AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hankook i Formula E slave početak partnerstva

Hankook i Formula E slave početak partnerstva

Od sledeće sezone, Hankook će biti novi i ekskluzivni tehnički partner i dobavljač pneumatika za ABB FIA Formula E Svetsko prvenstvo...

Na događaju u Swarovski Crystal Worlds u Austriji, Hankook je gostima i predstavnicima Formule E, kao i međunarodnim medijima, zvanično predstavio novorazvijene Hankook iON trkačke pneumatike.


Novi pneumatik je razvijen u bliskoj saradnji sa trkačkom serijom i posebno je usmerena na zadovoljavanje potreba održivosti Formule E i budućnosti e-mobilnosti, naravno, bez ugrožavanja performansi u motosportu. Skoro 30 odsto novog pneumatika, koji je posebno skrojen za treću generaciju trkačkih automobila Formule E, napravljeno je od održivih materijala. Timovi Formule E trenutno imaju pristup varijanti pneumatika koja se može koristiti u suvim i mokrim uslovima, kako bi se dodatno uštedeli resursi. Štaviše, duga izdržljivost pneumatika je još jedan pionirski korak. Nakon trkačkih vikenda, Hankook u potpunosti reciklira svaki set pneumatika kako bi se osiguralo da šampionat bude što održiviji.

Hankook i Formula E slave početak partnerstva

Ljubitelji motosporta koji će prvi put videti Hankook pneumatike u trkačkim uslovima biće na E-Pri-u u Meksiko Sitiju 14. januara 2023, gde se očekuje da će 40.000 gledalaca ispuniti tribine za ono što će biti prva trka u novoj eri Gen3.


Soo-il Lee, predsednik Hankook Tire & Technology: „Pre dobre tri godine, mi u kompaniji Hankook, smo odlučili da od sezone 2023. postanemo zvanični tehnički partner i dobavljač pneumatika za, verovatno, najprogresivnije, najmodernije i najodrživije trkačke serije na svetu. Filozofija brenda Hankook i naša strateška orijentacija ka sve održivijoj budućnosti takođe odražavaju duh i DNK Formule E. Zajedno ćemo napredovati i značajno uticati na razvoj modernog motosporta u narednim godinama.”


Generalni direktor Formule E Jamie Reigle: „Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu kompaniji Hankook na ABB FIA Svetsko prvenstvo Formule E. Ponosni smo na partnerstvo sa globalnim igračem, koji je priznat kao vrhunski proizvođač pneumatika, koji živi i diše moto sport kao osnovni aspekt svoje korporativne filozofije. Ogromno iskustvo kompanije Hankook u radu sa trkačkim timovima na stazama širom sveta, njegova pionirska inovacija i posvećenost održivosti čine ga savršenim spojem za šampionat i naš novi automobil Gen3.”


PR

I Škoda Enyaq je postala sportska - verzija RS je tu

I Škoda Enyaq je postala sportska - verzija RS je tu

Škoda Auto proširuje svoju RS porodicu još jednim potpuno električnim modelom – Enyaq RS iV. Baš kao i Enyaq Coupe RS iV, češki proizvođač automobila odlučio se za dva motora sa ukupnom snagom sistema od 220 kW* i pogonom na sva četiri točka za vrhunsku verziju SUV modela...

Kijin tržišni udeo u Evropi već 5,1%

Kijin tržišni udeo u Evropi već 5,1%

Brojke koje je objavilo Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA) potvrđuju da se  Kijin tržišni udeo u Evropi (Kia ovde svrstava zemlje članice EU, EFTA i Ujedinjeno kraljevstvo) u prvih devet meseci 2022. godine povećao na 5,1%...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje