AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Mercedes-Benz E-Klasa je otkrivena!

Nova Mercedes-Benz E-Klasa je otkrivena!

Mercedes-Benz već duže vreme nas drži u stanju pripravnosti sa novom generacijom modela E-Klasa. Posle informacija na kašikicu i špijunskih fotografija, konačno možemo videti novu E-Klasu u punoj svojoj lepoti...

Nova Mercedes-Benz E-Klasa je otkrivena!

Pogledajte: Nova Mercedes-Benz E-Klasa - enterijer zvanično otkriven.

 

U dizajnu nema iznenađenja. Posle luksuznog sedana visoke klase S-Klasa, predstavljena je C-Klasa, a sada nam po istoj dizajnerskoj formuli stiže nova E-Klasa. Pobedničku formulu ne treba menjati. Nova E-Klasa izgleda savršeno jednostavno, ali u isto vreme ekskluzivno i moćno.

Pogledajte: Mercedes-Benz E-Klasa (2016) - nove informacije i fotografije.

 

I u enterijeru vidimo S-Klasu. Instrument tabla je skoro identična kao kod luksuznog sedana. Veliki displej ispred vozača dijagonale 31,2 centimetra biće dostupan uz doplatu, a standardan deo opreme biće dosplej dijagonale 17,8 centimetara.

Nova Mercedes-Benz E-Klasa je otkrivena!

Pogledajte: Test - Mercedes-Benz C220 Bluetec.

 

I tehnika će biti "pozajmljena" od luksuzne krstarice, koja je očigledno dobro utrla put ostalim modelima sa zvezdom u znaku. Mercedes-Benz E-Klasa dobila je autopilota, ali ostaje nam da vidimo na kom nivou, odnosno da li je potpuno autonomni. Naravno, tu je i daljinsko parkiranje, koje će moći da se realizuje i pomoću mobilnog telefona.

Nova Mercedes-Benz E-Klasa je otkrivena!

Pogledajte: Mercedes-Benz Star Experience 2015 - NAVAK (FOTO).

 

Novu E-Klasu pokretaće dvolitarski turbo benzinski motor (135 kW) i novi dvolitarski turbodizel motor maksimalne snage 143 kW. U ponudi će biti i plug-in hobrid. Šestocilindarske motore predstavljaće trolitarski benzinski motor. Agregati mogu biti upareni sa 9-stepenim automatizovanim menjačem i pogonom na sve točkove. Uz doplatu se može dobiti i vazdušna amortizacija.

Nova Mercedes-Benz E-Klasa je otkrivena!

Baza automobila je platforma MRA sa pogonom na zadnje točkove. Prema dostupnim nezvaničnim informacijama, nova E-Klasa ima dužinu od 4.923 mm (povećanje od 43 mm), međuosovinsko rastojanje iznosi 2.939 mm (+65 mm). Karoserija se može pohvaliti i odličnim aerodinamičkim otporom, koji iznosi neverovatnih 0,23.

Nova Mercedes-Benz E-Klasa je otkrivena!

Više zvaničnih informacija očekujemo uskoro.

Automagazin.rs

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje