaciju putem partnerstava u različitim područjima. Tokom predstavljanja najavljeno je da je Mazda potpisala ugovor o saradnji[1] zbog zajedničkog razvoja i proizvodnje visokoefikasnih vozila na električni pogon sa svojim partnerima.


Kao prvi korak prema elektrifikaciji svih svojih modela do 2030., Mazda se pridružila kompaniji za zajednička ulaganja[2] zbog razvoja visokoefikasne proizvodne tehnologije i uspostave okvira za proizvodnju i nabavku za vozila na električni pogon.

Mazda nastavlja sa razvojem za budućnost

Kompanija MC Management objavila je i da je sklopila ugovor o zajedničkom razvoju[3] za razvoj pretvarača, uključujući poluprovodnike od silicijum karbida, kao i da je potpisala ugovor o zajedničkom razvoju[4] naprednih tehnologija za motore, ujedno osnivajući kompaniju za zajednička ulaganja[5] sa dve partnerske kompanije zbog učenja i razvoja tehnologije proizvodnje motora.


Mazda će nastaviti da nabavlja baterije od svojih partnerskih kompanija. Uz naše postojeće dobavljače, Mazda je nedavno sklopila ugovor sa kompanijom Envision AESC za nabavku baterija za proizvodnju električnih vozila u Japanu. Srednjoročno gledano, tržištu ćemo predstaviti dodatne električne modele, a Mazda će razmotriti mogućnosti ulaganja u proizvodnju baterija.

 

Kako nastavljamo da razvijamo svoje proizvode, Mazda će nastaviti da poboljšava sigurnost svojih proizvoda, ulažući napore u razvoj tehnologije napredne pomoći vozaču usredsređene na čoveka, kojom se nastoji da se postigne nula nesreća sa smrtnim ishodom uzrokovanih novim Mazda vozilima do 2040.


PR

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje