AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Brend Jeep zabeležio rekordan kvartal

Brend Jeep zabeležio rekordan kvartal

Impuls rasta brenda Jeep nastavio se u martu, koji ne samo da je bio 17. uzastopni mesec rasta prodaje u EMEA regionu na godišnjem nivou, već je bio i mesec sa najvećim ikada zabeleženim brojem prodaja, sa preko 12.270 registracija, od čega 2.990 u Italiji, 2.190 u Ujedinjenom Kraljevstvu, 1.357 u Nemačkoj i 1.267 na Bliskom istoku.

Mart 2015. godine oborio je prethodni najviši rekord iz decembra 2014. godine sa 10.440 prodatih primeraka u EMEA regionu. U prvom kvartalu 2015. godine, Jeep je ostvario rast od 88% u EMEA regionu, u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Za mart mesec, rast je iznosio 124% u odnosu na prošlu godinu, sa 434% u Francuskoj, 397% u Ujedinjenom Kraljevstvu, 260% u Španiji i 249% u Italiji, što su zemlje sa najboljim rezultatima. Ovakav uspeh postignut je ne samo zahvaljujući najnovijem vozilu linije Jeep modela, potpuno novom modelu Jeep Renegade, već i zahvaljujući uspehu modela Wrangler povećanom za 30.3% i kontinuiranom rastu modela Jeep Cherokee. Tokom prvog kvartala 2015. godine, na globalnom nivou, neke od evropskih zemalja ostvarile su najbolje prodaje za brendove Chrysler, Jeep, RAM i Dodge, sa Italijom na 3. mestu, Nemačkom na 5. mestu i Francuskom na osmom.

Uzimajući u obzir da su te tri zemlje prodavale samo vozila brenda Jeep, to uspeh ovih evropskih zemalja čini još značajnijim. Novi Renegade, koji je sada dosledno među najprodavanijim modelima u svom segmentu, predvodnik je uspeha brenda Jeep u EMEA regionu. Od momenta puštanja u prodaju, septembra 2014. godine, prodato je ukupno 21.600 primeraka modela Renegade, od čega je samo u martu bilo 5.523 registracija. Na tržištima kao što je Italija, Renegade je bio drugi najprodavaniji automobil u svom segmentu (i treći najprodavaniji u prvom kvartalu). Pored toga, Renegade je trenutno u fazi predstavljanja u zemljama u kojima se vozi desnom stranom, kao što je npr. Ujedinjeno Kraljevstvo, sa 1.174 registracija za samo mesec dana nakon premijera, a uskoro će biti u prodaji i u Južnoafričkoj Republici, kao i na Bliskom istoku, istorijski bitnim tržištima za brend Jeep. Jeep Cherokee je takođe imao zapažen uspeh, a prednjače tržišta Ujedinjenog Kraljevstva, Nemačke i Italije.

U prvom kvartalu, ovaj kompaktni SUV model bio je 3. u svom segmentu u Italiji. Jeep Grand Cherokee, „najnagrađivaniji SUV model svih vremena“, takođe je odigrao ključnu ulogu u prvom kvartalu, i bio je drugi najprodavaniji model u svom segmentu u Poljskoj, dok je u Italiji bio na trećem mestu.

PR

FCA Srbija - Recikliranje je cool!

FCA Srbija - Recikliranje je cool!

Kompanija FCA Srbija promoviše reciklažu i nudi finansijske olakšice pri kupovini novog automobila svakome ko reciklira svoj stari automobil. Počev od ponedeljka, 4. maja 2015. godine, kompanije FCA Srbija započinje novu prodajnu akciju pod nazivom "Recikliranje je cool"...

Nemačka uvodi naplatu putarina od 2016. godine

Nemačka uvodi naplatu putarina od 2016. godine

Nemačka je duži vremenski period jedna od malobrojnih zemalja u Evropi, u kojoj se ne naplaćuje naknada za korišćenje autoputeva za putničke automobile. I to će se promeniti od 2016. godine, kada će početi naplata putarine za putnička vozila. Zakon o putarinama u Nemačkoj ipak je prošao u Bundestagu. Vladajuće partije su glasale za novi, zakon, opozicija je bila protiv...

Mercedes-Benz Van RoadShow 2015

Mercedes-Benz Van RoadShow 2015

Kompanija Star Import, Generalni distributer za Mercedes-Benz za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, organizovala je 29. aprila Mercedes-Benz Van RoadShow pod nazivom „Maksimalna raspoloživost“. Ovom prilikom prikazana je kompletna gama Mercedes-Benz dostavnih i kombi vozila...

Chevrolet-FNR - pogled u budućnost

Chevrolet-FNR - pogled u budućnost

Autosalon u Šangaju bio je mesto svetske premijere koncepta Chevrolet FNR, iza čijeg stvaranja stoji Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC), koji pripada koncernu General Motors. Koncept Chevrolet-FNR predstavlja futurističku viziju elektromobila sa autonomnim sistemom upravljanja.

Predstasvljen EKO Avio Diesel

Predstasvljen EKO Avio Diesel

Kompanija EKO Serbia predstavila je premium goriva u svojoj ponudi, novi Diesel avio i Racing Formulu 98. Na održanoj konferenciji za medije, u sjajnom ambijentu Hotela Radisson blu (Stari mlin), predstavnici kompanije EKO Serbia i EKO Racing tima, prezentovali su novine u ponudi EKO pumpi na veliko zadovoljstvo svih vozača u Srbiji. 

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje