AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bezbedni i laki koraci mališana sa kompanijom MOL Srbija

Bezbedni i laki koraci mališana sa kompanijom MOL Srbija

Kompanija MOL Srbija u saradnji sa Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja, a uz podršku opštine Palilula i MUP-a Srbije, u vrtiću „Mali princ“ u Beogradu organizovala je akciju “Svaki korak bezbedan i lak”...

U okviru ove akcije je 134 mališana starijeg i predškolskog uzrasta bilo u prilici da stekne neophodna znanja o pravilnom i bezbednom učešću u saobraćaju.

U uvodnom delu akcije “Svaki korak bezbedan i lak” stručnjaci iz Komiteta za bezbednost saobraćaja održali su mališanima interaktivno predavanje o bezbednom učešću u saobraćaju i podelili im knjige- „Bezbedno do škole-pravila ponašanja u saobraćaju“, dar kompanije MOL Srbija. Predškolci su pažljivo slušali predavanje, postavljali pitanja i rešavali zadatke o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Nakon teorijskog dela, mališani su u pratnji vaspitača i pripadnika MUP-a Srbije prošetali do raskrsnice u blizini vrtića gde su se direktno upoznali sa pravilnim kretanjem i ponašanjem u saobraćaju.

Generalna direktorka kompanije MOL Srbija Bianca Vasilescu istakla je da je kompanija MOL prepoznala značaj saobraćajnog obrazovanja najmlađih, jer deca, u uzrastu kad se osamostaljuju kao pešaci, predstavljaju jednu od najranjivijih kategorija učesnika u saobraćaju. Tome u prilog govori i podatak da je u saobraćajnim nezgodama u Srbiji, od 2010. do 2014. godine, povređeno 7 783 dece uzrasta do 14 godina.

Bezbedni i laki koraci mališana sa kompanijom MOL Srbija

„Osnovni cilj akcije „Svaki korak bezbedan i lak“ jeste da kroz praktične primere i igru utičemo na svest dece onda kada ona najbrže uče i usvajaju nove navike i znanja. To je istovremeno i  period kada su mališani najranjiviji i najugroženiji učesnici u saobraćaju. Smatramo da bezbednost dece nije samo obaveza roditelja već i svih društvenih činilaca. Iz tog razloga će MOL Srbija sa velikim zadovoljstvom, u saradnji sa Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja I MUP Srbija nastaviti da kroz akciju „Svaki korak bezbedan i lak“ edukuje najmlađe o bezbednom učešću u saobraćaju“ , izjavila je generalna direktorka kompanije MOL Srbija Bianca Vasilescu.

Damir Okanović, predsednik Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja, istakao je ovom prilikom da je saobraćajno obrazovanje i vaspitanje dece najvažnija sistemska mera u sistemu bezbednosti saobraćaja, i da se sa izgradnjom svesti i stavova o bezbednom učestvovanju u saobraćaju mora krenuti najkasnije u predškolskom uzrastu.

PR

Predstavljen BMW X1 druge generacije u Beogradu (FOTO)

Predstavljen BMW X1 druge generacije u Beogradu (FOTO)

Druga generacija modela BMW X1 premijerno je predstavljena u okviru Dana Oktoberfesta u kompaniji Delta Motors. Pored snažnog, robusnog i sportskog izgleda, druga generacija popularnog BMW modela stiže sa pogonom na prednjim točkovima što donosi izvanrednu prostranost u enterijeru, naročito za putnike na zadnjoj klupi.

Fiat Tipo finalista izbora AUTOBEST

Fiat Tipo finalista izbora AUTOBEST

Modeli Fiat Tipo/Aegea, Honda HR-V, Hyundai Tucson, Mazda CX-3 i Opel/Vauxhall Astra proglašeni su finalistima evropskih nagrada AUTOBEST 2016. Ovih pet modela će se nadmetati za novu nagradu „Best Buy Car of Europe in 2016“...

Mercedes-Benz - akcija zamene guma

Mercedes-Benz - akcija zamene guma

Star Import, Generalni distributer Mercedes-Benz-a u Srbiji pripremio je specijalnu ponudu zamene letnjih guma do 30. novembra. Tokom trajanja akcije klijenti mogu da pripreme svoje putničko vozilo za predstojeće zimske dane po specijalnim uslovima...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje