AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Dacia Sandero Stepway: pametni telefon kao multimedijalni ekran

Novi Dacia Sandero Stepway: pametni telefon kao multimedijalni ekran

Pametni telefon nosimo svugde sa sobom. A šta bi bilo kada bismo mogli da ga upotrebljavamo kao ekran multimedijalnog sistema u vozilu? Zvuči kao dobra ideja!

Novi Dacia Sandero Stepway: pametni telefon kao multimedijalni ekran

Za Daciju nije bilo dvoumljena. Samo je bilo potrebno uklopiti ga u doživljaj vožnje. U tom duhu stvoren je Media Control. Nicolas Legros, operativni direktor Dacia Odeljenja za crossovere, objašnjava filozofiju i prednosti ovog sistema, koji je predstavljen u novom Dacia Sandero Stepway.


Zamislite da tokom vožnje ne morate da odlažete svoj pametni telefon na loše pričvršćeni nosač na ventilacionom otvoru klima-uređaja. Kada bi samo bilo tako jednostavno! U Daciji razumemo taj problem. Inženjeri i dizajneri marke udružili su snage kako bi odgovorili na izazov i osmislili pametno, ekonomično i savremeno rešenje.


„U Daciji želimo da redefinišemo pojam esencijalnog vozila. Zato smo želeli da ponudimo multimedijalno rešenje koje je pametno, jednostavno i privlačno kupcima. Ankete pokazuju da kupci cene jednostavnost u ovom području, a znamo da je jednostavnost ključna reč u zajednici Dacijinih kupaca. Naši inženjeri i dizajneri su zajedno radili kako bi stvorili Media Control, sistem koji pretvara omiljeni ekran kupaca – njihov pametni telefon – u multimedijalni centar vozila." - Nicolas Legros, operativni direktor Odeljenja za crossovere.

Novi Dacia Sandero Stepway: pametni telefon kao multimedijalni ekran

ŠTA JE MEDIA CONTROL?


Media Control je sistem koji, osim radija, uključuje posebno postolje za pametni telefon kao i besplatnu, prilagodljivu i praktičnu aplikaciju.


Media Control je sveobuhvatni multimedijalni sistem. Sastoji se od radija, dva zvučnika, USB utičnice, Bluetooth veze, komandi na upravljaču, a pored toga, ima i postolje za punjenje pametnog telefona na komandnoj tabli. Od samog početka ovog projekta, postolje za punjenje je potpuno integrisano u komandnu tablu kako bi upotreba pametnog telefona bila udobna i ergonomična.


Postavljen na univerzalno postolje na komandnoj tabli novog Dacia Sandero Stepway, pametni telefon čvrsto stoji na mestu i savršeno upotpunjuje doživljaj vožnje. Postolje je strateški ugrađeno na povišen položaj i blago okrenuto prema vozaču kako bi se osigurala savršena vidljivost informacija pametnog telefona i tako povećala sigurnost u vožnji. Jednostavno preuzmite aplikaciju Dacia Media Control na svoj pametni telefon. Zahvaljujući Bluetooth vezi, vaš pametni telefon će se u potpunosti stopiti sa komandnom tablom i zameniće ugrađeni multimedijalni sistem.


Navigacija, radio, muzika, telefon, čak i pristup informacijama o vozilu: sve najvažnije funkcije su vam dostupne jednim dodirom, a zahvaljujući prepoznavanju glasovnih naredbi možete ih aktivirati i glasom. Uklanjanjem pametnog telefona sa postolja kućište se zatvara.


INOVATIVNI SISTEM SA PAMETNIM FUNKCIJAMA


Nicolas Legros objašnjava: „U želji da Media Control učinimo 100 % pametnim multimedijalnim sistemom, morali smo da odemo i korak dalje. Sistem se u kombinaciji sa prilagodljivom aplikacijom prilagođava potrebama svakog korisnika pa se povezuje i sa putnim računarom.


Zato je moguće stvarati prečice za omiljene widgete, aplikacije ili kontakte. Navigacija se zasniva na bogatoj ponudi pružioca usluga mapa i navigacionih uputstava. Kada je reč o multimediji, kupci imaju pregršt izbora: radio, reprodukcija muzike sa pametnog telefona, pretplata na platforme za streaming muzike kao i reprodukcija muzike sa USB ili MP3 uređaja. Telefon nije rezervisan samo za upućivanje i primanje poziva, već obuhvata i ostale osnovne funkcije: pretraživanje kontakata slobodnih ruku i pregled istorije poziva ili događaja u kalendaru. Funkcija preslušavanja SMS poruka već je dostupna za Android, a uskoro i za iOS uređaje. U okviru postavki automobila, kupcima je na raspolaganju funkcija Driving ECO sa prikazom potrošnje u stvarnom vremenu i prilagođenim savetima za vožnju nakon svakog putovanja.

Novi Dacia Sandero Stepway: pametni telefon kao multimedijalni ekran

Jednom kad stignu na odredište, zaboravni kupci posebno će ceniti upozorenje na ostavljeni pametni telefon u vozilu, ali i funkciju Go To My Car uz koju će lakše saznati gde su parkirali automobil.“


NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE


Jednostavnost ovog sistema leži u njegovoj ergonomičnosti. Zahvaljujući optimalnom položaju postolja za punjenje, svim funkcijama pametnog telefona možete pristupiti u samo nekoliko klikova. Aplikacija je intuitivna, a njen interfejs efikasan i jednostavan za pretraživanje. Preslikavanje pametnog telefona (screen mirroring) na središnji ekran u vozilu omogućava vam da ovladate sistemom. Na kraju, uz pomoć komandi na upravljaču možete da promenite pesmu, radio stanicu, glasnoću kao i da prihvatate ili završavate pozive. Za još veću praktičnost i sigurnost dostupna je opcija glasovnog upravljanja pametnim telefonom.


Sve u svemu, reč je o dobro promišljenom sistemu; esencijalnom i intuitivnom alatu sa prilagodljivim interfejsom sa najboljim odnosom cene i kvaliteta na tržištu. Prema Nicolasu Legrosu, reč je o „multimedijalnom rešenju u Dacijinom duhu”, u potpunosti usklađenom sa načelima marke. Jednostavno je, praktično i pametno. To je Dacia.


PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje