AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Dacia ima novog dizajnera

Dacia ima novog dizajnera

Miles Nürnberger od 1. jula 2021. preuzima dužnost direktora odeljenje za dizajn poslovne jedinice Dacia i tako se pridružuje upravljačkom odboru pod vodjstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki Dacia i Lada...

Nürnberger će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsedniku Odeljenje za dizajn i članu upravnog odbora Grupe Renault.


O Nürnbergerovu imenovanju se oglasio Denis Le Vot rekavši kako je veoma uzbuđen što će se Miles pridružiti timu, budući da Odeljenje za dizajn igra ključnu ulogu u strategiji poslovne jedinice DACIA. Dodao je i kako je novi Sandero dokaz sposobnosti njihovih dizajnera da oblikuju jednostavna, a istovremeno privlačna vozila. #NBI , #BIGSTER.


„Izuzetno nam je zadovoljstvo što u ovako uzbudljivom trenutku za marku možemo da izrazimo dobrodošlicu Milesu Nürnbergeru. Miles je ugledni dizajner koji je svojim radom u Aston Martinu inspirisao mnoge. Njegovo iskustvo i želja da osnaži identitet marke kroz dizajn će biti od velike koristi za Daciju i tako će nam pomoći da prilagodimo marku vremenima koja dolaze” dodao je Laurens van den Acker.


O dizajneru


Miles Nürnberger se pridružuje 2008. kompaniji ASTON MARTIN LAGONDA kao vodja odeljenja za spoljašnji dizajn. S vremenom preuzima funkciju kreativnog direktora, a 2018. postaje direktor odeljenja za dizajn marke. Nürnberger je, izmedju ostalog, bio zadužen za dizajn prvog SUV-a marke, modela DBX, projekat Valkyrie kao i dizajn modela Vision i konceptnih modela SUV-ova sa kojima se marka električnih vozila Lagonda vratila na tržište.


Pre nego što se pridružio društvu Aston Martin Lagonda, bio je član Citroënovog odeljenja za spoljašnji dizajn. Prva iskustva u svetu automobilskog dizajna stekao je u Lincolnu, marki kompanije Ford Motor Company.


Rođen je 1976. godine u porodici koja je negovala strast prema umetnosti, dizajnu i automobilima, a 1998. je diplomirao automobilski dizajn na Univerzitetu Coventry. Godine 2009. je dobio nagradu za dizajn Concorso d’eleganza Villa d’Este za konceptni automobil One-77.


PR

Toyota ulaže milijarde u razvoj vodonika

Toyota ulaže milijarde u razvoj vodonika

Kompanija Toyota zajedno sa Sumitomo Mitsui Banking i firmom Sparx, uložiće 15 milijardi jena za finansiranje novog fonda za podršku novim tehnologijama, posebno razvoju pogona na vodonik...

Škoda Auto postaje kompanija bez duvanskog dima

Škoda Auto postaje kompanija bez duvanskog dima

Sva Škoda Auto mesta, prostori i zemljište uskoro će biti bez duvanskog dima. Brend podržava zaposlene koji žele da prestanu da puše i time naglašava svoju ulogu odgovornog poslodavca i kompanije koja vodi računa o zdravlju...

Mercedes-Benz EQG Concept (2021)
Slika nedelje