AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Klaus Buse proglašen „herojem dizajna“ na ovogodišnjoj dodeli nagrada časopisa Autocar

Klaus Buse proglašen „herojem dizajna“ na ovogodišnjoj dodeli nagrada časopisa Autocar

Klaus Buse (Klaus Busse), potpredsednik dizajna u kompaniji Stellantis, proglašen je „herojem dizajna“ na ovogodišnjoj dodeli nagrada časopisa Autocar...

Ovo prestižno priznanje dodeljuje se pojedincu koji je dao značajan doprinos automobilskom dizajnu, ne samo u protekloj godini, već i tokom cele karijere.


Autocar je želeo da skrene pažnju na Buseov trud koji ulaže u vođenju dizajna modela proizvođača Fiat, Alfa Romeo i Maserati, ističući njegov nedavni rad na modelima kao šo su Novi 500 i Maserati MC20, kao i na konceptima Alfa Romeo Tonale i Fiat Centoventi.


Mark Tišo (Mark Tisshaw) urednik časopisa Autocar: „U kompaniji brendova Alfa Romeo, Fiat i Maserati, Klaus Buse je imao ključnu ulogu u obnavljanju ne jednog, već ova tri legendarna i omiljena brenda automobila. Kroz dizajn modela poput Novog 500 i Maserati MC20, Buse je stvorio nezaboravni i jedinstveni dizajn za svaki deo tržišta. Koncepti poput modela Fiat Centoventi pokazuju da će njegov dizajn nastaviti da postavlja trendove u industriji i u narednim godinama.“


Klaus Buse, potpredsednik dizajna u kompaniji Stellantis, dodaje: „Ogromna je čast primiti ovako prestižnu nagradu. Posvećujem je neverovatnom timu u našem dizajnerskom studiju Centro Stile u Torinu. Ova nagrada je svedočanstvo njihovog napornog rada, posvećenosti i zajedničke pasije za italijanskim dizajnom i inspirišućim brendovima sa kojima radimo.“


Sa diplomom Univerziteta u Koventriju i karijerom koja obuhvata uloge poput šefa dizajna enterijera u FCA u Severnoj Americi, Klaus je stekao veliko iskustvo u Nemačkoj, Engleskoj i Americi, a njegov rad na automobilskom i industrijskom dizajnu je prepoznat već godinama.


Neki od najnovijih automobila po kojima je Klaus poznat su neverovatni Maserati MC20, prvi supersportski dvosed ovog brenda sa centralno postavljenim motorom i potpuno električni Novi 500 koji ilustruje Klausovu sposobnost da potpuno promeni dizajn automobila, a da silueta po kojoj je poznat ostane ista.


Klaus je takođe dobio pohvalu za rad na dizajnu modela Fiat Centoventi, konceptno vozilo koje je izazvalo ogromnu pažnju na Sajmu automobila u Ženevi 2019. godine na kojem je proslavljen 120. rođendan brenda, kao i za koncept modela Alfa Romeo Tonale, koji prikazuje prvi korak brenda ka elektrifikaciji sa plug-in hibridnim terencem srednje veličine. Za više informacija o dodeli nagrada Autocar časopisa, posetite sajt: www.autocarawards.co.uk.


PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje