AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Strašna statistika! Svaki dan na putevima pogine 500 dece (video)

Strašna statistika! Svaki dan na putevima pogine 500 dece (video)

Pet stotina dece svaki dan izgubi život na putevima. To je zaista zapanjujući podatak. Zanimljivo je, da u ovoj strašnoj statistici nisu samo zemlje trećeg sveta, već je ovo značajan problem i za mnoge razvijene evropske zemlje...

Pogledajte: Saobraćajna škola Zemun: pobeda na svetskom takmičenju škola.

 

Prema podacima Svetske zdravstvene federacije, svaki dan u saobraćajnim nesrećama u svetu pogine 500 dece. U okviru reakcije na ove podatke, Svetska auto federacija (FIA) obratila se slavnom francuskom filmskom reditelju, Lucu Bessonu, sa ciljem da snimi specijalni film na ovu temu.

Pogledajte: Najbolje reklame za bezbednu vožnju.

 

Između ostalog, cilj je bio da se ukaže na to, da deca ne stradaju u saobraćaju samo u Južnoj Africi, već i u samom Parizu.

VIDEO:



Automagazin.rs

Honda HR-V u finalu izbora Autobest 2016

Honda HR-V u finalu izbora Autobest 2016

Evropski  žiri AUTOBEST izglasao je Hondin novi crossover HR-V za ulazak u finale u izboru za nagradu “Best Buy Car of  Europe in 2016. ”. Finalno testiranje će biti održano u centru NAVAK blizu Beograda, gde će se HR-V takmičiti  sa ostalih četvoro finalista.

Predstavljen BMW X1 druge generacije u Beogradu (FOTO)

Predstavljen BMW X1 druge generacije u Beogradu (FOTO)

Druga generacija modela BMW X1 premijerno je predstavljena u okviru Dana Oktoberfesta u kompaniji Delta Motors. Pored snažnog, robusnog i sportskog izgleda, druga generacija popularnog BMW modela stiže sa pogonom na prednjim točkovima što donosi izvanrednu prostranost u enterijeru, naročito za putnike na zadnjoj klupi.

Fiat Tipo finalista izbora AUTOBEST

Fiat Tipo finalista izbora AUTOBEST

Modeli Fiat Tipo/Aegea, Honda HR-V, Hyundai Tucson, Mazda CX-3 i Opel/Vauxhall Astra proglašeni su finalistima evropskih nagrada AUTOBEST 2016. Ovih pet modela će se nadmetati za novu nagradu „Best Buy Car of Europe in 2016“...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje