AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Putevi Srbije - integracija naplate putarine sa Crnom Gorom

Putevi Srbije -  integracija naplate putarine sa Crnom Gorom

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da je završilo sve neophodne aktivnosti koje se odnose na integraciju TAG uređaja koji se koriste za naplatu putarine u Republici Crnoj Gori sa sistemom naplate putarine u Republici Srbiji...

S obzirom na navedeno, danas, 15.04.2024.g. od 13 časova, svi korisnici crnogorskih TAG uređaja koji izvrše registraciju putem linka: https://toll4all.com/mne/tag-registracija nesmetano mogu da prolaze kroz sve naplatne stanice u Republici Srbiji bez zaustavljanja i putarinu plaćaju elektronski.


Takođe, obaveštavamo javnost da TAG uređaji iz srpskog sistema za naplatu putarine, po rečima nadležnih iz crnogorskog preduzeća „Monteput”, još neko kratko vreme neće biti u funkciji u Crnoj Gori zbog kašnjenja njihova dva integratora naplatnih sistema.


Puna produkcija i funkcionisanje srpskih TAG uređaja kroz crnogorski sistem za naplatu putarine koja zavisi od crnogorske strane, po rečima nadležnih, očekuje se tokom maja meseca tekuće godine.


PR

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da svi postojeći korisnici srpskih tagova kao i oni koji kupe nov srpski tag, od sutra 05.06.2024. godine, mogu da nakon izvršene prekonfiguracije, odnosno registracije na TOLL4ALL platformu, plaćaju putarinu na autoputevima u Crnoj Gori (autoput Podgorica –Kolašin i tunel Sozina)...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje