AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Pred 55. Salon automobila i 15. Motopassion - Voziti se mora

Pred 55. Salon automobila i 15. Motopassion - Voziti se mora

Intenzivne pripreme za 55. Međunarodni salon automobila, najstariji i najreprezentativniji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije, koji će na Beogradskom sajmu biti održan od 22. do 28. marta 2023. godine, u toku su i obećavaju još jedan uspešan auto-moto hepening svetskog formata... 

Već tradicionalni pratilac automobilskih priredbi na Beogradskom sajmu, 15. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme “Motopassion”, održava se u isto vreme i na istom mestu, što garantuje atraktivan sajamski događaj i uživanje za sva čula.Prema kalendaru OICA, krovne međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila, predstojeći Salon automobila jedan je od tek 12 najvećih ovogodišnjih automobilskih sajmova u svetu. Posle onog februarskog u Čikagu, a pre aprilskih u Seulu i Birmingemu, beogradski Salon obeležiće ceo mart, tokom kojeg će ponovo biti najveći svetski sajamski događaj u oblasti automobilske i pratećih industrija.

 

Pred posetiocima će se naći reprezentativna ponuda svih vidova drumskog saobraćaja, autombilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i ponuda banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava, koji će potencijalnim kupcima pomoći da svoje dileme u vezi sa izborom i kupovinom novog vozila ili neke od dodatnih usluga razreše na najbolji mogući način.


Uprkos velikim promenama u automobilskoj industriji, koje su između ostalog izazvane globalnom pandemijom, nestašicom delova i komponenata, nepovoljnim okolnostima zbog ukrajinske krize koja je prerasla u globalnu, kao i velikim tehnološkim zaokretima, novim pogonima i konceptima poslovanja, izložba automobila i motocikala je i dalje veoma atraktivan događaj za koji postoji veliko interesovanje izlagača kao i publike.

 

U takvim izuzetno turbulentnim globalnim privrednim, energetskim, komunikacionim, tehnološkim i tržišnim okolnostima, sve članice Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, što znači i svi brendovi na našem tržištu, prihvatili su i pripremaju svoje učešće najavljujući što veći broj noviteta i premijera. Iako su okolnosti takve da obezbeđivanje izložbenih primeraka predstavlja do sada najveći izazov, brendovi će se potruditi da na svojim izložbenim štandovima prikažu ono što je trenutno najnovije u ponudi. Svi svetski proizvođači predstaviće trenutnu ponudu novih električnih, hibridnih i plug-in hibridnih modela, kao i najnovije modele sa konvencionalnim pogonima najnovije generacije.

 

Uvoznici podsećaju i da se izložba dešava u uslovima smanjenog komercijalnog efekta, bez naglaska na sajamskim popustima i velikim lagerima vozila za brzu isporuku, što će zavisiti od pojedinačnog brenda i posebnih uslova s obzirom na raspoloživost i fleksibilnost. Kako su posetioci već navikli, i ovogodišnje izdanje Međunarodnog sajma motocikala, kvadova, skutera i opreme “Motopassion” predstaviće bogatu ponudu motocikala svih relevantnih svetskih brendova, uključujući brojne premijere i nove modele kvadova, skutera, električnih bicikala i opreme za vozila i vozače, čija prodaja na tržištu iz godine u godinu raste. Reagujući na interesovanje posetilaca, izlagači u sektoru prateće automobilske industrije, garažnoservisne opreme i rezervnih delova takođe najavljuju posebne i atraktivne promocije kako standardne i univerzalne opreme tako i kompatibilne i prateće opreme za ekološki napredna vozila, značajan izbor punjača za električna vozila te solarnih modula za primenu u auto-industriji i druge odgovarajuće infrastrukture.

 


Zaljubljenicima u automobile i motocikle, ali i onom stručnijem delu gostiju i javnosti, već je poznato da ih tokom ove jedinstvene auto-moto manifestacije na Beogradskom sajmu očekuje i širok spektar dodatnih informativnih, edukativno-obrazovnih, zabavnih, takmičarskih i nagradnih sadržaja, među kojima su izbori “automobila godine” u različitim kategorijama, “Press Rally Srbija”, “izbori za miss sajma”... Obezbeđen je i porodični dan (“family day”), kada se cene ulaznica dodatno prilagođavaju čitavim porodicama sa decom. Uobičajeno je za medijske profesionalce u oblasti auto-moto industrije predviđen i novinarski dan (“press day”), 21. marta - dan pre zvaničnog početka manifestacije. Strateški partneri - Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova, Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije i generalni sponzor kompanija DDOR Osiguranje Novi Sad - i ove godine će biti nezamenjivi i kompetentni saradnici u realizaciji ovih manifestacija.
***


Radno vreme Sajma automobila i sajma “Motopassion” biće od 10 do 20 časova.


Cena pojedinačne ulaznice 450 dinara, grupne 350, za organizovane posete studenata i đaka 250 dinara.


Cena parkinga u krugu Sajma 150 din/1h, maksimalno 750 dinara po danu.


PR

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje