AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Genius DVR-FHD660G - Ova kamera vidi sve

Genius DVR-FHD660G - Ova kamera vidi sve

Genius, vodeći globalni proizvođač računarskih periferija predstavio je novi model u svojoj seriji digitalnih videokamera za vozila, oznake DVR-FHD660G. Kao i druge kamere za vozila iz Genius portfolija, DVR-FHD660G idealno je rešenje za snimanje uslova vožnje na putu...

Takođe, odlična je kao pomoć pri kontroli kretanja vozila, a može se koristiti i za sigurnosne namene. Idealan je dodatak za sve profesionalne vozače i one koji provode puno vremena na putu.
Novi model donosi dve nove hardverske funkcije koje u kombinaciji sa naprednim softverskim mogućnostima dovode do znatno veće funkcionalnosti i stepenom sigurnosti.

DVR-FHD660G je prva Geniusova kamera za vozila opremljena GPS-om. Integrisani GPS prijamnik precizno beleži lokaciju snimka koja se uz video snimak memoriše na memorijsku karticu. Uz pomoć softvera koji se isporučuje na CD-u u paketu, kasnije je moguće pratiti kretanje vozila korišćenjem Google Mapsa. Zahvaljujući GPS-u, vozač takođe tokom vožnje može biti upozoren ukoliko pređe unapred zadatu brzinu.

Kamera dolazi i sa ugrađenim G-senzorom koji detektuje nagla kočenja ili ubrzavanja te u tom slučaju može automatski da pokrene snimanje – što može da bude izuzetno korisno u slučaju sudara. Ugrađeni senzor pokreta može automatski da pokrene snimanje uoči li pokrete u blizini parkiranog vozila.

Uređaj nudi mogućnost snimanja videozapisa u Full HD rezoluciji od 1920x1080 piksela uz 30 sličica po sekundi (fps), a kvalitet snimaka osigurava objektiv fiksnog otvora blende f/2,0, zaštićen četvoroslojnim staklom. Visokokvalitetan 1/3“ CMOS senzor omogućava jasne snimke čak i u uslovima slabijeg osvetljenja ili u noćnoj vožnji, a podrška za HDR doprinosi da snimak bude sjajnih i živih boja, visokog kontrasta.

Genius DVR-FHD660G - Ova kamera vidi sve

Kamera se postavlja sa unutrašnje strane prednjeg stakla ili na kontrolnu tablu kako bi snimila sve što se događa ispred vozila. Zahvaljujući svom dizajnu, tankog kućišta i malim dimenzijama, ne ometa vidno polje vozača. Videozapis može da posluži za kontrolne svrhe ili za rekonstrukciju pojedinih saobraćajnih događaja u slučaju potrebe.

Snimak se čuva na SD kartici - sa kapacitetom do 32 GB, što omogućava višesatno snimanje bez prekida. U slučaju da se kartica u potpunosti popuni videomaterijalom, kamera automatski briše najstarije snimke i nastavlja sa snimanjem bez potrebe za intervencijom korisnika.


Preporučena maloprodajna cena kamere iznosi 14.000 dinara

PR

Dan korišćenih vozila u salonu BMW-a

Dan korišćenih vozila u salonu BMW-a

Delta Motors je 27.06.2015. u terminu od 10-14h u svom prodajno-servisnom centru BMW salona u Beogradu u Radničkoj 8,  upriličio za sve poštovaoce Dan korišćenih vozila i tom prilikom upoznao svoje klijente sa svim benefitima letnje akcijske ponude zamene vozila po sistemu staro za novo...

Ekstremni Nissan Juke-R se vratio - sada ima 600 KS!

Ekstremni Nissan Juke-R se vratio - sada ima 600 KS!

Nissan je na Festivalu brzine u Goodwodu ponosno predstavio novu verziju ekstremnog modela Juke-R. Prva verzija ovog koncepta imala je agregat maksimalne snage 357 kW (485 KS), a najnovija verzija sa oznakom Juke-R 2.0 ima motor snage kao onaj u modelu Nissan GT-R Nismo - što znači 441 kW (600 KS)...

Audi lunar quattro - za dve godine ide na Mesec

Audi lunar quattro - za dve godine ide na Mesec

Kao što možemo videti na fotografijama, nije to običan automobil, već specijalno razvijeno lunarno vozilo koje pogone akumulatori. Ako bude išlo sve po planu, Audi lunar quattro će u bezvazdušni prostor stići 2017. godine...

Video: Jaguar se priprema za premijeru modela F-Pace

Video: Jaguar se priprema za premijeru modela F-Pace

U prošlosti nismo mogli ni da zamislimo, da će se pod "haubom" Jaguara naći turbodizel motor. Jaguar SUV? Neeeee. Ali, to će se dogoditi uskoro, jer su prodajni trendovi SUV modela konstantno rastući. Prvi SUV Jaguar zvaće se F-Pace i biće predstavljen na autosalnu u Frankfurtu nad Majnom...

Kraj nagađanjima - novi Ford Focus RS ima 350 KS

Kraj nagađanjima - novi Ford Focus RS ima 350 KS

Nagađanjima je došao kraj. Ford je konačno objavio zvanične informacije o karakteristikama motora u modelu Focus RS. Rezultat rada Fordovih inženjera je zaista impresivan. Novi RS pokretaće agregat 2.3 EcoBoost, koji razvija 350 KS i 470Nm!

Emil Frey Auto Centar - Mercedes-Benz Dream Cars Roadshow

Emil Frey Auto Centar - Mercedes-Benz Dream Cars Roadshow

Emil Frey Auto Centar, ovlašćeni diler i servisni centar za Mercedes-Benz i smart, organizuje Mercedes-Benz Dream Cars Roadshow pod nazivom „Testirajte svoje snove“ od 22. juna do 27. juna 2015. Ovom prilikom posetioci i klijenti su u prilici da se upoznaju sa gamom Mercedes-Benz i smart putničkih vozila i da uživaju u vožnji automobila iz snova.

Ponosan sam što proizvodim Fiat 500L

Ponosan sam što proizvodim Fiat 500L

Počev od danas, 26. juna, zaposleni u kompaniji FCA Srbija, svakog vikenda imaće priliku da dobiju na korišćenje vozilo koje proizvode, Fiat 500L. FCA je prepoznatljiv, ne samo u okviru globalne automobilske industrije, među kompanijama koje visoko vrednuju svoje ljude kao jednu od svojih najvećih snaga i prednosti...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje