AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi član Dacia Dakar tima

Novi član Dacia Dakar tima

Dacia je i zvanično objavila da se Nasser Al-Attiyah pridružio njenom reli timu izdržljivosti. Pedesetdvogodišnji Al-Attiyah je dvostruki šampion FIA svetskog reli šampionata (WRC-2) i 19-struki pobednik FIA prvenstva u reliju Bliskog istoka (između 2003. i 2015.)...

Al-Attiyah se često takmiči u reliju, reliju izdržljivosti i drugim trkama na stazi. Njegovi rekordu u reliju su bezbrojni. Štaviše, on je petostruki pobednik Svetskog kupa u cross-country reliju i dvostruki šampion sveta u reliju izdržljivosti.


Al-Attiyah u Dakaru ima neku vrstu statusa legende. 2010. završio je drugi, sa 2 minuta i 12 sekundi zaostatka za Carlosom Sainzom. Godine 2011. osvojio je svoje prvo prvenstvo u Dakaru, prestigavši Giniela de Villiersa i Carlosa Sainza.

U Dakaru je ponovo briljirao 2015., 2019., 2022. i 2023. sa navigatorom Mathieuom Baumelom, sa kojim će nastaviti da radi u Dacia timu. Četrdesetsedmogodišnji Baumel jedan je od najuspešnijih francuskih navigatora. U Dakaru je ostvario četiri pobede, dok je na svetskim prvenstvima osvojio čak 12 titula (dve u reliju izdržljivosti, jednu u WRC2 konkurenciji i 9 u reli šampionatu Bliskog istoka).

Novi član Dacia Dakar tima

Naser Al Attiyah i Mathieu Baumel, zajedno sa Sébastien Loeb i Fabian Lurquin, kao i sa Cristinom Gutiérrez Herreru i Pablom Morena Huetea, biće treća posada Dacia tima koja će se upustiti u avanturu zvanu „reli izdržljivosti“.


PR

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje