AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda donirala 3.000 evra SOS Dečijem selu u Kraljevu

Mazda donirala 3.000 evra SOS Dečijem selu u Kraljevu

Od ove godine Mazda Motor Europe svoju višegodišnju saradnju sa više nacionalnih SOS Dečijih sela iz Evrope širi i na Srbiju. Regionalna Mazdina organizacija, Mazda South East Europe, donirala je SOS Dečijem selu u Kraljevu 3.000 evra (oko 360.000 dinara)...

Donacija će biti upotrebljena za obezbeđivanje grejanja za jednu kuću u SOS Dečijem selu. Mazda je  time pokrenula saradnju koja se u narednim godinama neće ogledati samo kroz donacije u  novcu i materijalnim sredstvima, nego i kroz podršku u edukaciji i volonterski rad. 

Organizacija SOS Dečija sela brine se za decu bez roditeljskog staranja, pružajući im ljubav, dom i obrazovanje neophodne za srećno detinjstvo i slobodan razvoj. Cilj je da deca imaju srećno detinjstvo, osete zadovoljstvo u sadašnjem životu, uspešno završe školu i pronađu zaposlenje te postanu ravnopravni i samostalni članovi društvene zajednice.

 


U ime Mazde svečanoj primopredaji donacije prisustvovali su generalna direktorica Mazda Hrvatske, odgovorna za Jugoistočnu Evropu, gospođa Renata Jagetić i direktor prodaje za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, gospodin Igor Brankov, dok je u ime SOS Dečijeg sela donaciju primila gospođa Borka Lukić, direktorka SOS Dečijeg sela u Kraljevu.


PR

Kada Ferrari Enzo udari u lampion, dogodi se ovo... (foto)

Kada Ferrari Enzo udari u lampion, dogodi se ovo... (foto)

U periodu od 2002. do 2004. godine, proizvedeno je ukupno 400 primeraka supersportskog automobila Ferrari Enzo. Nažalost, veliki broj nije "u voznom stanju", jer su njihovi vlasnici mislili da sa ovim automobilom mogu sve. Najnoviji incident sa Enzom dolazi nam iz Južne Koreje...

Audi i FK Partizan zajedno na putu ka vrhu

Audi i FK Partizan zajedno na putu ka vrhu

26. maj 2015, u  Klubu sportista u Humskoj 1 potpisan je ugovor o saradnji između FK Partizan i kompanije Porsche SCG. Potpisivanju ugovora prisustvovali su u ime kompanije Porsche SCG direktor marke Audi g. Slobodan Pešić, generalni direktor FK Partizan g. Miloš Vazura i direktorka marketinga FK Partizan gđica Snežana Filipović.

Opel ADAM sa Easytronic 3.0 menjačem: Najbolje iz dva sveta

Opel ADAM sa Easytronic 3.0 menjačem: Najbolje iz dva sveta

Najbolji mogući komfor prilikom menjanja stepena prenosa i ekstremna ekonomičnost – to je Opel ADAM sa Easytronic 3.0 jedinicom. Opelov „lifestyle“ model iz A segmenta debitovao je sa novom generacijom automatizovane manuelne transmisije na Salonu automobila u Istanbulu.

Xross Challenge 2015 - Priroda na Tari namučila takmičare

Xross Challenge 2015 - Priroda na Tari namučila takmičare

Najteža i najveća auto-moto trka u Srbiji, Xross Challenge je uspešno završena proteklog vikenda na Tari. U najtežoj klasi očekivano je dominirao leteći Miha Špindler, a brojni gledaoci su napokon gledali veliku trku sa čak 200 takmičara koji se ne boje povreda i blata!

Bosch na Međunarodnom simpozijumu o motorima u Beču 2015

Bosch na Međunarodnom simpozijumu o motorima u Beču 2015

Zakonodavci propisuju ekonomična vozila s niskom emisijom. Kupci automobila žele vozila koja su sigurna i koja pružaju bolju udobnost i rad motora. Na Međunarodnom simpozijumu o motorima u Beču 2015. Bosch je predstavio brojne inovacije koje ispunjavaju sve ove zahteve...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje