AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

AMSS ekipa iz Srbije zauzela je 4. mesto na takmičenju u Beču

AMSS ekipa iz Srbije zauzela je 4. mesto na takmičenju u Beču

Auto-moto savez Srbije (AMSS) dočekao je reprezentaciju učenika naših osnovnih škola  koji su zauzeli 4.mesto na 30. FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, održanom od 05. do 06.septembra u Beču...

Takmičenje je održano u Austriji u organizaciji Svetske automobilske federacije (FIA) i Austrijske automobilske federacije (OAMTC).

 

Premda nisu ponovili uspehe svojih prethodnika iz 2014. i 2015. godine pokazali su vrhunsko znanje i veštinu, kao  pobednici našeg nacionalnog takmičenja ″Šta znaš o saobraćaju″, koje u Srbiji AMSS tradicionalno organizuje već 46 godina.

U ovom specifičnom nadmetanju u znanju i veštini čiji je cilj da se edukuju i zaštite najmlađi učesnici u saobraćaju: Vuk Golubović, (OŠ ′′Dositej Obradović′′,Omoljica), Minja Milovanović, (OŠ ′′Sveti Sava″, Kraljevo), Aleksandra Pantović, (OŠ ″Dragojlo Dudić″, Beograd) i Aleksandar Hardi (OŠ ″Petefi Brigada″, Kula). Njih su i u Beču pratili su članovi stručnog tima AMSS, ali i njihovi nastavnici Dejan Miladinović, Miodrag Tasić, Biljana Vučković i Lidija Blečić.

Prvi u Austriji sa osvojenim 631 poenom bili su učenici Iz Rusije, drugo mesto pripalo je  ekipi II iz Rusije koja je osvojola 628 poena, a našim osnovcima je sa osvojenih 620, za samo poen izmakla bronzana medalja koju su osvojili takmičari iz Letonije.
Naša deca su nastupala u veoma jakoj konkurenciji FIA klubova iz 21 evropske zemlje: Austrija, Nemačke, Francuske, Norveške, Češke, Finske, Švajcarske, Hrvatske, Crne Gore....itd. Predstavljajući Republiku Srbiju, oni su svojim znanjem u teorijskom delu takmičenja i veštinom na poligonu pokazali da su među najboljima u Evropi i da se u Srbiji ulaže u saobraćajno obrazovanje najmlađih.

U ovogodišnjem nacionalnom ciklusu takmičenja više od 200 hiljada srpskih osnovaca prošlo je obuku za učešće u saobraćaju. Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, AMSS je sopstvenim resursima omogućio  da takmičenje započeto pre 46 godina ne bude prekinuto. Zahvaljujući tome svake sezone sve više škola i dece uključuje se u takmičenje ″Šta znaš o saobraćaju″. Dosadašnji predan rad organizatora u kontinuitetu donosi dobre plasmane i na međunarodnim nastupima: srebro 2012, zlato 2013, 2014. i ovogodišnje četvrto mesto.

Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije uvrstilo je 2006. godine ″Šta znaš o saobraćaju″ u Kalendar školskih takmičenja. Sada je već 60% učenika iz cele Srbije obuhvaćeno testovima i nastupom na poligonu. Uz adekvatnu podršku svih  relevantnih državnih institucija u takmičenje ćemo uključiti sve osnovce u zemljij.


Svake sezone sve više škola i dece uključuje se u takmičenje ″Šta znaš o saobraćaju″. Dosadašnji predan rad organizatora u kontinuitetu donosi dobre plasmane i na međunarodnim nastupima: srebro 2012, zlato 2013, 2014. i ovogodišnje četvrto mesto.

Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije uvrstilo je 2006. godine ″Šta znaš o saobraćaju″ u Kalendar školskih takmičenja. Sada je već 60% učenika iz cele Srbije obuhvaćeno testovima i nastupom na poligonu. Uz adekvatnu podršku svih relevantnih državnih institucija u takmičenje ćemo uključiti sve osnovce u zemlji.

PR

Fiesta i Focus uz petogodišnje beskamatno finansiranje

Fiesta i Focus uz petogodišnje beskamatno finansiranje

Ford je izašao sa jedinstvenom ponudom na domaćem tržištu, budući da besplatno finansiranje u saradnji sa S Leasing-om prvi put pokriva celokupan iznos izuzev učešća, omogućava period otplate u trajanju do 60 meseci i nema nikakvih skrivenih troškova...

IAA Frankfurt 2015: Novi Toyota Prius - ponovno rođenje pionira

IAA Frankfurt 2015: Novi Toyota Prius - ponovno rođenje pionira

Predstavljanje potpuno nove, četvrte, generacije Priusa obeležava dalji napredak u istoriji i dostignućima Toyotine hibridne tehnologije. Novi model je izgrađen na prednostima i dostignućima svojih prethodnika i zadatak mu je da postavi nova merila u segmentu ekologije, potrošnje goriva i efikasnosti pogona...

IAA Frankfurt 2015 - Hyundai

IAA Frankfurt 2015 - Hyundai

U Frankfurtu na  medjunarodnom sajmu automobila 2015. Hyundai Motor će predstaviti svu strast svog brenda,  novim modelima, vizionarskim konceptom automobila i inovativnim  tehnologija...

5+ prodajna akcija u Hondi

5+ prodajna akcija u Hondi

Honda Srbija od ponedeljka 14. septembra pa sve do kraja oktobra nudi jedinstvenu priliku za kupovinu novog automobila uz posebne pogodnosti specijalne “5+” ponude...

Već 30.000 porudžbina za novu Astru

Već 30.000 porudžbina za novu Astru

Opel je bio u centru pažnje na 66. Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu sa svetskom premijerom nove generacije Astre, koja se odigrala upravo danas. Ova premijera ujedno označava početak nove ere za kompaniju...

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje