AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kampanja za bezbednost mladih u saobraćaju #MladostNeLudost

Kampanja za bezbednost mladih u saobraćaju #MladostNeLudost

Agencija za bezbednost saobraćaja danas je predstavila interaktivu kampanju #MladostNeLudost, koju zajednički organizuje sa Ministarstvom omladine i sporta, i uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Uprave saobraćajne policije MUP-a. #MNEL i EXIT za bezbednu avanturu!

Konferencijom na kojoj su promovisani spotovi i multimedijalne platforme, zvanično je predstavljena prva domaća interaktivna kampanja za bezbednost mladih u saobraćaju - #MladostNeLudost. Plan je jasan, generaciji koja taguje i šeruje treba se obratiti onlajn, kako zbog grešaka u saobraćaju ne bi postala zauvek oflajn. Kampanja se pojačanim intezitetom sprovodi tokom letnjih meseci, sa akcentom na radionice u okviru festivala EXIT i Lovefest.

Govoreći o samoj kampanji, Stojadin Jovanović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja istakao je da je njen opšti cilj smanjenje stradanja mladih u saobraćaju, i dodao kako je za to neophodno pažnju javnosti usmeriti na problem stradanja mladih, mlade motivisati na promenu negativnih stavova i rizičnih ponašanja kroz razne vidove komunikacije i mobilisati sve kapacitete koji imaju uticaj na bezbednost mladih u saobraćaju.

„Agencija za bezbednost saobraćaja već drugu godinu za redom sprovodi aktivnosti koje imaju za cilj smanjenje stradanja mladih u saobraćaju. Ova kampanja se, pored medija, realizuje i na internetu, društvenim mrežama, radionicama, tribinama i radom na terenu. Naš cilj kao Agencije je da se u godinama koje dolaze uspostavi adekvatan sistem saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja mladih u Srbiji kao osnovni preduslov za pozitivnu promenu njihovog ponašanja“, zaključio je Jovanović.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta istakao je da je bezbednost mladih, uz zapošljavanje, ključan problem našeg društva i podržao ideju o sistemskom rešenju za edukaciju mladih o bezbednosti u saobraćaju.

„Bezbednost mladih je, pored zapošljavanja, ključan problem našeg društva. I jedno i drugo zahtevaju multisektorski pristup i Ministarstvo omladine i sporta će kroz sve raspoložive resurse raditi na tome da pobedimo ove porazne statistike. Kod bezbednosti u saobraćaju su bitne dve dimenzije - edukacija i sankcije. Sankcije moraju biti oštrije, a edukacija svakodnevna i konstantna – od vrtića do fakulteta“, predlaže Udovičić.

Prvi #MladostNeLudost događaj biće Bezbedna zona na predstojećem EXIT festivalu.

“U okviru State of EXIT zone promovisaćemo Bezbednu zonu koja će na kreativni način pozitivno uticati na ponašanje posetioca u saobraćaju. Takođe, prikazivaćemo spot na video bimovima, a putem naših raspoloživih kanala komunikacije promovisaćemo ovu akciju kod svih ljubitelja festivala, čiji se broj meri stotinama hiljada, i tako apelovati na njih da obrate dodatnu pažnju kad je u pitanju bezbedno ponašanje u saobraćaju”, naglasio je Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala, i izrazio uverenje da je to početak dugoročne strateške saradnje.

Kampanju #MladostNeLudost čine po dva radio i TV spota, spoljašnje (outdoor) oglašavanje (bilbordi širom Srbije), internet stranica i profili na društvenim mrežama, štampana brošura i terenski rad kroz tribine.

Kao partneri Agencije za bezbednost saobraćaja u realizaciju kampanje uključili su se Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Uprava saobraćajne policije MUP-a, EXIT fondacija, Lovefest i portal Polovni automobili. U sklopu pripremnih aktivnosti sprovedena je anketa među mladima kroz koju je ispitano kojim znanjima raspolažu i održana pilot radionica za srednjoškolce u Kragujevcu.

Agencija za bezbednost saobraćaja

Pažljivko nastupao u okviru manifestacije LETO U FAS-u

Pažljivko nastupao u okviru manifestacije LETO U FAS-u

U kragujevačkoj fabrici kompanije FIAT Automobili Srbija (FAS), danas je održana predstava "Pažljivko" za decu zaposlenih u okviru projekta LETO U FAS-u (FAS Summer). Kompanija Fiat Automobili Srbija (FAS), koja je nedavno pokrenula Nacionalnu edukativnu kampanju SMART KID, posvećenu podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju...

Tragična nesreća u Lamborghini Murcielagu u Nemačkoj

Tragična nesreća u Lamborghini Murcielagu u Nemačkoj

U subotu, u Nemačkoj, dogodila se tragična saobraćajna nesreća, u kojoj je učestvovao ekskluzivni supersportski automobil Lamborghini Murcielago. Nažalost, ovoga puta nije sve prošlo sa zgužvanim limovima, već je neodgovornost za volanom za posledicu imala i ljudske žrtve...

Pomeranje granica – TechArt  911 Turbo S by Botta

Pomeranje granica – TechArt 911 Turbo S by Botta

Kada Porsche na tržiste izbaci svoju najjaču i najbržu “911-icu” do sada, malo kome pada na pamet da kaže da mu fali snage, tjuning kuća TECHART  ponovo se usudila da zakorači u apsolutno ludilo. Iz fabrike, impozantni auto izlazi sa 560KS i 700Nm obrtnog momenta...

Subaru objavio proizvodne i prodajne rezultate za maj 2014. godine

Subaru objavio proizvodne i prodajne rezultate za maj 2014. godine

Na osnovu redovnog izveštaja Japanskog udruženja proizvođača automobila - JAMA, proizvođač vozila Subaru - Fudži teška industrija, proizvela je tokom maja 2014. godine u svojim domaćim fabrikama 55.982 jedinice što uz povećanje od 10,5% u odnosu na isti period prošle godine predstavlja i rekordnu proizvodnju za mesec maj...

Volvo kamioni: letnja akcija Vozite hladne glave

Volvo kamioni: letnja akcija Vozite hladne glave

Vlasnicima Volvo kamiona se po sniženim cenama nudi mogućnost kontrole i dopune klima uređaja, ugradnja spoljnih klima jedinica, a, uz specijalne popuste, i delovi klima sistema. Po promotivnoj ceni od 6.554 dinara (bez PDV-a), vlasnicima Volvo kamiona u koje su već ugrađeni klima sistemi, nudi se AC paket...

Last minute ponuda za nekoliko Volvo automobila

Last minute ponuda za nekoliko Volvo automobila

U saradnji sa principalom, Volvo Cars Company, Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, prodavac i serviser Volvo automobila, pripremio je specijalnu, „last minute“ ponudu za nekoliko novih vozila proizvedenih pred kraj 2013. godine, s isporukom odmah po obavljanju finansijskih formalnosti.

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje