AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Infiniti obara prodajne rekorde

Infiniti obara prodajne rekorde

Od januara do novembra prodato je 192.000 automobila marke Infiniti, čime je japanski premijum proizvođač već nadmašio rezultat iz čitave prethodne godine, a prošli mesec je bio 15. uzastopni u kom je Infiniti ostvario rast prodaje...

Infiniti je i u novembru nastavio sa odličnim tržišnim rezultatima – japanska kompanija prodala je širom sveta 19.100 vozila, što je 1.300 primeraka ili za 8 procenata više u poređenju sa istim mesecom prethodne godine. Ovo je 15. uzastopni mesec u kom Infiniti beleži rekordnu prodaju, a već nakon prvih 11 meseci prodajni saldo je premašio onaj iz čitave pretnodne godine. Dakle, više nema nikkave dileme oko toga da će ova godina biti najsupešnija u istoriji brenda Infiniti.

Prošli mesec Infiniti je ostvario rekordnu prodaju na mnogim tržištima, uključujući Kinu, Zapadnu Evropu,  Kanadu, Meksiko, Južnu Koreju i Tajvan.


U prvih 11 meseci 2015. godine, više od 192.000 kupaca opredelilo se za neki od Infiniti modela, što je za 15 procenata više u odnosu na isti period prethodne godine. Osim toga, Infiniti je prošlogodišnje prodajne rezultate dostigao već u oktobru na tržištima Kine i Tajvana.

Infiniti obara prodajne rekorde

„Snažan rast prodaje je nastavljen. Nakon  što smo već u novembru oborili prošlogodišnji rekord, ostao nam je još jedan mesec u 2015. godini“, izjavio je Roland Krueger, predsednik Infiniti Motor Company. „Decembar označava prekretnicu za našu kompaniju jer pokrećemo proizvodnju novog Q30 u fabrici u Sanderlendu (Engleska). Očekujemo da će ovaj model doprineti daljem rastu prodaje tokom sledeće godine“, dodaje prvi čovek marke Infiniti.

Ovaj model, koji se uskoro očekuje i u Srbiji, imaće izuzetno važnu ulogu za Infiniti na Starom kontinentu. Inače, japanski proizvođač je od januara do decembra u Zapadnoj Evropi prodao 6.300 automobila, što je povećanje od čak 49 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.   

PR

ABS Show 392

ABS Show 392

U 392. izdanju emisije ABS Show možete pogledati najnovije vesti iz domaćeg automobilskog tržišta. Pogledajte promociju nove Opel Astre, sajam automobila u Kragujevcu, promociju Mitsubishi L200...

Evropski izbor Car of the Year 2016 - finalisti

Evropski izbor Car of the Year 2016 - finalisti

Prestižni izbor za najbolji evropski auto za 2016. godinu, ulazi u finalnu fazu. U završnu fazu Car of the Year 2016, ušlo je sedam finalnista, a prema imenima modela na spisku, jasno je da ovaj izbor neće biti nimalo lak...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje