AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

CUPRA Born, prvi 100% električni CUPRA model, osvojio je 5 zvezdica na Euro NCAP testu

CUPRA Born, prvi 100% električni CUPRA model, osvojio je 5 zvezdica na Euro NCAP testu

CUPRA Born, prvi 100% električni model ovog brenda, svojim emotivnim dizajnom i odličnim performansama, tokom testiranja bezbednosti Euro NCAP-a, dobio je ocenu 5! 

To je veoma značajan rezultat za model Born koji se pridružio modelima Formentor i CUPRA Leon, takođe nosiocima pet zvezdica, naglašavajući da je CUPRA brend posvećen proizvodnji vozila maksimalne bezbednosti.


Širok spektar sigurnosnih sistema


Ovaj uspeh modela CUPRA Born je moguć zahvaljujući širokom spektru sigurnosnih sistema koji uključuju: autonomno kočenje u slučaju opasnosti, prepoznavanje saobraćajnih znakova, Travel Assist, Light Assist...Pored toga, Born ima sedam vazdušnih jastuka, uključujući standardni prednji centralni vazdušni jastuk, Front Assist sa detekcijom za pešake, bicikliste i vozila i mnoge druge asistencije.


Rezultati CUPRA Born-a u svakoj testiranoj oblasti imaju veoma visok procenat uspešnosti, po strogim standardima EURO NCAP-a, što ga čini jednim od najbezbednijih automobila na tržištu.


„CUPRA se trudi da unese emocije u svet e-mobilnosti i najviše bezbednosne standarde na tržište“, izjavio je dr Werner Tietz, izvršni potpredsednik za istraživanje i razvoj u CUPRA-i. „To smo ranije dokazali sa modelima Formentor i CUPRA Leon, a sada smo nastavili našu posvećenost bezbednosti sa modelom CUPRA Born.’’


PR

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje