AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Saopštenje JP Putevi Srbije povodom vožnje u suprotnom smeru na autoputu Miloš Veliki

 Saopštenje JP Putevi Srbije povodom vožnje u suprotnom smeru na autoputu Miloš Veliki

Dana 02.04.2021.g. u 16:04 časova na državnom putu I A reda broj 2, deonica Ljig - Takovo, u tunelu Brančić, smer Beograd - Čačak, desila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala 2 putnička vozila koja su blokirala obe saobraćajne trake i saobraćaj kroz tunel je bio obustavljen...

JP „Putevi Srbije“ preduzelo je sve neophodne bezbednosne mere u skladu sa svojim nadležnostima.


Takođe, JP „Putevi Srbije“ prosledilo je svim medijima saopštenje o saobraćajnoj nezgodi, dok su učesnici u saobraćaju obavešteni putem izmenljive saobraćajne signalizacije da koriste alternativni putni pravac - petlju Ljig.


Obustava saobraćaja kroz tunel Brančić prouzrokovala je kolonu vozila ispred samog tunela i nekoliko desetina vozača se ne želeći da sačeka normalizaciju saobraćaja, samoinicijativno okrenulo i vozilo u suprotnom smeru, ne poštujući saobraćajnu signalizaciju i postupajući suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, ugrožavajući kako svoju tako i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju.


JP „Putevi Srbije“ nije nadležno za sprovođenje kaznenih odredbi koje se odnose na nepoštovanje Zakona o bezbednosti saobraćaja.


JP „Putevi Srbije“ još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu strpljivi, da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i Zakon o bezbednosti saobraćaja.


PR

Rezervacije za novi Kia EV6 dostupne i u Srbiji

Rezervacije za novi Kia EV6 dostupne i u Srbiji

Kijina odluka da otvori rezervacije za narudžbine EV6 u fabriku doživela je izuzetan uspeh u Evropi. Od 30. marta do 30. aprila su, uključujući više od 7.300 rezervacija, zabeležili više od 33.000 zainteresovanih za Kijino prvo namensko električno vozilo sa dometom preko 500 kilometara..

Toyota Proace CITY Electic - praktičnost uz nultu emisiju

Toyota Proace CITY Electic - praktičnost uz nultu emisiju

Nova Toyota Proace CITY Electric označava značajno proširenje palete Toyota Professional elektrifikovanih lakih teretnih vozila i vozila za prevoz putnika, čineći tako Toyotu snažnim konkurentom u segmentu kompaktnih furgona koji je vrlo prodavan u Evropi...

Nissan Qashqai (2022)
Slika nedelje