AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Vlasnici Kia e-Nira u studiji J.D. Power najzadovoljniji svojim električnim vozilom

Vlasnici Kia e-Nira u studiji J.D. Power najzadovoljniji svojim električnim vozilom

Kia e-Niro je osvojio 1. mesto među masovnim brendovima u najnovijoj studiji kompanije J.D. Power 2021 o iskustvima vlasnika električnih vozila (EVX Electric Vehicle Experience)...

Za potrebe studije je J.D. Power oko 10.000 vlasnika električnih vozila (EV) ispitivao o faktorima kao što su npr. troškovi vlasništva, domet baterije i užitak u vožnji, kako bi dobili ocenu verovatnoće ponovne kupovine i preporuke električnog vozila. Od ukupno raspoloživih 1000 bodova je Kia e-Niro među svim masovnim brendovima sakupio najviše bodova (782), na drugo mesto se plasirao Chevrolet Bolt (745), a na treće Hyundai Kona EV (743).


"To je još jedna važna nagrada za e-Niro i temelj uspešnog uticaja, koji ima na tržište električnih vozila još od lansiranja. Nije jednostavno biti lider na tržištu u ovom segmentu, ali to je upravo ono što e-Niro predstavlja – uz nulte emisije pruža izuzetne vozne osobine i high-tech unutrašnjost. Pored toga je e-Niro praktičan, funkcionalan i zabavan," rekao je Jason Jeong, predsednik Kia Europe.


"Biti pobednik u kategoriji masovnih brendova u studiji EVX o zadovoljstvu vlasnika je potvrda dobrog prihvaćanja naših električnih vozila od strane kupaca, što nas usmerava u budućnost u kojoj ćemo – do 2025. godine – predstaviti 11 uzbudljivih električnih vozila nove generacije. Taj prelazak na elektrifikaciju ušao je u novu fazu, zato smo ponosni da smo na čelu kolone električnog momenta."

Vlasnici Kia e-Nira u studiji J.D. Power najzadovoljniji svojim električnim vozilom

Najnovije priznanje za e-Niro daje dodatnu težinu Kijinoj električnoj ponudi


Sa bogatom ponudom električnih vozila i gledanjem prema budućoj mobilnosti Kia ostvaruje svoj Plan S tokom kog će do 2025. godine investirati 25 milijardi dolara u buduću elektrifikaciju, usluge mobilnosti, povezivost i autonomnost.


Kia e-Niro otvara svet mogućnosti vozačima koje privlače popularni krosoveri, a koji ujedno žele sve prednosti, koje nude električni automobili. Sa obrtnim momentom od 395 Nm i 4 načina vožnje e-Nirov robustan električni pogon vozi vozače kuda žele – ne samo brzo nego i sa naprednom tehnologijom i povezivošću u stilizovanom paketu, koji se slaže sa svakim životnim stilom.


Američka studija EVX o zadovoljstvu vlasnika, koju J. D. Power sprovodi zajedno sa mrežom punionica PlugShare, postavlja standarde zadovoljstva po pitanju iskustava vlasnika električnih vozila. Studija EVX meri zadovoljstvo vlasnika u segmentu premijskih i masovnih proizvođača na osnovu 7 faktora: preciznosti preostalog stanja baterije, raspoloživosti javnih punionica, dometa baterije, troškova vlasništva, užitka u vožnji, jednostavnosti punjenja kod kuće te kvaliteta i pouzdanosti vozila. Ovogodišnja studija, koju su izvodili u oktobru i novembru 2020. godine, obuhvatila je 9.632 vlasnika baterijskih električnih vozila i plug-in hibridnih vozila kupljenih u periodu od 2015 do 2021. godine.


PR

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Posebna Sajamska ponuda za PEUGEOT vozila sa lagera trajaće do 31. marta u svim prodajnim salonima, kao i na našem štandu u Hali 1 Beogradskog Sajma i obuhvata najpopularnije hečbek i SUV modele po akcijskim cenama i sa specijalnim uslovima garancije...

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje