AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Land Rover Defender 110 dobio maksimalnih 5 Euro NCAP zvezdica za bezbednost

Land Rover Defender 110 dobio maksimalnih 5 Euro NCAP zvezdica za bezbednost

Nagrađivani novi Land Rover Defender zaradio je još jednu ocenu sa pet zvezdica - ovog puta od stručnjaka za bezbednost u Euro NCAP-u. Najsposobniji i najtrajniji model Land Rovera ikada je u poslednjoj rundi rezultata testa dobio maksimalnu ocenu od pet zvezdica...

Land Rover Defender 110 dobio maksimalnih 5 Euro NCAP zvezdica za bezbednost

Porodica Defender kombinuje najsavremenije sigurnosne karakteristike sa izuzetno krutom aluminijumskom konstrukcijom karoserije napravljenom da se nosi sa surovim pejzažima i pruža izvrsne sigurnosne podatke. Pametne tehnologije uključuju Emergency Braking, Lane Keep Assist and Rear Collision Monitor.


Šest vazdušnih jastuka štite vozača i putnike, dok su na raspolaganju do tri ISOFIX tačke za pričvršćivanje. Novi Defender postigao je 85 procenata za zaštitu odraslih i dece, 79 procenata za bezbednosnu pomoć i postigao je 71 procenat za ranjive učesnike u saobraćaju do ukupne ocene od pet zvezdica.


Nick Rogers, izvršni direktor za proizvodni inženjering, Jaguar Land Rover, rekao je: „Od trenutka kada smo započeli stvaranje novog Defendera, bili smo opsednuti funkcionalnom sigurnošću i zaštitom putnika i ostalih učesnika u saobraćaju. Krenuli smo u pravljenje vozila koje je najsposobniji i najtrajniji Land Rover ikada napravljen, sa sigurnosnim funkcijama koje zaista poboljšavaju vozačevo iskustvo. Neverovatna je čast primiti ovo priznanje od Euro NCAP-a koji je podržao našeg novog Defendera sa ocenom od pet zvezdica.“

Land Rover Defender 110 dobio maksimalnih 5 Euro NCAP zvezdica za bezbednost

Euro NCAP je testirao novi Defender 110, ali čvrsta porodica 4x4 takođe uključuje kompaktni Defender 90 i par praktičnih komercijalnih derivata Hard Top, koji imaju fiksnu pregradu iza prednjih sedišta i obezbeđuju 2.059 i 1.355 litara teretnog prostora.
Nakon svetske premijere na salonu automobila u Frankfurtu 2019. godine, Land Rover je iskusio neviđenu potražnju za novim 4x4. Ovo se poklapa sa priznanjem kritike - novi

Defender je već osvojio 28 međunarodnih nagrada.


Od svog debija, Land Rover je takođe predstavio svoju efikasnu paletu linijskih šestocilindričnih Ingenium dizel motora sa blagom hibridnom tehnologijom i svojim naprednim plug-in hibridom P400e. Ovo omogućava potpuni električni domet do 43 km i emisija CO2 od 74g / km.

Land Rover Defender 110 dobio maksimalnih 5 Euro NCAP zvezdica za bezbednost

Land Rover je takođe predstavio X-Dinamic specifikaciju, dostupnu za oba modela, I Defender 90 i na 110. Pruža izbor elemenata dizajna spoljašnjosti i enterijera koji odražavaju neizmerne mogućnosti 4x4-a i osiguravaju da se izdvaja od gomile.
Sveobuhvatan asortiman naprednih tehnologija pomoći vozaču dostupnih na Defenderu uključuje:


• Emergency braking - Otkriva da li može doći do potencijalnog frontalnog sudara sa drugim vozilom i prikazuje unapred upozorenje kako bi upozorio vozača da koči. Ako vozač ne reaguje, vozilo će aktivirati hitno kočenje kako bi smanjilo težinu mogućeg udara.
• Blind Spot Assist -Trepćuća ikona u odgovarajućem retrovizoru upozorava vozača na prepreke u vašem slepom uglu ili na njegovo brzo približavanje.
• 3D Surround Camera - Pomaže vozaču tokom manevara pri malim brzinama koristeći naprednu tehnologiju kamere kako bi na centralnom Pivi Pro ekranu obezbedila 3D prikaz Defendera u njegovom okruženju.
• Clear Exit Monitor - Upozorava na moguću pretnju prilikom pripreme za otvaranje bilo kojih vrata iznutra pomoću senzora u braniku za nadgledanje približavanja saobraćaja.
• Adaptive Cruise Control - Održava bezbednu udaljenost od vozila ispred. Ako se vozilo ispred zaustavi, glatko ćete se zaustaviti.
• Driver Condition Monitor - Oseća zamor vozača nadgledanjem pokreta volana, kočnice i gasa kako bi pružio upozorenja kada se umor otkrije.
• Lane Keep Assist - otkriva nenamerno pomeranje van trake i primenjuje korektivni kontra-upravljač da bi zadržao položaj u traci.
• Rear Collision Monitor - Ako vozilo koje se približava pozadi ne usporava, vozilo će pokušati upozoriti vozača koji se približava automatskim treptanjem lampicama upozorenja.
• Rear Traffic Monitor - upozorava na vozila, pešake ili druge opasnosti koje se približavaju sa obe strane - naročito korisno kada se vozite unazad iz parking mesta.
• Traffic Sign Recognition and Adaptive Speed Limiter - Obaveštava vozača o trenutnom ograničenju brzine i prilagođava brzinu vozila prilikom automatskog ulaska u nove zone ograničenja brzine.
• Wade Sensing - Ultrazvučni senzori u retrovizorima pružaju informacije o dubini vode prilikom gaženja u stvarnom vremenu.


PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje